EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgirio“ treneriu tapo ispanas J. Plaza

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandai naujajame sezone vadovaus Joanas Plaza – su 48 metų Ispanijos krepšinio specialistu Lietuvos čempionų klubas sudarė vienerių metų sutartį, rašo kaunodiena.lt.

Pirmadienį J. Plaza oficialiai atsisveikino su Sevilijos „Cajasol“ ekipa, kurioje praleido pastaruosius tris sezonus ir tapo „Žalgirio“ treneriu.<br>Eurolyga
Pirmadienį J. Plaza oficialiai atsisveikino su Sevilijos „Cajasol“ ekipa, kurioje praleido pastaruosius tris sezonus ir tapo „Žalgirio“ treneriu.<br>Eurolyga
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2012, 5:18 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 6:51 AM

Vakar J. Plaza oficialiai atsisveikino su Sevilijos „Cajasol“ ekipa, kurioje praleido pastaruosius tris sezonus. Prieš tai ispanas trejus metus treniravo Madrido „Real“ krepšininkus. Su karališkuoju klubu strategas 2007 m. tapo Ispanijos čempionu ir iškovojo ULEB taurę.

„Kauno „Žalgiris“ – aukščiausio lygio legendinis klubas. Tokio pajėgumo ir istorinės reikšmės komandą kiekvienas treneris svajoja treniruoti nors kartą per gyvenimą. Ispanijoje „Žalgiris“ turi labai gerą vardą, todėl man didelė garbė tapti šios komandos treneriu“, – teigė J. Plaza. 

Kalbėdamas apie apsisprendimą treniruoti Kauno klubą J. Plaza sakė: „Sprendimą priimti nebuvo sunku. Su „Žalgirio“ savininku Vladimiru Romanovu ir klubo vadovais bendravome tiek gyvai, tiek telefonu ir gana lengvai radome bendrą kalbą.

Man patiko jų užsidegimas, kad komanda dar labiau tobulėtų, kartu siekiant į ekipą integruoti ir talentingus jaunus krepšininkus, kurių Lietuvoje tikrai netrūksta. Tokie norai visiškai sutapo su manaisiais, todėl radau labai daug priežasčių priimti šį iššūkį.

Pirmiausia, turime būti nenugalimi namuose. Rezultatus daugumoje lygų nulemia tai, kiek pergalių iš savo arenos leidi išsivežti varžovams. Žinoma, tai priklauso ir nuo sudėties, tačiau mūsų tikslas turi būti toks, kad atvykdami į Kauną svečiai drebėtų ir nė negalvotų laimėti pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje“.

Vladimiras Romanovas, „Žalgirio“ krepšinio klubo savininkas:

„Joanas Plaza – kvalifikuotas, griežtas treneris. Jis aiškiai pasakė, ką sugeba ir ko pageidauja. Treneris nekėlė reikalavimų, kad „Žalgiris“ būtų sukomplektuotas tik labai gerais žaidėjas, jis pats pasiryžęs daug dirbti su jaunimu ir išugdyti stiprų komandos rezervą. Tris sezonus stovėjęs prie Madrido „Real“ komandos vairo, o praėjusį sezoną treniravęs Sevilijos „Cajasol“ komandą, J. Plaza perduos „Žalgiriui“ ir naudingus Ispanijos krepšinio mokyklos dalykus. Nors treneriui naują sutartį pasiūlė „Cajasol“ klubas, jis nori dirbti Eurolygoje rungtyniaujančiame klube.

Ispano teigimu, krepšininkų titulai, vardai jiems dar neužtikrina pastovios vietos aikštelėje, daug žaidimo minučių per rungtynes. Tai jie turi užsidirbti, išliedami nemažai prakaito, ir įrodydami savo vertę per treniruotes.

Jeigu mums pavyks sudaryti sutartis su Darjušu Lavrinovičiumi ir Šarūnu Jasikevičiumi, bus pirmas atvejis ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, kai „Žalgiris“, galima sakyti, apsieis be legionierių. Kroatas Marko Popovičius jau ne pirmą sezoną vilkės „Žalgirio“ marškinėlius, nes yra pakankamai naudingas, atsidavęs komandai ir mylimas jos aistruolių krepšininkas. Marko nelaikome legionieriumi, jis mums – savas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.