EUROLYGA 2023

V. Romanovas: „Š. Jasikevičius į „Žalgirį“ neatvyko, nes to nenorėjo jo mylimoji“

„Norėjome suburti pajėgią ekipą iš Lietuvos krepšininkų - tai moderniame Europos krepšinyje būtų beprecedentis atvejis“, - teigė Kauno „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas, kuris džiaugiasi savo ekipos sudėtimi, tačiau neslepia, jog yra nusivylęs, kad Šarūnas Jasikevičius pasuko į Ispaniją.

V. Romanovas tiki, kad J. Plaza gali pasiekti gerų rezultatų.<br>M. Patašius.
V. Romanovas tiki, kad J. Plaza gali pasiekti gerų rezultatų.<br>M. Patašius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-25 21:23, atnaujinta 2018-03-16 14:14

V. Romanovas atskleidė, kad svarstė į „Žalgirį“ pasikviesti Joną Kazlauską, tačiau teigia, jog nesigaili dėl sprendimo priimti Joaną Plazą, kuris, pasak Lietuvos čempionų savininko, gali pasiekti itin aukštų rezultatų.

V. Romanovas duodamas interviu portalui novostimira.com pasakojo apie „Žalgirio“ sudėtį, legionierius bei įtikinėjimus LKL, kad Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ sprendimas nežaisti namų mačų bus naudingas abejoms pusėms.

- Ar pavyko įgyvendinti visus „Žalgirio“ komplektacijos planus?

- Ne visiškai, tačiau didžioji dalis planų buvo įgyvendinta. Savo ekipoje turime pajėgius Lietuvos krepšininkus: Rimantą Kaukėną, brolius Lavrinovičius. Kita vertus, mes taip pat kvietėme Šarūną Jasikevičių, tačiau jis pasirinko „Barcelona“ komandą. Deja, bet jam, galbūt, įtaką darė jo mylimoji, norėjusi gyventi Ispanijoje. Šarūno karjera artėja pabaigos link, todėl panašu, kad jis nori įsitvirtinti Ispanijoje.

Labai gaila, nes vietoje tokio aukšto lygio lietuvių įžaidėjo turėjome kviesti legionierių.

Mes norėjome suburti pajėgią ekipą iš Lietuvos krepšininkų - tai moderniame Europos krepšinyje būtų beprecedentis atvejis.

Joanas Plaza šią idėją sutiko entuziastingai.

- Ar tiesa, kad svarstėte buvusio Maskvos CSKA trenerio Jono Kazlausko, kuris su „Žalgiriu“ 1999 metais laimėjo Eurolygą, kandidatūrą?

- Taip. Taip pat iš pradžių neketinau paleisti Aleksandro Trifunovičiaus. Lietuvoje užauga puikių krepšinio specialistų, tačiau nusprendžiau apsistoti ties ispanu, nes mes puikiai vienas kitą supratome ir finansiniais, ir taktikos klausimais.

Žinoma, yra ir išimčių (trenerio ir V. Romanovo bendravime. – Red.). Mes labai ilgai ginčijomės dėl jaunojo amerikiečio „centro“ Jeffo Foote'u.

Krepšininkai iš kitapus Atlanto labai ilgai pratinasi prie Europos krepšinio. Ty Lawsonas NBA žaidžia puikiai, tačiau „Žalgiryje“ du treneriai nesugebėjo atrasti būdo, kaip jį pritaikyti prie europietiškų krepšinio standartų.

Kita vertus, Sonny Weemsas greitai perprato mūsų krepšinio subtilybes.

- Ar nesigailite, kad praradote S. Weemsą? Juk išėjo taip, kad ne tik praradote gerą žaidėją, bet dar ir sustiprinote varžovą.

- Ne. S. Weemsas turėjo kitų problemų.

- Kokie „Žalgirio“ tikslai šiame sezone?

- Sunku pasakyti. Reikia atidžiai peržvelgti pasirengimo rungtynes ir tada bus aišku.

- Dėl naujojo Eurolygos formato „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ nusprendė LKL čempionate atsisakyti namų rungtynių (išskyrus tarpusavio susitikimų. – Red.). Ar buvo sunku dėl to susitarti su LKL vadovybe?

- Tikrai nebuvo lengva. Turėjau juos įtikinėti, kad gausime daugiau, nei prarasime. Stengiamės prisitaikyti prie visų čempionatų – vietinio, VTB jungtinės lygos. LKL nieko nepraras, nes mes žaisime su visomis komandomis jų arenose. Turnyro populiarumas tikrai nesumažės.

Užuot Lietuvos lygoje virę savo riebaluose, mes susitiksime pajėgius varžovus iš kitų Rytų Europos valstybių. Tai ne tik pakels ekipų lygį, tačiau sirgaliams bus galima pasiūlyti įdomių rungtynių. „Žalgirio“ ir CSKA rungtynės Lietuvoje sulaukė ypač didelio dėmesio.

Ir ne tik Kaune. Netgi ne visi Eurolygos mačai sulaukia tokio susidomėjimo. Dėl to sirgaliai irgi yra patenkinti. Juk tokios kovos, kaip su CSKA, yra ne tik įdomios dėl rezultato, bet ir dėl gero krepšinio.

- Ar dėl prasto rezultato pirmajame Eurolygos mače su CSKA ir atleidote trenerį Iliasą Zourosą?

- Ne. Graikui turėjome ir kitų priekaištų. Per pasirengimo sezoną jis dirbo su Graikijos rinktine, todėl jo vietą užėmė jo asistentas. Mes nebuvome tinkamai paruošti.

- Ar J. Plaza gali būti tikras, kad jam nebus taip greitai parodytos durys, kaip I. Zourui?

- Priklauso nuo to, kaip jis dirbs. Treniruotėse J. Plaza elgiasi visiškai kitaip (nei I. Zouros. – Red.). Krepšininkai jaučia, kad tai labai aukšto lygio treneris. Manau, kad J. Plaza gali pasiekti puikių rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.