Situacija Ispanijos futbole kaista – L. Rubialesui atsisakius atsistatydinti, iš rinktinės pasitraukė 81-a futbolininkė

Jenni Hermoso sako nesutikusi, kad Ispanijos futbolo federacijos prezidentas Luisas Rubialesas ją pabučiuotų, 81-a žaidėja patvirtino, kad nežais Ispanijos rinktinėje, kol jis nebus pašalintas iš pareigų.

 ​Jenni Hermoso ir Luisas Rubialesas<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Jenni Hermoso ir Luisas Rubialesas<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 10:30 PM

L.Rubialesas atsisakė atsistatydinti po to, kai pabučiavo puolėją J.Hermoso po Ispanijos moterų rinktinės triumfo pasaulio čempionato finale prieš Angliją.

Ispanijos vyriausybė pradėjo teisminį procesą, siekdama nušalinti 46 metų federacijos vadovą, o FIFA taip pat pradėjo drausminę procedūrą.

Buvo tikimasi, kad L.Rubialesas atsistatydins per neeilinę visuotinę asamblėją, kurią sušaukė Ispanijos karališkoji futbolo federacija (RFEF), tačiau vietoj to pasakė: „Aš nenusipelniau šios medžioklės“.

„Tai buvo spontaniškas bučinys. Abipusis, euforiškas ir sutartas. Tai yra svarbiausia. Pakanka sutarto „pakštelėjimo“, kad mane išmestų iš čia?“, – pridėjo L.Rubialesas.

Tačiau žaidėjų sąjungos „Futpro“ išplatintame pranešime J.Hermoso kalbėjo visiškai kitaip nei federacijos prezidentas.

„Noriu patikslinti, kad niekada nesutikau dėl bučinio. Netoleruoju, kad būtų abejojama mano žodžiu, juo labiau kai žodžiai yra išgalvoti, kurių nesakiau“, – piktinosi futbolininkė.

Pareiškimą nebeatstovauti nacionalinei komandai pasirašė daugybė žaidėjų, įskaitant visas 23 komandos futbolininkes, kurios ką tik laimėjo pasaulio čempionatą.

„Po visko, kas nutiko per moterų pasaulio čempionato medalių įteikimą, norime pareikšti, kad visos žaidėjos, pasirašiusios šį laišką, negrįš į rinktinę, jei darbus tęs dabartinis lyderis“, – buvo rašoma pranešime.

Kitos Ispanijos rungtynės Tautų lygoje rugsėjo 22 d. žais su Švedija.

Sukilimas kilo ne tik moterų futbole. Prieš vadovą pasisakę tokie klubai Madrido „Real“, „Sevilla“, „Valencia“, Bilbao „Athletic“, Barselonos „Espanyol“, „Barcelona“. Tiesa, pastarosios išėjimas susilaukė ir kritikos, kadangi klubas stengėsi išlaikyti kiek įmanoma labiau neutralią poziciją.

„Real Betis“ komandoje žaidžiantis futbolininkas Borja Iglesias pareiškė, kad daugiau nežais vyrų rinktinėje, kol vadovaus L.Rubialesas. Taip pat kritikos strėles į federacijos vadovą paleido ir Ikeras Casillas, Hectoras Bellerinas, Davidas de Gea ir Sergi Roberto.

Ispanijoje tikimasi, kad greitu metu vyrų rinktinės futbolininkai taip pat pradės atsisakinėti žaisti už nacionalinę komandą, kol federacijai vadovaus L.Rubialesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.