EUROLYGA 2023

Eurolygoje – be konkurencijos: Stambulo „Anadolu Efes“ - Kauno „Žalgiris“ 64:77

„Anadolu Efes” treneris Oktay Mahmutas stebėjo Marko Popovičiaus tritaškių šou, Stambulo komandos lyderis Jordanas Farmaras buvo nepastebimas ir dažnai klydo, o Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kėlė rankas į viršų ir džiaugėsi jau eiline pergale Eurolygos C grupėje. Joano Plazos auklėtiniai penktąją pergalę įsirašė Stambule, kur 77:64 (25:23, 12:14, 23:14, 17:13) nugalėjo vietos „Anadolu Efes“ ekipą. Kauno „Žalgirio“ komanda varžovus žlugdė ne tik kieta gynyba, bet ir svarbiais momentais įmestais tritaškiais, kurių Lietuvos čempionai įmetė 13.

„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės.<br>EPA-ELTA
„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2012-11-10 12:31, atnaujinta 2018-03-15 14:17

Pulsas. Kauno „Žalgirio“ komanda mačą pradėjo keturiais taškais be atsako, tačiau greitai prabilę turkai stengėsi neleisti nutolti svečiams. Nepaisant „Anadolu Efes“ pastangų, „Žalgiris“ taikliai atakavo ne tik iš dviejų taškų zonos, bet ir nuo tritaškių linijos. Būtent tolimu metimu D. Lavrinovičius iki kėlinio pabaigos likus žaisti 4 minutėms kauniečiams suteikė 7 taškų pranašumą – 20:13. Per paskutines minutes „Anadolu Efes“ paspaudė svečius iš Kauno ir skirtumą sumažino iki 23:25.

 Antrajame kėlinyje „Žalgiriui“ atsigauti prireikė pustrečios minutės, kuomet į varžovų krepšį įdėjo J. Foote'as – 27:29. Dėka M. Popovičiaus tritaškio ir puikaus O. Lafayette'o žaidimo greitos atakos metu „Žalgiris“ išsiveržė 32:31. Varžovai buvo atgavę pranašumą, tačiau „Žalgiris“ turkams pabėgti neleido. Nuskambėjus kėlinio pabaigą skelbiančiai sirenai rezultatas buvo 37:37. Trečiojo kėlinio pradžioje rezultatas buvo persveriamas tai į vieną, tai į kitą pusę, tačiau viską nutraukė M. Popovičius, kuris susmeigė keturis tritaškius iš eilės – 52:43.

 Ilgai priespaudoje buvęs J. Farmaras atrado progų pasižymėti - kamuolį perėmęs ir greitą ataką surengęs krepšininkas skirtumą sumažino iki 51:56, tačiau kauniečiai pozicijų neužleido – 60:51. Lemiamo kėlinio starte savo sirgalių palaikomi „Anadolu Efes“ krepšininkai ėmė tirpdyti pranašumą (55:60), tačiau apie save šeimininkams priminė D. Lavrinovičius, kuris pataikė tritaškį – 63:55. „Anadolu Efes” ekipa skirtumą buvo sumažinusi iki dešimties – 62:72, tačiau kauniečiai tvirtai gynėsi ir neleido turkams lengvai atakuoti. Tritaškių fiestos neatlaikę šeimininkai mačo pabaigoje nedemonstravo didelio ryžto ir Kauno „Žalgiris“ laimėjo 77:64.

Snaiperis. M. Popovičius šiose rungtynėse dvitaškių nusprendė nemesti. Kauno komandos legionierius tenkinosi tritaškiais, kuriuos svaidė 70 proc. taiklumu. M. Popovičius pataikė septynis iš dešimties metimų.

Statistika.

“Žalgiris“: M. Popovičius – 21, T. Dardenas – 16, D. Lavrinovičius – 15 (6 atk. kam.), I. Jaaberas ir J. Foote'as – po 6, P. Jankūnas ir R. Kaukėnas – po 4, M. Delašas – 2, M. Kuzminskas – 1.

