EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ pasiūlymą turėjęs D. Songaila nesigaili pasirinkęs Donecką

Darius Songaila pradeda karjeros etapą Ukrainoje. Patyręs 34-erių krepšininkas per savo karjerą Europoje praleido tik du sezonus. Pirmasis buvo Maskvos CSKA, o antrasis - praėjęs sezonas - Turkijoje ir Ispanijoje. „Doneck“ ekipos naujokas Rusijos žiniasklaidai prisipažino, kad šią vasarą sulaukė pasiūlymo iš Kauno „Žalgirio“, tačiau nesigaili pasirinkęs Ukrainos komandą.

D. Songaila įsikūrė Ukrainoje.<br>G. Šiuparys
D. Songaila įsikūrė Ukrainoje.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2012, 10:28 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:33 PM

„Sulaukiau įvairių pasiūlymų - ir iš Kauno „Žalgirio“, ir iš kitų valstybių. Tačiau kai kur derybos truko pernelyg ilgai, kai kur netenkino sąlygos. Atvykau į Donecką ir dėl to visiškai nesigailiu“, - kalbėjo D. Songaila.

Marijampolietis neišvengė klausimo ir apie olimpiadą. Nacionalinėje komandoje šią vasarą karjerą baigęs krepšininkas klausimą apie Lietuvos rinktinės pasirodymą Londone sutiko atodūsiu.

„Pirmiausia, vien patekimas į olimpiadą yra geras pasiekimas. Daug pajėgių Europos rinktinių ten nepateko – Graikija, Makedonija, Serbija, Italija. Palyginti su praėjusiomis olimpiadomis, kuriose pasiekdavome pusfinalius, pralaimėjimas ketvirtfinalyje, žinoma, yra nesėkmė.

Mes nežaidėme stabiliai, bangavome. Grupėje puikiai kovojome su JAV rinktine, o su rusais taip sužaisti nesisekė. Žodžiu, dėl pralaimėjimo nesame kalti vien tik mes - juk Rusijos rinktinė buvo labai stipri, ji iškovojo bronzos medalius“, - sakė D. Songaila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.