Paaiškėjo futbolo legendų rungtynių komentatoriai: bus galima išgirsti L. Kunigėlio ir V. Radzevičiaus balsus

Futbolo gerbėjų laukia ypatingas savaitgalis – jau šį šeštadienį Dariaus ir Girėno stadioną Kaune sudrebins FIFA ir Lietuvos legendų rungtynės, o sekmadienį laukia LFF taurės finalinė dvikova. Abi šias rungtynes žiūrovai kviečiami stebėti tiek gyvai, tiek ir kanalu TV6 bei naujienų portale tv3.lt. O iki didžiosios šventės pradžios likus parai, savo mintimis apie laukiančią kovą dalijasi žvaigždžių rungtynes komentuosiantys legendiniai sporto komentatoriai – Vytaras Radzevičius ir Linas Kunigėlis.

L.Kunigelis ir V.Radzevičius.<br>LFF nuotr. koliažas.
L.Kunigelis ir V.Radzevičius.<br>LFF nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

LFF

Sep 29, 2023, 1:59 PM

Ne paslaptis, kad futbolas – dar viena gastronomo, TV laidų vedėjo bei keliautojo V. Radzevičiaus aistra, kuri užgimė dar vaikystėje, nuo ryto iki vakaro spardant kamuolį. Pirmąjį pasaulio futbolo čempionatą per juodai baltą televizorių V. Radzevičius išvydo dar 1978-aisiais, ir nuo to laiko tikina nepraleidžiantis nė vienos Europos ar pasaulio čempionato transliacijos.

„Vėliau mano ir daugelio bendraamžių gyvenime atsirado Vilniaus „Žalgiris“, kuris namuose būdavo neįveikiamas. O paauglystėje ėmiau dievinti „Liverpool FC“ – nuo to laiko, kai bitlų mieste dirbau statybose, šis futbolo klubas išliko mano mėgstamiausiu. Galiausiai patys su bendraminčiais 1996 metais įkūrėme futbolo klubą „Prelegentai“, kuris taip pat buvo didelė istorija“, – vardija V. Radzevičius.

Tuo tarpu L. Kunigėlis daugeliui labiau pažįstamas iš krepšinio pasaulio. Kaip pastebi sporto komentatorius, lyginant su krepšiniu, komentuoti futbolą – žymiai sudėtingiau. Tiesa, prieš 8 metus jis komentavo vieną Lietuvos futbolo A lygos sezoną.

O štai V. Radzevičius pasakoja futbolą anksčiau ne tik komentavęs, bet ir žaisdavęs. Ir nors paskutinėse savo rungtynėse jis sudalyvavo prieš 10 metų, žinomas vyras atviras – futbolą komentuojant, kraujas užverda lygiai taip pat.

„Bet kurios rungtynės yra gyva drama su nenuspėjama pabaiga. Tai – spektaklis, gyva reakcija, analizė. Šis netikėtumo momentas ir kabina labiausiai. Kartais komentuodamas jautiesi taip, tarsi ir pats būtum aikštėje – atsiranda net kūno judesiai. Regis, kartu su žaidėjais pavojingoje situacijoje smūgiuoji galva ar pirštų galiukais trauki kamuolį iš vartų. Įsijautimas, manau, būtinas“, – įsitikinęs komentatorius.

Vytaras prisimena, kad anksčiau, siekdamas į laukiančias rungtynes įsijausti ir dar geriau, jis ne tik rinkdavo visą prieinamą informaciją apie komandas ir trenerius, bet laikydavosi ir vienos tradicijos: „Kad užsivesčiau ir būčiau įsiaudrinęs, važiuodamas į rungtynes automobilyje visu garsu klausydavau koncertinį AC/DC albumą (šypsosi)“.

Tą pačią roko grupę – tik kitame kontekste – kalbėdamas apie futbolą pamini ir L. Kunigėlis. Anot jo, komentuojant sporto varžybas netikėtumo faktorius visuomet jaudina stipriausiai. „Kai eini į kokį koncertą, pavyzdžiui, AC/DC, tu iš principo žinai, kokias dainas girdėsi. O sporto renginyje tu scenarijaus neturi – kiekvienos rungtynės ar varžybos yra unikalios ir vienintelės“, – sako jis.

L. Kunigėlio kolega V. Radzevičius įsitikinęs, kad tokios pat intriguojančios, užvedančios ir vienintelės laukia ir šio šeštadienio rungtynės tarp FIFA ir Lietuvos legendų. „Kadangi rungtynės draugiškos – manau, kad futbolininkai pademonstruos pačius geriausius savo įgūdžius. O varžovai pernelyg netrukdys (šypsosi). Matysime akiai gražų, sentimentalų futbolą, kuriame bus nestokojama ir įvarčių“, – sako jis.

