Švedijoje nepasigailėto „Žalgirio“ treneris: „Bus sunku pakelti komandinę dvasią“

Vilniaus „Žalgiris“ apmaudžiai baigė savo kelionę UEFA Europos lygos atrankoje, kur išvykoje nusileido Švedijos čempionams Geteborgo „Hacken“ ekipai. Mūsiškiai atsakomajame mače 0:5 nusileido švedams ir krito į UEFA Konferencijų lygos atranką, kur mūsiškių lauks galingasis Budapešto „Ferencvaros“.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2023, 7:53 AM

Iš viso per dvejas rungtynes su „Hacken“ žalgiriečiai praleido net 8 įvarčius, kai patys įmušė vos vieną.

Paskutinį šokį Europoje „Žalgiris“ turės žaisti be komandos lyderio Mathiaso Oyewusi, kuris mače su „Hacken“ gavo dvi geltonas korteles ir buvo išvytas iš aikštelės.

„Sunku po tokių rungtynių kažką pakomentuoti. Noriu pasakyti ačiū mūsų sirgaliams, kurie atvyko į Švediją ir puikiai mus palaikė. Mums ne viskas pavyko taip, kaip mes norėjome. Praleidome pernelyg daug įvarčių.

Varžovai žaidė labai panašiai kaip Vilniuje. Jų kombinacijos buvo tos pačios ir prie jų žaidėjai yra įpratę. Mes praradome labai daug kamuolių. Ypač tada, kai potencialiai galėjome bėgti į kontratakas. Varžovai šioje vietoje buvo atidūs, kadangi mes bandėme daugiau pulti. Po pirmojo mačo turėjome dviejų įvarčių deficitą, todėl mūsų misija buvo kuo greičiau pelnyti įvarčius, bet mes ne tik neįmušėme, tačiau ir patys labai daug įvarčių praleidome.

Futbolas yra futbolas. Yra kiti susitikimai ir mes turime jiems pasiruošti. Reikia galvoti, kaip žaisti prieš kitą varžovą. Pirmu numeriu – reikia pakelti komandinę dvasią po penkių praleistų įvarčių viename mače. Po tokio mačo tai padaryti sunku“, – po pralaimėjimo kalbėjo „Žalgirio“ strategas Vladimiras Čeburinas.

Į „Žalgirio“ vartus Švedijoje mušė Ibrahimas Sadiqas, kuris pelnė du įvarčius, po vieną tikslų įvartį į Lietuvos čempionų vartus suleido Srdjanas Hrstičius, Samuelis Gustafsonas ir Momodou Laminas Sonko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.