Skandalas Kauno mėgėjų futbolo lygoje – žaidėjų muštynes lydėjo grasinimai susidoroti Futbolininkai sulaukė griežtų organizatorių baudų

Sekmadienį vykusiose Kauno futbolo mėgėjų lygoje (KFML) netrūko aistrų. Azartiška kova peržengė visas ribas rungtynių tarp „Top Transporte-Extreem“ (TTF) ir „Nadruvis“ komandų. Akistatos metu žodiniai konfliktai greitai peraugo į kontaktinius veiksmus, o į tai sureagavo ir pirmenybių organizatoriai.

Kauno mėgėjų lygoje kilo muštynės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno mėgėjų lygoje kilo muštynės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-23 15:31, atnaujinta 2024-01-23 15:32

Rezultatui esant 5:4 „Nadruvis“ klubo naudai, aikštėje kilo muštynės, apie jas plačiau pasibaigus akistatai feisbuko puslapyje parašė šios komandos atstovai.

„Finalinis akordas, kuris galiausiai iššaukė masines muštynes, įvyko esant rezultatui 5:4 FK Nadruvis naudai. Tada, TTE pelno įvartį, pargriaudami mūsų žaidėją vartininko aikštelėje, bet teisėjas fiksuoja pražangą ir įvarčio neužskaito. Tuo metu, TTE vartininkas Tomas Mažintas, iš įtūžio išmuštu raudonu veidu, baisiai keikdamasis visokiausiais žodžiais, kurių čia nenorėčiau kartoti, pribėga prie teisėjo ir rėkaudamas jam į veidą bando apeliuoti.

Jam padeda Julius Kizla, Vytautas Vaškevičius ir kiti šios dienos herojai. Mūsų komandos žaidėjai, pasinaudomi suirute išsimuša kamuolį ir toliau žaisdami pelno įvartį. Tada, Julius Kizla rėkdamas pilna gerkle pareiškia, kad jie palieka aikštelę, nes „švilpia į vieną kasą“, o atsisukęs į mane rikteli „ką tu čia jaunų prisirinkęs loši“.

Kaip tik po to Tadas Rapalis pasiėmęs kamuolį spiria į teisėją ir nusikeikia, nes nepataiko. Kai matėsi, kad žaidimas nebebus tęsiamas, nes teisėjas sušvilpė rungtynių pabaigą, mūsų komandos žaidėjai nuėjo prie savo daiktų.

Po keletos akimirkų pastebėjome, kad Tomas Grigaravičius, labai grėsmingai nusiteikęs, ėmė artėti prie mūsų komandos būrelio siūlydamas išeiti į lauką „pasitikrinti“. Jį patį bandė sustabdyti, kai kurie jo komandos draugai, tačiau tai nepadėjo, nes Tomas Grigaravičius bandė įspirti mūsų žaidėjui D. į galvą. Smūgis buvo itin nepasisekęs, nes pats „niekadėjas“ krito paslydęs ant nugaros“, – „Nadruvis“ komanda rašė socialinėje erdvėje.

Pirmadienį į šį konfliktą sureagavo ir KFML, kuri nubaudė TTF klubo atstovus ir atsiprašė už įvykusį incidentą.

„Atsižvelgiant į tai, jog atlikti pažeidimai yra pasikartojantys, „Top Transporte-Extreem“ komandos žaidėjui Tadui Rapaliui skiriama viso gyvenimo diskvalifikacija iš visų Kauno futbolo mėgėjų lygos organizuojamų pirmenybių/turnyrų (dėl nesportiško smurtinio elgesio bei grasinimo susidoroti varžovų komandos žaidėjų atžvilgiu bei necenzūrinių žodžių vartojimo bei grasinimo susidoroti teisėjo atžvilgiu).

„Top Transporte-Extreem“ komandos žaidėjui Tomui Grigaravičiui skiriama diskvalifikacija visoms likusioms 2023/24 m. Kauno Žiemos 7x7 pirmenybių rungtynėms.

„Top Transporte-Extreem“ komandai yra skiriama įspėjimo sankcija su pabrėžimu, jog šio sezono pirmenybėse pasikartojus panašiam pažeidimui, komanda nedelsiant bus šalinama iš pirmenybių ir ateityje nebus registruojama Kauno futbolo mėgėjų lygos organizuojamuose turnyruose/pirmenybėse.

Pirmenybių organizatorius – Kauno futbolo mėgėjų lyga – apgailestauja, jog tam tikri asmenys futbolo aikštelę renkasi smurtinio ir agresyvaus elgesio demonstravimui bei pabrėžia, jog toks elgesys negali ir nebus toleruojamas nei dabar, nei ateityje organizuojamuose renginiuose“, – rašė KFML.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.