Xavi persigalvojo – „Barcelona“ vasara neieškos naujo trenerio

„Barcelona“ treneris Xavi sezono viduryje buvo paskelbęs, kad vasarą pasitrauks iš katalonų ekipos, nors jo sutartis galiojo iki 2025 metų. Tačiau jau trečiadienį strategas pakeitė nuomonę. Skelbiama, kad 44-erių Xavi nebenori palikti „Barcelona“ komandos.

Xavi neliko patenkintas rungtynėmis.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Xavi neliko patenkintas rungtynėmis.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-25 11:27

Pranešama, kad trenerio apsisprendimas pasikeitė po susitikimo su klubo prezidentu Joanu Laporta, tai patvirtino ir žurnalistas Fabrizio Romano.

Ispanijos žiniasklaida skelbia, kad Xavi dar vieneriems metams lieka prie „Barcelona“ vairo. Po nesėkmingos sezono atkarpos strategas viešai buvo pareiškęs, kad komandai reikia naujų idėjų, todėl trauksis.

Jei Xavi būtų pasitraukęs, „Barcelona“ savo sąraše turėjo 8 trenerių pavardes.

Anot „Diario Sport“, pagrindinis kandidatas į stratego kėdę buvo „Barcelona B“ žaidėjas Rafaelis Marquezas.

Be to, katalonų ekipos sporto direktorius palaikė ryšius su Hansu Dieteriu Flicku (buvęs Miuncheno „Bayern“), Thomasu Tucheliu („Bayern“), Roberto De Zerbi („Brighton“), Ralfu Rangnicku (Austrijos rinktinė), Arne'u Slotu („Feyenoord“) ir Andoni Iraola („AFC Bournemouth“).

Be to, dar vienas prioritetinis kandidatas buvo buvęs „Barca“ treneris Luisas Enrique, kuris nusprendė likti Prancūzijos Paryžiaus „Saint Germain“ ekipoje.

Praėjusią savaitę „Barcelona“ apmaudžiai pasitraukė iš UEFA čempionų lygos, kai ketvirtfinalyje bendru rezultatu 4:6 pralaimėjo Paryžiaus „Saint-Germain“ futbolininkams.

Likus žaisti Ispanijos čempionate 6 turus, „Barcelona“ žengia antroje vietoje ir 11 taškų atsilieka nuo Madrido „Real“ komandos.

Xavi prie katalonų ekipos vairo stojo 2021 metų pabaigoje ir praėjusiame sezone iškovojo Ispanijos čempionų titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.