A lygos turo apžvalga: Vilniaus „Žalgiris“ ir toliau bėga nuo varžovų

„TOPsport A lygos“ 8-ajame ture lygiųjų nebuvo užfiksuota nė viename stadione.

 Vladimiras Čeburinas<br> fkzalgiris.lt
 Vladimiras Čeburinas<br> fkzalgiris.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Alyga.lt

2024-04-16 12:43

Reidas. Gargždų „Banga“ džiaugėsi antruoju laimėjimu šiame sezone ir atitinkamai svečiuose – 1:0 įveiktas Vilniaus rajono „TransINVEST“ klubas.

Pergalingą įvartį, kuris buvo pirmasis šiame sezone, įmušė porą varžovų prasiveržimo metu suklaidinęs Valdas Paulauskas. Gargždiškiai po šios pergalės turi 10 taškų ir pakilo į 6-ąją vietą.

Neprisijaukina. Širvintų miesto stadionas kol kas „TransINVEST“ ekipai sėkmės neatnešė – patirtas trečiasis pralaimėjimas iš eilės.

Pirmenybių debiutantai namuose nepelnė nė vieno įvarčio bei nusileido potencialiems tiesioginiams konkurentams kovoje dėl išlikimo – Telšių „Džiugui“, Marijampolės „Sūduvai“ ir „Bangai“.

Sugrįžo. Po poros ne itin sėkmingų dvikovų Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkai atsitiesė Marijampolėje, 1:0 įveikta vietos „Sūduva“.

Andriaus Skerlos kariauna turi 14 taškų ir vėl atsidūrė pirmame trejete. Pirmojo rato finiše mėlynai balti stos į kovą su „Banga“.

Debiutas. 8-ajame ture „Sūduvos“ gretose pirmą sykį „TOPsport A lygoje“ pasirodė praėjusiais metais II lygoje puikiai rungtyniavęs Justas Česnavičius, mestas į kovą 70-ąją minutę.

Nežaidus keliems patyrusiems žaidėjams, tarp gynybos grandies futbolininkų vyriausias buvo 23-ejų marijampolietis Augustas Dubickas.

Apkarto. „Džiugas“ pateikė dar vieną staigmeną – namuose 2:1 buvo nugalėta FA „Šiauliai“, jau penktuoju bandymu iš Žemaitijos sostinės išvykusi be pergalės.

Pirmą įvartį džiugiečiams pelnė per sukąstus dantis rungtyniavęs Lukas Ankudinovas, deja, mačo pabaigą apkartino Mariaus Paukštės trauma. Laimei, sąmonę praradęs vartininkas ją atgavo dar stadione ir jautė peties skausmus – pirmojo rato finiše turėtų debiutuoti latvis Ivanas Baturinas.

Arbitras. Telšiuose vykusiame mače buvo pašalintas Nauris Petkevičius ir nuo 66-osios minutės palikęs komandą žaisti mažumoje.

Įdomu tai, kad teisėjas Donatas Šimėnas raudonąsias korteles už necenzūrinę leksiką taip pat šiame sezone parodė Žanui Benedičičiui bei Matui Vareikai – abu jie gavo trejų rungtynių diskvalifikacijas.

Atotrūkis. Vilniaus „Žalgiris“ pirmasis praleido įvartį, tačiau atsakė dviem tiksliais smūgiais ir 2:1 svečiuose nugalėjo čempioną „Panevėžį“.

Žalgiriečiai su 19 taškų užtikrintai pirmauja ir panevėžiečius po šio mačo lenkia net 13 taškų pranašumu. Pirmąjį ratą sostinės klubas užbaigs susitikimu namuose su „Džiugu“.

Pirmauja. Puikias rungtynes Panevėžyje sužaidęs Paulius Golubickas asistavo čempionate debiutavusiam ir pergalingą įvartį pelniusiam Jake‘ui Larssonui.

„Žalgirio“ saugui tai bus ketvirtasis rezultatyvus perdavimas ir pagal šį rodiklį jis pirmauja „TOPsport A lygoje“. P. Golubicko komandos draugas Giedrius Matulevičius yra antras su trimis rezultatyviais perdavimais.

Pabėgo. Nuo paskutinės turnyro lentelės vietos greitai atsispyrė „Kauno Žalgiris“. Antrąją pergalę iš eilės žalgiriečiai iškovojo namuose 1:0 nugalėję Alytaus DFK „Dainava“.

Pirmuoju įvarčiu Lietuvos čempionate pasižymėjo gynėjas Maxime‘as Spano Rahou, kauniečiai su 10 taškų žengia penkti.

Dešimt. Tiek rungtynių „Kauno Žalgiriui“ vadovavo laikinasis vyr. treneris Nerijus Mačiulis. Tą jis trumpiau ar ilgiau daro trečią sezoną iš eilės.

Statistika įspūdinga: 9 pergalės ir vienerios lygiosios, kuriomis buvo užfiksuotos praėjusiais metais prieš „Panevėžį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.