Su Čempionų lyga ir tarptautiniu sezonu atsisveikino „Manchester United“, „Benfica“ stebuklingai įšoko į Europos lygos kovas

UEFA Čempionų lygoje antradienį buvo sužaisti paskutinieji A, B, C ir D grupių mačai – po jų paaiškėjo, kas toliau tęs kovą dėl turnyro taurės, kas laimės kelialapį į Europos lygą, o kam pasibaigs tarptautinis sezonas. Didžiausiu netikėtumu tapo „Manchester United“ klubo atsisveikinimas su visomis įmanomomis kovoms ir įspūdingas „Benfica“ finišas.

„Manchester United“ tarptautinis sezonas baigtas.<br>AFP/Scanpix. nuotr.
„Manchester United“ tarptautinis sezonas baigtas.<br>AFP/Scanpix. nuotr.
Miuncheno „Bayern“<br>AFP/Scanpix. nuotr.
Miuncheno „Bayern“<br>AFP/Scanpix. nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2023, 9:30 PM, atnaujinta Dec 13, 2023, 12:31 AM

A grupėje vietą atkrintamuosiuose mačuose galėjo džiaugtis tik Miuncheno „Bayern“ ekipa, o visi kiti trys klubai turėjo galimybę būti tiek antroje pozicijoje, tiek ir ketvirtoje.

Sunkiausia užduotis buvo „Manchester United“ klubui, kuris iki paskutiniojo turo buvo ketvirtas ir žaidė su „Bayern“. Anglams namie reikėjo pergalės ir jie siekė to visomis galimybėmis, tačiau Prancūzijos rinktinės narys Kingsley Comanas sužlugdė visas Mančesterio viltis. Jis pelnė 70 min. įvartį, kuris lėmė vokiečių pergalę ir „Manchester United“ klubo pasitraukimą iš tarptautinių kovų.

Kitoje poroje susikovė Stambulo „Galatasaray“ ir „Kopenhavn“ komandos – tiek turkai, tiek ir danai turėjo po 5 taškus ir pergalė vienai ar kitai garantavo antrąją vietą grupėje.

Antrojo kėlinio pradžioje 58 min. pasižymėjo danų komandai atstovaujantis Lukas Leragelas ir pasibaigus akistatai 1:0 vietą Čempionų lygos atkrinatamuosiuose mačuose garantavo sau „Kopenhavn“, o turkai grumsis Europos lygoje.

C grupėje pirmąją vietą užėmė visus šešis laimėjimus iškovojusi Madrido „Real“. Ispanai kovoja su vokiečių Berlyno „Union“, kuri dar turėjo šansų užimti trečiąją vietą, jei būtų įveikusi Madrido atstovus.

Ir pradžia buvo neįtikėtina – kai per pridėtą laiką Luka Modričius nepasižymėjo nuo 11 metrų žymos, iškart kitoje atakoje „Union“ žaidėjas Kevinas Vollandas išvedė vokiečius į priekį.

Po pertraukos „Real“ prireikė 16 minučių, kad Joselu išlygintų rezultatą, o 72 min. jis išvestų savo klubą į priekį. „Union“ dar pabandė laimę ir 85 min. čekas Alexas Kralas išlygino rezultatą 2:2. Tačiau 89 min. Dani Ceballosas padėjo tašką – Madrido ekipa laimėjo 3:2, o Berlyno komanda baigė savo tarptautinį sezoną.

Šioje grupėje antrąją vietą iškovojo „Napoli“, kuri įveikė portugalų „Braga“ 2:0. Pastaroji komanda su 4 taškais liko trečia.

D grupėje buvo jau aiškūs du klubai, kurie kovos atkrintamuosiuose mačuose – ispanų „Real Sociedad“ ir Milano „Inter“. Jie tarpusavyje sužaidė 0:0, o dėl geresnio įvarčio santykio pirmąją poziciją užėmė ispanai.

Dėl trečiosios vietos kovojo šveicarų „Salzburg“ ir „Benfica“. Pastarajai komandai reikėjo tik pergalės, jei ji galvojo apie trečią vietą. Pirmojo rato dvikovoje „Salzburg“ nugalėjo portugalus 2:0, tad portugalams reikėjo ir dviejų įvarčių skirtumo.

Pradžioje įspūdingą įvartį nuo kampinio pasiekė – Angelas di Maria. Jo siųstas kamuolys nieko nelietė ir 32 min. įskriejo į varžovų vartus.

Iki pertraukos „Benfica“ dar kartą pasižymėjo ir rezultatas 2:0 ją tenkino.

Bet jau antrojo kėlinio pradžioje svečiai po Lukos Susičiaus įvarčio sumažino skirtumą ir jau šveicarai pradėjo svajoti apie trečią poziciją.

Kai teisėjas pridėjo 5 minutes, 92 min. išsigelbėjimo įvartį portugalams pelnė Arthuras Cabralas. Tad „Benfica“ su 4 taškais palypėjo į trečiąją grupės vietą, o tiek pat turėję „Salzburg“ krito į ketvirtąją poziciją ir baigė savo varžybas.

A grupė

„Manchester United“ – Miuncheno „Bayern“ 0:1 (0:0)

70 min. Kingsley Coman 0:1.

„Kopenhavn“ – Stambulo „Galatasaray“ 1:0 (0:0)

58 min. Lukas Leragelas 1:0.

B grupė

„Lens“ – „Sevilla“ 2:1 (0:0)

63 min. Przemyslawas Frankowkis (11 metrų) 1:0.

79 min. Sergio Ramosas (11 metrų) 1:1

96 min. Angelo Fulgini 2:1.

„PSV Eindhoven“ – Londono „Arsenal“ 1:1 (0:1)

42 min. Eddie Nketiahas 0:1.

50 min. Yorbe Vertessenas 1:1.

C grupė

Berlyno „Union“ – Madrido „Real“ 2:3 (1:0)

45 min. Kevinas Vollandas 1:0.

61 min. Joselu 1:1.

72 min. Joselu 1:2.

85 min. Alexas Kralas 2:2.

89 min. Dani Ceballosas 2:3.

„Napoli“ – „Braga“ 2:0 (2:0)

9 min. Sedaras Saatci (į savo vartus) 1:0.

33 min. Victoras Osimhenas 2:0.

D grupė

Milano „Inter“ – „Real Sociedad“ 0:0

„Salzburg“ – Lisabonos „Benfica“ 1:3 (0:2)

32 min. Angelas di Maria 0:1.

45 min. Rafa Silva 0:2.

57 min. Luka Susičius 1:2.

92 min. Arthuras Cabralas 1:3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.