Ramybės svarbą prieš rungtynes išskyręs E. Jankauskas: „Rytoj laukia svarbių rungtynių antras kėlinys“

Antradienį Lietuvos futbolo rinktinė atsakomosioms rungtynėms susitiks su Gibraltaro rinktine. Prieš svarbią išlikimo dvikovą Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas pabrėžė varžovų provokacinį žaidimą ir emocinės ramybės svarbą.

Edgaras Jankauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Jankauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eimantas Stulginskas

2024-03-25 16:58, atnaujinta 2024-03-25 17:27

Lietuvos futbolo rinktinė Kauno Dariaus ir Girėno stadione sieks iškovoti svarbią pergalę prieš Gibraltaro rinktinę.

Pirmąsias rungtynes ketvirtadienį Portugalijoje 1:0 (0:0) laimėjo Lietuvos rinktinė. Pergalingo įvarčio autoriumi tapo po keitimo aikštėje pasirodęs Armandas Kučys.

„Rytoj laukia svarbių rungtynių antras kėlinys. Komanda yra pasiruošusi, gerai išanalizavome pirmas rungtynes. Esame geroje pozicijoje, žaidžiame namuose, turime persvarą, sirgalius.

Pirmos rungtynės buvo labai informatyvios, buvo epizodų, kai jautėsi nervingumas. Dabar susipažinome su varžovų žaidimo braižu, su dalykais, kurie futbolo nepuošia: provokacijos. Žinome, kad jie naudos visas jėgas, kad darytų įtaką ir teisėjų sprendimams. Turime būti pasiruošę viskam“, - prieš rungtynes Kaune pabrėžė E.Jankauskas

E.Jankausko auklėtiniai namuose sieks iškovoti svarbią pergalę. Ji užtikrintų vietą UEFA Tautų lygos C divizione. Namų pranašumą išskyrė ir rinktinės gynėjas Pijus Širvys.

„Reikia žaisti savo žaidimą, reikia kantrybės. Turime būti ramesni ir tai įrodyti aikštėje. Mačiau, kad vyčio tribūna bus pilna, tas duoda motyvacijos. Bus futbolo atmosfera ir tikiuosi nudžiuginsime savo aistruolius.“

Tiek treneris, tiek P.Širvys akcentavo ramybės svarbą rungtynėse ir pabrėžė, kad varžovų žaidimo pagrindas - agresyvi provokacija ir siekis pastatyti varžovus į nepatogią padėtį.

Tiesa, E.Jankauskas dėl savo auklėtinių pasiruošimo yra ramus.

„Yra minimalių pokyčių (komandoje), bet manau iki rytojaus visi bus pasiruošę. Dėl raudonos kortelės netekome Edvino Girdvainio todėl tik rytoj žinosime tikslią startinę sudėtį.“

Nervingumą ir emocinę ramybę treneris išskyrė, kaip svarbiausią artėjančių rungtynių akcentą ir patvirtino, kad po pirmų rungtynių teko keisti žaidimo planą.

„Emocijos turėjo daug įtakos tiek žaidėjams, tiek teisėjams. Tai užkrečiantis dalykas, nervingumas. Persidavė ir man pačiam ir suolui. Yra tų detalių, kurios svarbios prieš rungtynes, bet emocinė ramybė stovi pirmoje vietoje. Nešvarių momentų buvo, teisėjas nematė to. Mes dėl to kentėjome, todėl reikia išlikti ramiems“, - akcentavo rinktinės treneris.

Jei rinktinė pralaimėtų dvejų ar daugiau įvarčių skirtumu, pirmą kartą istorijoje ekipa kristų į Tautų lygos D divizioną. Pralaimėjimo 1 tašku atveju būtų žaidžiamas pratęsimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo