Prieš draugiškas rungtynes Kipre – E. Jankausko įspėjimas: „Jokio draugiškumo čia nebus“ Specialiai lrytas.lt, Limasolis

Savo pasirodymą atrankoje į Europos futbolo čempionatą ketvirtadienį „uždariusi“ Lietuvos rinktinė sieks kalendorinius 2023 metus užbaigti pergalinga nata. Nors paskutiniajame atrankos mače Edgaro Jankausko kariaunai pergalės prieš Juodkalniją iškovoti nepavyko (0:2), atsigriebti bus galima draugiškoje akistatoje prieš Kiprą.

E.Jankauskas.<br>E.Žaldario nuotr.
E.Jankauskas.<br>E.Žaldario nuotr.
E.Jankauskas (dešinėje).<br>E.Žaldario nuotr.
E.Jankauskas (dešinėje).<br>E.Žaldario nuotr.
J.Lasickas.<br>E.Žaldario nuotr.
J.Lasickas.<br>E.Žaldario nuotr.
Spaudos konferencija.<br>E.Žaldario nuotr.
Spaudos konferencija.<br>E.Žaldario nuotr.
E.Jankauskas.<br>E.Žaldario nuotr.
E.Jankauskas.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Specialiai lrytas.lt, Limasolis (Kipras)

Nov 18, 2023, 6:05 PM, atnaujinta Nov 18, 2023, 8:17 PM

Sekmadienį vakare lietuviai išbėgs ant praėjusiais metais pastatyto, 11 tūkst. žiūrovų talpinančio, Limasolio „Alphamega“ stadiono vejos.

Jei Lietuvos rinktinei atrankoje į Europos čempionatą pavyko iškovoti šešis taškus, tai Kipro istorija atrankoje į kitais metais Vokietijoje vyksiančias Senojo žemyno pirmenybes yra kur kas liūdnesnė – kipriečiai per aštuonerias rungtynes nelaimėjo nė vieno taško.

Paskutiniajame egzamine Kipro rinktinė 1:3 nusileido Ispanijos futbolininkams.

Šeštadienio vakare Lietuvos futbolininkai antrajame pagal dydį Kipro mieste surengė priešrungtynynę treniruotę, kurioje svečius iš Baltijos krašto pasitiko naujutėlio stadiono blyksinčios lempų šviesos bei 21 laipsnio šiluma.

Kipras yra puikiai pažįstama valstybė Lietuvos futbolo rinktinės kapitonui Fedorui Černychui, kuris gina Limasolio AEL klubo garbę.

Būsima lietuvių varžovė paskutinę pergalę oficialiose rungtynėse buvo nuskynusi beveik lygiai prieš metus: 2020-ųjų lapkričio 20-ąją Kipras UEFA Tautų lygoje 1:0 pranoko šiai šaliai itin artimą Graikiją.

„Čia svarbios rungtynės, neturime teisės neįvertinti priešininko, tai yra rimta rinktinė, tik galbūt paskutiniai rezultatai sako kai ką kitą, bet matome, prieš kokius varžovus jie žaidė, tai nestebina, kodėl jie negalėjo laimėti, mums svarbiausia yra savo žaidimas, esame išsikėlę savo kartelę, negali būti jokių atostogų režimų, laukia svarbios rungtynės“, – prieš akistatą kalbėjo treneris E.Jankauskas.

Tuo metu su prieš Kiprą Lietuva iš viso buvo sužaidusi triskart, o paskutinysis tarpusavio mačas 2001 metais baigėsi mūsiškių pergale 2:1.

Draugiškos Kipro ir Lietuvos futbolo rinktinių rungtynės vyks sekmadienį, 18 val. Lietuvos laiku.

– Ar visi žaidėjai po rungtynių Juodkalnijoje atsistatė ir nėra netekčių? – buvo paklausta E.Jankausko.

– Žaidėjai yra atsistatymo procese, dar yra laiko, laukiame rytdienos, žaidėjai profesionaliai atsistatinėja, padeda medicinos personalas, turime vieną netektį, pilna jėga negali žaisti Edgaras Utkus, kuris turi peties traumą, o visi kiti žaidėjai yra sveiki.

– Paskutinis sezono mačas, kiek svarbu atsisveikinti pergalingai?

– Labai svarbu, tai yra pagrindinis akcentas, koks paskutinis paveikslas išliks sirgalių akyse. Čia svarbios rungtynės, neturime teisės neįvertinti priešininko, tai yra rimta rinktinė, tik galbūt paskutiniai rezultatai sako kai ką kitą, bet matome, prieš kokius varžovus jie žaidė, tai nestebina, kodėl jie negalėjo laimėti, mums svarbiausia yra savo žaidimas, esame išsikėlę savo kartelę, negali būti jokių atostogų režimų, laukia svarbios rungtynės.

– Varžovų komanda praleidžia labai daug įvarčių. Ką tai pasako apie jų rinktinę?

– Reikia žiūrėti prieš kokias komandas varžovai žaidė. Kai jie žaidžia prieš ispanus, škotus, Sakartvelą, Norvegiją, jokios nuostabos nekelia, kad šios komandos gali įmušti tris įvarčius per rungtynes.

Žinome, kad jie gali praleisti, bet jie moka ir įmušti, jie turi gerų, techniškų žaidėjų. Tai šiek tiek primena Graikijos futbolo rinktinę.

– Kiek prieš rungtynes konsultavotės su F.Černychu, kuris rungtyniauja Kipre?

– Pasiklausėme, pasikalbėjome, jis taip pat bendravo su komandos draugais. Mes puikiai išstudijavome šią komandą, matėme paskutiniąsias penkerias rungtynes. Jie turi žaidėjų, kurie žaidžia Italijoje, Škotijoje, Belgijoje, mes negalime nuvertinti šių rungtynių.

– Kokias išvadas galėjote pasidaryti peržiūrėjus rungtynes prieš Juodkalniją?

– Tos rungtynės nebuvo blogos. Jos buvo nesėkmingos, nes pralaimėtos rungtynės negali būti sėkmingos. Buvo vyriška kova. Turėjome gerų momentų, kur paprasčiausiai nepriėjome prie paskutiniojo trečdalio atakoje. Galbūt pritrūko vieno perdavimo, kad kažkas įvyktų prie varžovų vartų, bandysime rytoj ištaisyti tai ir pakoreguoti tai, kas nepavyko.

Dėl žaidėjų atsidavimo, rungtynių turinio, sunku surasti priekaištų žaidėjams. Šiek tiek ramiau pasidarė peržiūrėjus rungtynes nei buvo pirmas emocinis įspūdis po rungtynių.

– Rungtynės draugiškos, bet minėjote, kad į jas žiūrėsite rimtai. Kaip keisis komandos sudėtis nuo ketvirtadienio rungtynių?

– Nenorėčiau naudoti šio žodžio draugiškos rungtynės. Jokio draugiškumo nebus, draugiškumas yra tik iki rungtynių ir po rungtynių. Nei jie nebus draugiški, nei mes. Rungtynių svarba yra ženkliai didesnė nei draugystė aikštėje.

Antros rungtynės per dvejas dienas visada išryškina sudėtį rungtynių dieną, kalbame su treneriais, medicinos personalu, kartais viskas gimsta tik likus kelioms valandoms iki rungtynių pradžios

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.