O štai L. Kunigėlis tikisi nostalgiškos emocijos – anot jo, sirgaliai ir žiūrovai turės galimybę grįžti į savo pačių praeitį, prisiminti konkrečias rungtynes, įvartį ar pergalės šventimą: „Bus smagu pamatyti veidus ir žmones, už kuriuos sirgai tam tikrais savo gyvenimo etapais tiek Lietuvos rinktinėje, tiek Vilniaus „Žalgirio“ šlovės metais.“

Daugybė Lietuvos legendų komandoje pasirodysiančių žaidėjų, anot V. Radzevičiaus, visuomet svajojo žaisti pasaulinio lygio stadione, kokio Lietuvoje jų karjeros laikais nebuvo, tad šio šeštadienio rungtynės – ir jų svajonės išsipildymas. O pats komentatorius aikštelėje labiausiai laukia išvysti ypatingų fizinių duomenų lietuvių gynėją Arvydą Janonį, kurio žaidžiančio nematė nuo to laiko, kai futbolininkas baigė karjerą.

Pastarąjį, kartu su kitais legendinio Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjais, mini ir L. Kunigėlis. Komentatoriui taip pat bus įdomu išvysti ir Valdą Ivanauską, Arminą Narbekovą ir kitus. „Jie yra tie žmonės, dėl kurių dar sovietų laikais trečiadieniais bėgdavome iš pamokų, kad iš Utenos spėtume traukiniu nuvykti į Vilnių ir už juos „pasirgti“, – sako sporto komentatorius.

Šventinis futbolo savaitgalis bus palydėtas ir Lietuvos muzikos pasaulio žvaigždžių

Šventinę nuotaiką tiek šeštadienį, tiek sekmadienį kurs ir muzikinė šou programa, kurioje dalyvaus žinomi Lietuvos atlikėjai ir grupės. Tai – Justinas Jarutis, The Roop, Dj Jovani, Remis Retro bei Jurijus Veklenko.

FIFA legendas į pergalę ves žinomas Londono „Chelsea“ kubo strategas Avramas Grantas. Ne ką mažiau garsūs bus ir komandos žaidėjai, tarp kurių – legendinis Italijos rinktinės futbolininkas Fabio Cannavaro, pasaulio čempionai Carlesas Puyolis bei Davidas Trezeguet, buvę Milano klubų vartininkai Dida ir Julio Cesaras, „Manchester United“ klubui ilgą laiką atstovavęs ir ne vieną trofėjų su komanda laimėjęs krašto gynėjas/saugas Antonio Valencia, Sakartvelo futbolo federacijos prezidentas bei UEFA Vykdomojo komiteto narys Levanas Kobiašvilis, įvairių Italijos klubų futbolininkas iš Maroko Houssine‘as Kharja, žinomas Brazilijos gynėjas Aldairas ir kiti.

Tuo tarpu Lietuvos rinktinei vadovaus trys žinomi buvę mūsų rinktinės treneriai – Benjaminas Zelkevičius, Algimantas Liubinskas ir Jose Couceiro.

Visas Lietuvos futbolo legendų sąrašas šeštadienio rungtynėms su FIFA legendomis: Paulius Grybauskas, Ernestas Šetkus, Georgas Freidgeimas, Rolandas Džiaukštas, Viačeslavas Sukristovas, Tadas Kijanskas, Andrius Skerla, Arvydas Janonis, Tomas Žvirgždauskas, Deividas Česnauskis, Stasys Danisevičius, Stasys Baranauskas, Edgaras Česnauskis, Valdas Ivanauskas, Tomas Danilevičius, Tomas Ražanauskas, Darvydas Šernas, Edgaras Jankauskas, Arminas Narbekovas, Igoris Morinas, Darius Maciulevičius, Andrius Velička, Gražvydas Mikulėnas, Rimantas Žvingilas, Ignas Dedura, Marius Stankevičius, Arūnas Klimavičius, Algis Mackevičius, Donatas Vencevičius, Robertas Poškus, Raimondas Žutautas, Aurelijus Skarbalius, Mantas Savėnas, Saulius Mikalajūnas ir Virginijus Baltušnikas.

O po šių rungtynių šeštadienį, dar viena intriga žiūrovų lauks ir sekmadienį. Tai – LFF taurės finalas, kuriame susitiks į šalies čempionato medalius nusitaikę FA „Šiauliai“ ir antrame šalies futbolo divizione žaidžiantys Vilniaus rajono „TransINVEST“.

Šventinio futbolo savaitgalio rungtynės – šeštadienį ir sekmadienį, 17.30 val. per TV6.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.