A lygos turo apžvalga: „Panevėžys“ artėja link istorijos

Po „Optibet A lygos“ 31-ojo turo rungtynių pirmaujantis „Panevėžys“ dar labiau įtvirtino savo poziciją.

 Panevėžiečiai artėja link titulo<br> Pauliaus Židonio nuotr.
 Panevėžiečiai artėja link titulo<br> Pauliaus Židonio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 12:08 PM

Atsikvėpė. Vilniaus „Riteriai“ paliko užnugaryje 21-erių nelaimėtų rungtynių seriją – svečiuose po Colino Odutayo įvarčio 1:0 buvo nugalėta Alytaus „Dainava“.

Po trečiosios pergalės šiemet „Riteriai“ deficitą nuo Telšių „Džiugo“ sumažino iki 3 taškų ir jį visiškai likviduoti galės jau šios savaitės tarpusavio akistatoje.

Kėliniai. Dažnai pastaruoju metu pralaiminti „Dainava“ nuo 6-oje vietoje esančios Gargždų „Bangos“ atsilieka jau 4 taškais.

Praėjusiame mače Alytaus klubo vyr. treneris Sergejus Kuznecovas akcentavo du skirtingus kėlinius. Pirmame komandai nieko nepavyko sukurti, antrame – iniciatyvą perėmę dainaviečiai buvo arti lygiųjų.

Specialistas. „Bangos“ atakuojantis žaidėjas Ignas Venckus vėl tapo faktoriumi, jo taiklus smūgis leido įveikti „Džiugą“ rezultatu 1:0.

Įdomu tai, kad visus keturis savo šio sezono įvarčius I. Venckus pelnė prabėgus daugiau nei 80 minučių nuo rungtynių pradžios.

Emocijos. 31-ajame ture buvo parodytos net penkios raudonos kortelės, viena iš jų „Džiugo“ saugui Dominykui Kubilinskui.

Itin svarbiose rungtynėse sostinėje džiugiečiai tikrai versis be D. Kubilinsko, kito diskvalifikuoto žaidėjo – Luko Ankudinovo bei traumą patyrusio vidurio gynėjo Dragano Nedeljkovičiaus.

Priartėjo. „Panevėžys“ džiaugėsi šeštuoju laimėjimu iš eilės po to, kai namuose buvo palaužtas Marijampolės „Sūduvos“ pasipriešinimas – 2:1.

Dar viena pergalė ir Vilniaus „Žalgirio“ pralaimėjimas panevėžiečiams suteikė dar daugiau šansų iškovoti pirmąjį klubo istorijoje „Optibet A lygos“ titulą, šiai akimirkai iki jo trūksta vos 7 taškų.

Padėka. Nepaisant keturių pralaimėjimų iš eilės, Marijampolės ekipos strategas Dovydas Lastauskas liko patenkintas komandos pasirodymu Aukštaitijos sostinėje.

„Kaip ir prieš savaitę, taip ir šiandien, vaikinai buvo verti lygiųjų. Fantastika, ką vaikinai paliko aikštėje“, – pasakojo D.Lastauskas.

Intriga. Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa labai svarbiame mače 3:1 nugalėjo FA „Šiauliai“ futbolininkus – komandas dabar turnyro lentelėje skiria 6 taškai.

Intriga sugrįžo ir lenktynėse dėl rezultatyviausio žaidėjo titulo. Dublį įforminęs Filipas Dangubičius šiuo metu yra pasižymėjęs 16 kartų ir trimis taikliais smūgiais atsilieka nuo „Žalgirio“ puolėjo Mathiaso Oyewusi.

Savaitgalis. Dviem konkurentams leidę priartėti šiauliečiai šį sekmadienį kovos dėl LFF taurės trofėjaus. Akistata su Vilniaus rajono „TransINVEST“ įvyks Dariaus ir Girėno stadione.

Jei Saulės miesto komandai pavyks iškovoti titulą, 4-oji „Optibet A lygos“ vieta taip pat garantuotų dalyvavimą kitų metų UEFA Konferencijų lygos atrankos varžybose.

Susitelkė. Į kampą įspraustas „Kauno Žalgiris“ reabilitavosi po pralaimėjimo LFF taurės pusfinalyje ir iškovojo 10-ąją pergalę, 2:0 įveikdamas Vilniaus „Žalgirį“.

„Sausus“ pavyko išlaikyti pirmą mačą su „Kauno Žalgirio“ marškinėliais Lietuvos čempionate žaidusiam Arijui Bražinskui, savo ruožtu, tris susitikimus iš eilės žalgiriečiai žais su antrosios turnyro lentelės dalies atstovais.

Pralaimėjimai. Penkias pergales iš eilės prieš tai iš kovojęs „Žalgiris“ suklupo namuose ir tai buvo penktoji nesėkmė šiemet.

Daugiau pralaimėjimų pastaraisiais metais daugkartiniai Lietuvos čempionai patyrė 2019-aisiais – nusileista buvo septynis sykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.