EUROLYGA 2023

Gydytis traumos į Lietuvą grįžęs D. Songaila pakurstė kalbas apie kontraktą su „Žalgiriu“

Šios savaitės pradžioje peties traumą patyręs „Doneck“ ekipai atstovaujantis puolėjas Darius Songaila sveikatos problemų spręsti grįžo į Lietuvą. Krepšininkas Kaune konsultavosi su Lietuvos rinktinės gydytojais Rimtautu Gudu ir Vyteniu Trumpicku. Vis dėlto, penktadienio rytą į Kauną grįžęs ilgametis Lietuvos rinktinės puolėjas pakurstė kalbas, kad artimiausiu metu gali prisijungti prie Kauno „Žalgirio“ komandos.

Traumą 34 metų D. Songaila patyrė pirmadienį VTB jungtinės lygos rungtynėse su Talino „Kalev“ komanda.<br>R. Danisevičius
Traumą 34 metų D. Songaila patyrė pirmadienį VTB jungtinės lygos rungtynėse su Talino „Kalev“ komanda.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2012-10-19 18:15, atnaujinta 2018-03-15 23:58

Traumą 34 metų D. Songaila patyrė pirmadienį VTB jungtinės lygos rungtynėse su Talino „Kalev“ komanda.

Lietuvos rinktinės gydytojas V. Trumpickas lrytas.lt sakė, kad sportininko trauma nėra rimta ir jau netrukus turėtume jį vėl išvysti aikštėje.

„Yra šiek tiek peties pažeidimų, bet nieko baisaus. Savaitę bus reabilitacija, pagers vaistų, atliks procedūras, nuramins skausmą ir grįš į aikštę. Žaisti jis gali jau dabar, svarbiausiai – susitvarkyti su skausmu. Kai jo nebejaus – galės vėl sportuoti.

Panašu, kad Ukrainoje jie gilesnius pažeidimus matė ir pabijojo duoti garantijas. Todėl jis atvažiavo pas mus. Profesorius R. Gudas savo praktikoje daugybę tokių traumų yra matęs. Gal praktika pas mus didesnė, todėl ir atvažiavo“, - svarstė V. Trumpickas.

Su „Doneck“ ekipa D. Songaila pasirašė kontraktą trims mėnesiams. Sutartyje įrašyta, kad per tą laikotarpį jis galės pasinaudoti galimybe išvykti į NBA.

Krepšinio pasaulyje jau kurį laiką sklando gandai, esą puolėjas „Žalgirio“ komandoje gali pakeisti traumą patyrusį Tadą Klimavičių. Spalio pradžioje susižeidęs aukštaūgis negalės rungtyniauti pusmetį.

D. Songaila portalui lrytas.lt anksčiau yra sakęs, kad jo likimas „Doneck“ klube turėtų paaiškėti gruodžio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.