LFF nesvyruoja: net ir po UEFA sprendimo nežada žaisti su rusais Jungiasi ir kitos Europos valstybės

LFF dalinasi pranešimu dėl antradienį vykusio UEFA Vykdomojo komiteto posėdžio metu priimto sprendimo.

E.Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

LFF

2023-09-27 15:42, atnaujinta 2023-09-27 15:46

UEFA Vykdomasis komitetas nusprendė panaikinti draudimą tarptautinėse varžybose dalyvauti Rusijos jaunimo rinktinei (U17).

Primename, kad visos Rusijos rinktinės ir klubai buvo nedelsiant suspenduoti šiai šaliai pradėjus karą Ukrainoje praėjusių metų vasario mėnesį.

Visgi dabar UEFA Vykdomojo komiteto sprendimu šis sprendimas buvo pakeistas – Rusijos jaunimo rinktinei leista grįžti į tarptautines varžybas nuo šio sezono pradžios.

„Toks UEFA sprendimas buvo kiek netikėtas, tačiau mūsų pozicija šiuo klausimu visiškai nesikeičia ir toliau – nemanome, kad šiuo metu bet kokios Rusijos rinktinės ar klubai turėtų turėti galimybę varžytis tarptautinėse varžybose. Net ir nepaisant to, kad jos nenaudos šalies vėliavos, himno ar kitos nacionalinės simbolikos bei žais neutraliose aikštėse.

Šiandien nemažai bendravome ir su kitų UEFA narių atstovais, jie taip pat nėra linkę sutikti su šiuo sprendimu.

Galime dar sykį patvirtinti, jog mes toliau liekame prie savo ankstesnių nuostatų – smerkiame Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje ir galime patikinti, jog su Rusijos futbolininkais šimtu procentų nežaisime, net jei tai ir nulemtų vieno ar kito turnyro burtai.

Jei taip nutiktų, kad viename ar kitame turnyre burtai suvestų mūsų ir rusų jaunimo komandas, į aikštę mūsų futbolininkai nežengs, nepaisant to, kokios sankcijos už tai galėtų grėsti federacijai ir nepaisant to, kur tos rungtynės turėtų būti žaidžiamos.

Šiuo atveju galime tik pritarti Ukrainos, Anglijos, Latvijos ir kitų šalių futbolo federacijų atstovams, kurie jau viešai pareiškė, kad prieš Rusijos rinktines jų futbolininkai nežais. Sveikiname tokius jų žingsnius ir esame kartu“, – sakė LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.