EUROLYGA 2023

Kauno rajonas laukia krepšininkių pergalių

„Norėjome parodyti, kad esame žavios krepšininkės ir moterys“, – teigė antrąjį sezoną pradedančios Kauno rajono krepšinio komandos „Sirenos“ sportininkės. Rajono ir krepšinio pasaulio valdžiai jos pasirodė vilkinčios vakarinėmis suknelėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė

Oct 13, 2012, 4:12 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:25 AM

Lyg tikros viliokės sirenos baltomis ir mėlynomis suknelėmis vilkinčios krepšininkės nustebino susirinkusiuosius į sezono pristatymą. Kauno rajono sportininkės tikisi, kad šie metai komandai bus sėkmingi ir atneš naujų pergalių.

Pernai komanda Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) užėmė trečiąją vietą.

Ūgis netrukdo gerai atrodyti

Šiųmetė naujokė, iš kurios komanda tikisi labai daug, – aukštaūgė centro puolėja Iveta Šalkauskė. „Koks mano ūgis? Su aukštakulniais ar be jų?“ – į klausimą klausimu atsakė krepšininkė. 1,93 metro ūgio moteris su mėlyna vakarine suknele atrodė išties įspūdingai.

Kaip vėliau pasakojo Lietuvos moterų krepšinio lygos direktorė Audra Ginelevičienė, I. Šalkauskė – didžiausias komandos atradimas. Iš Šiaulių kilusi mergina jau yra žaidusi Prancūzijoje, Čekijoje, o šiemet atstovaus Kauno rajonui. „Tikiuosi, kad pateisinsiu visų lūkesčius“, – vylėsi sportininkė. Naująjį sezoną komanda pasitinka gerokai pasikeitusi – dvylika pernai žaidusių krepšininkių pakeitė net šešios naujokės.

Tikisi išlaikyti aukštą lygį

Pernai LMKL užėmusios trečiąją vietą ir pasipuošusios bronzos medaliais, šiemet krepšininkės neslepia ambicijų išlaikyti pasiektą lygį. „Visą laiką sieksime maksimumo, trečioji vieta – tikrai bus ir šiemet, žemiau nėra kur“, – ryžtingai kalbėjo ryškiai geltona suknele pasidabinusi komandos direktorė Rasa Žemantauskaitė - Matlašaitienė.

Jai antrino ir komandos treneris Linas Šalkus, patikinęs, kad mažų pergalių bus siekiama kasdien – net ir per treniruotes. Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas pastebėjo, kad Kauno rajono moterų krepšinio komanda – viena iš dviejų bazinių Lietuvos krepšinio komandų.

„Sirenos“ – labai lietuviška komanda, kurioje žaidžia daug perspektyvių krepšininkių. Linkiu joms gero sezono“, – kalbėjo M. Balčiūnas.

Valdžios parama – svarbi

Kauno rajonas gali didžiuotis turintis net kelias sportininkų komandas. Rajono valdžia remia tiek rankinio, tiek krepšinio ekipas.

„Savivaldybė yra įsipareigojusi remti visas savo komandas. Mums svarbiausia, kad sportininkams būtų sudarytos visos sąlygos treniruotis“, – teigė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. „Hoptrans-Sirenos“ kasdien treniruojasi Kauno rajono socialinių paslaugų centre Lampėdžiuose, o varžybas žaisti namuose jos gali neseniai duris atvėrusiame Garliavos sporto centre. „Mes suteikiame ir transportą, mokame maistpinigius, padedame kaip galime“, – kalbėjo V. Makūnas.

Šiemet Kauno rajono „sirenos“ krepšinio aikštelėje pasirodys su nauja apranga, kurios dominuojančios spalvos – mėlyna ir balta. Šį sezoną komanda turi du pagrindinius rėmėjus – Kauno rajono savivaldybę bei transporto ir logistikos įmonę „Hoptrans“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.