EUROLYGA 2023

Į Seimą patekęs S. Jovaiša: „Mano tikslas buvo atimti mandatą iš makaronų kabintojų“

Buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Sergejus Jovaiša į politiką pasuko pačiu rimčiausiu keliu. Nuo kitos Seimo kadencijos jį matysime posėdžių salėse. Portalui lrytas.lt S. Jovaiša prisipažino jau turintis kelias idėjas, kurias pasiūlys Seime, tačiau apie jas dar nenorėjo daug kalbėti. Lapino pravardę turintis krepšininkas pirmiausia yra nusiteikęs apsižvalgyti.

S. Jovaiša apgailestauja, kad nepavyko laimėti vienmandatėje apygardoje.<br>M. Kulbis
S. Jovaiša apgailestauja, kad nepavyko laimėti vienmandatėje apygardoje.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

Oct 29, 2012, 9:24 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:20 PM

- Jau galime jus sveikinti tapus Seimo nariu? - lrytas.lt paklausė S. Jovaišos.

- Taip, skaičiau, kad man pavyko.

- Kaip jaučiatės, kokios emocijos užplūdo?

- Nieko džiaugsmingo nejaučiu. Kur kas labiau sekmadienį džiaugiausi „Žalgirio“ ir CSKA veteranų rungtynėmis. Laimėjome veteranų rungtynes, o vėliau teko pasigrožėti Kauno „Žalgirio“ pergale. Kalbant apie rinkimus, gaila, kad laimėjau ne vienmandatėje apygardoje, o rezultatą pasiekėme kolektyvinėmis pastangomis. Gal dėl to ir nejaučiu per kraštus besiliejančių emocijų.

- Kaip vertinate šiųmečių Seimo rinkimų rezultatus?

- Mane nemaloniai nustebino, kad žmonės balsavo už Darbo partiją. Apmaudu, nes nesuprantu tokio apgailėtino lietuvių mentaliteto. Rinkėjai tikrai galėjo bent jau kažką kita pasirinkti, jei nepatiko dabartinė valdžia. O dabar išrinkome balsų papirkinėtojus, be to, abejonių nekelia ir Darbo partijos byla... Ir vis tiek už juos balsuoja.

- Kaip manote, kodėl nepavyko laimėti vienmandatėje Prienų-Birštono apygardoje?

- Ne visuose rajonuose mūsų pozicijos yra stiprios. Patekau į tokią, kurioje šiuo metu tikrai ne patys geriausi laikai. Nugalėjo kiti.

- Greičiausiai, jau esate sugalvojęs pirmuosius savo darbus Seime?

- Oi, dabar tikrai nepasakysiu. Esu kai ką numatęs, bet pirmiausia reikės pasižiūrėti, kokia ten to darbo pradžia, kokios galimybės. Tik tada vieną ar kitą pasiūlymą teks pateikti.

- Neabejojama, kad siūlysite keisti sporto srities įstatymus.

- Nebūtinai. Žinoma, vienas mano pasiūlymas bus apie sportą. Man būtų įdomu išdiskutuoti ir paruošti tinkamą sporto rėmimo įstatymą. Jeigu valstybė negali tinkamai finansuoti sporto, tačiau atsiranda verslininkų, kurie norėtų tai padaryti, manau, valstybė turėtų juos skatinti. Kad noro remti daugiau būtų.

- Kalbate apie lengvatas rėmėjams?

- Sakykim, taip.

- O jeigu ne apie sportą? Ką siūlysite?

- Nenoriu dabar apie tai kalbėti. Yra porą variantų, kuriuos esu išdiskutavęs. Beliko tik juos pateikti. Žinote, juk reikia pasitarti ir su specialistais dėl įstatymų keitimų ar papildymų. Kol kas dar nesu toks „kietas“, kad pateikčiau pasiūlymą ir jis būtų priimtas. Reikia diskutuoti, svarstyti, žiūrėti, ar įstatymo pataisa yra tinkama mūsų įstatyminei bazei. 

- Kodėl šįkart rinkėjai jus rado Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos sąraše?

- Esu pastebėjęs ir įsitikinęs, kad esu dešiniųjų pažiūrų, todėl šios partijos idėjos man yra priimtiniausios.

- Nebuvo norų perbėgti į daugiau Lietuvos žmonėms žadančią partiją?

- Ne, neįsivaizduoju tokio varianto. Didžiausias mano priešas – nepamatuoti populistiniai pažadai. Jų per rinkiminę kampaniją girdėjome labai daug. Pagrindinis mano tikslas buvo atimti mandatą iš „makaronų kabintojų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.