„Lazio“ klubui atsirevanšavęs „Bayern“ kartu su PSG žengė į Čempionų lygos ketvirtfinalį

Miuncheno „Bayern“ ir Paryžiaus „Saint-Germain“ tapo pirmosiomis ekipomis, kurios išsikovojo vietą 2023/24 metų UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje.

„Bayern“ – „Lazio“ <br> AFP/Scanpix nuotr.
„Bayern“ – „Lazio“ <br> AFP/Scanpix nuotr.
„Real Sociedad“ – PSG <br> AFP/Scanpix nuotr.
„Real Sociedad“ – PSG <br> AFP/Scanpix nuotr.
„Bayern“ – „Lazio“ <br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Bayern“ – „Lazio“ <br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Real Sociedad“ – PSG <br> Imago/Scanpix nuotr.
„Real Sociedad“ – PSG <br> Imago/Scanpix nuotr.
„Real Sociedad“ – PSG <br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Real Sociedad“ – PSG <br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Bayern“ – „Lazio“ <br> AP/Scanpix nuotr.
„Bayern“ – „Lazio“ <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 5, 2024, 9:00 PM, atnaujinta Mar 5, 2024, 11:56 PM

Tragiškus metus išgyvenantis „Bayern“ namuose 3:0 (2:0) atsirevanšavo prieš Romos „Lazio“ ekipą. Pirmosios rungtynėse Romoje baigėsi šeimininkų pergale 1:0.

 

Pirmajam kėliniui artėjant prie pabaigos bavarai išsiveržė į priekį. 39-ąją minutę Raphaelis Guerreiro atliko nesėkmingą smūgį, tačiau Harry Kane‘as su galva pataisė komandos draugo smūgį ir nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

Per teisėjo pridėtą laiką Miuncheno futbolininkai pelnė ir antrąjį įvartį. Po pakelto kampinio Matthijsas de Ligtas atliko smūgį link vartų, o šįkart jau Thomas Mulleris smūgiuodamas su galva kamuolį nukreipė į vartus.

66-ąją minutę krito trečiasis įvartis į svečių vartus. Leroy‘us Sane atliko smūgį į vartus, tačiau „Lazio“ vartininkui pavyko atmušti skriejantį kamuolį. Visgi kamuolys nusileido tiesiai po H.Kane‘o kojomis ir anglas pelnė antrąjį savo įvartį.

Į atkrintamąsias kovas „Bayern“ pateko A grupėje laimėjęs 5 mačus ir be vargo užėmęs pirmąją vietą. Tuo tarpu „Lazio“ E grupėje buvo antras, iškovojęs tris laimėjimus, kartą sužaidęs lygiosiomis ir du kartus nusileidęs.

„Bayern“ ekipa turi itin prastą sezoną Vokietijos nacionaliniame čempionate. 11 titulų paeiliui laimėjusiam Miuncheno klubui gresia atsisveikinimas su „Bundesliga“ čempionų vardu. Sužaidus 24 turus „Bayern“ futbolininkai atsilieka 10 taškų nuo Lėverkuzeno „Bayer“.

Italijos čempionate nieko stebuklingo neparodo ir „Lazio“ ekipa. Romos klubas po 27 turų su 40 taškų užima 9-ąją vietą.

Tuo tarpu PSG futbolininkai 2:1 (1:0) Ispanijoje įveikė San Sebastiano „Real Sociedad“ ekipą. Pirmosios rungtynės baigėsi Paryžiaus klubo pergale 2:0.

Svečiai jau 10-ąją minutę turėjo puikią progą išsiveržti į priekį, kuomet Kylianas Mbappe sėkmingai įbėgo į baudos aikštelę ir išdraskęs varžovų gynybą atliko perdavimą Bradley Barcolai. Visgi Alejandro Remiro sugebėjo atremti prancūzo smūgį iš kelių metrų.

Praėjus vos kelioms kelioms minutėms K.Mbappe išvedė PSG į priekį. Puolėjas baudos aikštelėje suklaidino kelis gynėjus ir galingu bei tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į apatinį kairįjį vartų kampą.

56-ąją minutę į greitą ataką pasileidęs K.Mbappe visus varžovus paliko už savo nugaros ir atsidūręs vienas prieš vartininką nesunkiai pelnė įvartį.

Paguodos įvartį šeimininkams 89-ąją minutę pelnė Mikelis Martino.

Ispanai šiame Čempionų lygos sezone tapo netikėtumu, D grupėje su trimis laimėjimais ir tiek pat lygiųjų užsiropštę į pirmąją vietą.

Ispanijoje San Sebastiano klubas turėdamas 40 taškų po 27 rungtynių užima 7-ąją vietą.

Tuo tarpu prancūzų klubas F grupėje tenkinosi tik antrąja vieta, šiaip ne taip kelialapį atėmęs iš „AC Milan“ ekipos.

PSG po 24 rungtynių Prancūzijoje užtikrintai pirmauja su 55 taškais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.