EUROLYGA 2023

J. Plaza: „Žaidėjų ligos ir traumos - ne pasiteisinimas. Tai mano problemos“

„Nesvarbu, koks varžovas mūsų laukia – ar tai būtų „Olympiacos“, ar „Caja Laboral“ - visada važiuojame siekti tik pergalės. Taip, turime problemų dėl žaidėjų traumų, ne visi nauji žaidėjai spėjo įsilieti į komandą, tačiau kalbame tik apie pergales“, - prieš penktadienio Eurolygos susitikimą su „Caja Laboral“ kalbėjo vyriausiasis Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris J. Plaza ir žaidėjai nusiteikę Ispanijoje pakovoti dėl pergalės.<br>N. Povilaitis.
„Žalgirio“ vyriausiasis treneris J. Plaza ir žaidėjai nusiteikę Ispanijoje pakovoti dėl pergalės.<br>N. Povilaitis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2012, 9:51 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:06 AM

Paklaustas, kokios problemos kelia daugiausia rūpesčių, treneris pastebėjo, kad naujokas Ibrahimas Jaaberas su komanda treniruojasi tik pusantros dienos. „Be to, Darjušas Lavrinovičius į treniruotes atėjo vakar po keturių dienų nesitreniravimo. Tačiau niekada tokių dalykų nenaudosiu kaip pasiteisinimo. Visa tai yra mano problemos, kurias privalau išspręsti, - kalbėjo treneris. - Mūsų laukia sunki kova išvykoje, tačiau nebijome, nes turime savo stipriųjų pusių.“

Treneris teigė, kad komanda yra pasiryžusi kovoti iki paskutinės rungtynių minutės. „Jeigu tikėsime savo jėgomis, nustebinsime „Caja Laboral“ komandą“, - tvirtai kalbėjo J. Plaza.

Jis tikino, kad penktadienio rungtynėse pasirodys ir naujausias „Žalgirio“ pirkinys I. Jaaberas. „Jis pasirodys, tačiau dar nežinau, kiek laiko jis praleis aikštėje, kadangi tik prieš kelias dienas žaidėjas pradėjo mokytis mūsų derinius. Svarbiausia, kad žaidėjas yra puikios sportinės formos. Jeigu aikštėje nėra Manto Kalniečio, jį puikiai pakeisti gali Adas Juškevičius, jeigu nėra Tado Klimavičiaus, yra Mario Delašas. Todėl mes nieko nebijome.“

Po treniruotės žurnalistų pakalbintas A. Juškevičius teigė puikiai besijaučiantis „Žalgiryje“. „Ruošiamės varžyboms, analizuojame priešininką, bandome išmokti gintis – procesas vyksta, - šypsojosi krepšininkas. - „Caja Laboral“ - tai kibiai besiginanti komanda, kuri labai staigiai sugeba pradėti atakas. Nesu lažybų punktas – nepriprognozuosiu, tačiau kovosime.“

A. Juškevičius prasitarė, kad traumos vargina ir Rimantą Kaukėną. „Jis turi problemų su alkūne, buvo apsinuodijęs, tačiau dabar jau visi esame sveiki ir apie traumas negalvojame“, - toliau šypsojosi jaunasis krepšininkas.

Jis nepagailėjo pagyrų komandos naujokui I. Jaaberui. „Greitas, staigus, gerai ginasi. Jis – draugiškas vaikinas. Manau, jis mums padės. Jis sudarys man konkurenciją, tačiau laiku aikštėje tikrai pasidalinsime“, - sakė A. Juškevičius.

Pats komandos naujokas I. Jaaberas pasidžiaugė, kad „Žalgiris“ stengiasi kuo greičiau jį įtraukti į žaidimą. „Turiu daug ko išmokti, tačiau tai nėra sunku. Man patinka vyriausiasis treneris, kuris daro viską, kad žaidėjai jaustųsi gerai tiek per treniruotes, tiek rungtynėse. Prisipažinsiu, kad apie „Žalgirį“ prieš atvykdamas į Kauną daug nežinojau. Internete radau mažai informacijos, tačiau dabar man viskas yra aiškiau“, - atviravo I. Jaaberas.

Pats jis prisipažino nežinantis, ar pasirodys aikštėje rungtynėse prieš „Caja Laboral“.

„Kiekvienose rungtynėse stengiuosi būti komandos lyderiu. Atiduodu visas savo jėgas stengdamasis organizuoti komandos žaidimą. Mano darbas – kurti geras situacijas atakuoti komandos draugams. Tai ir darau“, - pečiais gūžtelėjo krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.