EUROLYGA 2023

J. Plaza: „Visą savaitę neturėjome bendros treniruotės“

„Broliai Lavrinovičiai, Marko Popovičius, Tremmelas Dardenas“, - trečiadienį problemų su sveikata turinčius savo krepšininkus vardijo Kauno „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza, kurio sezone be pralaimėjimų žengiantys auklėtiniai penktadienį Eurolygos C grupėje išvykoje susitiks su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda, prestižiškiausiame Europos klubų čempionate suklupusia tik kartą.

J. Plaza teigė, kad komanda turi nepaisyti problemų ir kovoti iki galo.<br>N. Povilaitis.
J. Plaza teigė, kad komanda turi nepaisyti problemų ir kovoti iki galo.<br>N. Povilaitis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2012, 9:50 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:29 PM

„Esame sunerimę, nes visą savaitę kartu nesitreniravome. Turime daug traumų ir sergančių žaidėjų. Mes nesiskundžiame dėl to, tačiau faktas išlieka – neturėjome nė vienos bendros treniruotės. Mūsų laukia penki mačai iš eilės išvykoje: LKL, VTB jungtinės lygos ir Eurolygos turnyruose. Bus labai sunku išlikti nenugalėtiems, tačiau noriu, kad ir turėdami problemų siektume pergalių.

Turime parodyti, kad mes ir be kai kurių krepšininkų galime kovoti. Jeigu visada varžysimės iki paskutinės minutės, būsiu patenkintas“, - atskleidė J. Plaza, kuris neslėpė, kad problemų su sveikata turi vieni pagrindinių krepšininkų.

„Broliai Lavrinovičiai. M. Popovičius turi problemų su skrandžiu. T. Dardenas vakar vakare vyko į ligoninę dėl sveikatos problemų. Tai sunkus momentas, tačiau turime išlikti kovingi“, - kalbėjo treneris, kurio treniruojamas „Žalgiris“ Eurolygoje turi keturias pergales.

„Čia nėra jokios magijos. Mes daug dirbame ir nusipelnėme būti Eurolygos, LKL ar VTB viršūnėje. Žinoma, bus sunku išlaikyti tokius pat rezultatus su tiek problemų komandoje“, - teigė nepralaiminčių kauniečių strategas iš Ispanijos.

„Anadolu Efes“ komanda Eurolygoje pralaimėjo tik vienerias rungtynes. Turkai krito prieš Milano „Emporio Armani“ ekipą rezultatu 75:80. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai su pavojumi iš Italijos susidorojo praėjusią savaitę – jie Milano krepšininkus nugalėjo 92:87.

„Jie per vasarą išleido daug pinigų, kad sustiprintų savo sudėtį. Bus sunku nugalėti, tačiau mums svarbiausia – mūsų pačių žaidimas.

Žinome, kad varžovai turi gerų žaidėjų, trenerį ir ilgą atsarginių suolelį, tačiau mums tai nėra svarbu. Mums reikia tikėti, kad dirbame pakankamai ir galime kovoti su bet kuria komanda“, - teigė J. Plaza.

Kauno „Žalgirio“ legionierius Oliveris Lafayette'as prieš atvykdamas į Kauną vilkėjo „Anadolu Efes“ marškinėlius, tačiau J. Plaza tikino, kad tai nieko nereiškia.

„Yra Merfio dėsnis. Kai žaidi prieš žaidėją, kuris rungtyniavo tavo komandoje, jis tave gali nužudyti ir pelnyti daugiau nei 20 taškų, bet jeigu nutinka atvirkščiai, tas žaidėjas sužaidžia prasčiausias rungtynes karjeroje. Noriu, kad mano žaidėjai atiduotų visą save. Turime iki rungtynių pabaigos išlikti susikaupę“, - teigė strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.