„Anadolu Efes“: S. Erdenas – 20 (6 atk. kam.), J. Farmaras – 13, S. Guleris – 9, S. Vujačičius, K. Tunceri, J. Shippas ir J. Lucasas – po 4, K. Gonlumas (7 atk. kam.), D. Savanovičius ir E. Kuqo – po 2.

“Anadolus Efes“ - „Žalgiris“

Dvitaškiai: 21/40 (52 proc.) - 14/28 (50 proc.)

Tritaškiai: 3/15 (20 proc.) - 13/26 (50)

Baudų metimai: 13/17 (76 proc.) - 10/13 (76)

Atkovoti kamuoliai: 28 – 32

Perimti kamuoliai: 14 - 6

Rezultatyvūs perdavimai: 16 - 14

Klaidos: 17 - 18

Situacija.

Po pirmojo rato Kauno „Žalgirio“ komanda yra absoliuti C grupės lyderė. Kauniečiai savo sąskaitoje turi penkias pergales. Tiek pat pergalių turi dar dvi Eurolygos komandos – Tel Avivo Maccabi, karaliaujanti B grupėje, ir „Barcelona“, pirmaujanti D grupėje.

Už „Žalgirio“ rikiuojasi „Anadolu Efes“ (3/2), Pirėjo „Olympiakos“ (3/2), Milano “Emporio Armani” (2/3), Zagrebo “Cedevita” (1/ 4), Vitorijos “Caja Laboral” (1/ 4)

Starto penketai.

Kauno „Žalgiris“: M. Popovičius, I. Jaaberas, T. Dardenas, P. Jankūnas ir J. Foote'as.

Stambulo „Anadolu Efes“: J. Farmaras, S. Erdenas, D. Savanovičius, J. Lucasas, S. Guleris.

Pirmasis kėlinys

Ginčo kamuolį atkovojo šeimininkai, tačiau jiems surengti atakos nepavyko - J. Farmaras pametė kamuolį. Kauno komanda mačą nusprendė pradėti tritaškiu, tačiau M. Popovičius šovė pro šalį. Nepaisant netaiklaus šūvio, „Žalgiris" pelnė taškus - J. Foote'as atkovojo kamuolį puolime. Netrukus dvitaškį pridėjo ir T. Dardenas - 4:0.

Nors „Žalgiris“ startavo užtikrintai, „Anadolu Efes“ sužaidus porą minučių išsiveržė į priekį – 5:4, tačiau varžovus iškart tritaškiu nubaudė M. Popovičius – 7:5.

T. Dardenas sužaidus keturias minutes smeigė gražų tritaškį ir Kauno komandą išvedė į priekį 13:9. Įpusėjus kėliniui „Žalgirio" krepšininkai, po M. Popovičiaus tritaškio, pirmavo 16:11.

Iki kėlinio pabaigos likus žaisti beveik keturioms minutėms D. Lavrinovičius savo komandai suteikė 7 taškų pranašumą. Po Darjušo tritaškio kauniečiai pirmavo 20:13.

Sužaidus 7 min. D. Lavrinovičiui buvo skirta techninė pražanga.

Iki kėlinio pabaigos likus minutei M. Kuzminskas stojo prie baudų metimo linijos. „Žalgirio“ krepšininkas pataikė tik kartą – 25:19.

Bėgant paskutinei kėlinio minutei „Anadolu Efes“ krepšininkai pademonstravo didesnį ryžtą ir sugebėjo pranašumą sumažinti iki 23:25.

Antrasis kėlinys

Antrojo kėlinio pradžioje „Žalgiriui“ nepavyko užbaigti pirmosios atakos, tačiau to nepadarė ir „Anadolu Efes“.

Netaiklių metimų seriją po beveik dviejų minučių nutraukė „Anadolu Efes“ komanda – į priekį pabėgęs J. Farmaras išlygino rezultatą 25:25.

Netrukus šeimininkai surengė dvi greitas atakas ir išsiveržė į priekį - 29:25. Sužaidus pustrečios minutės prabilo ir „Žalgiris" - J. Foote'as įkrovė į varžovų krepšį - 27:29.

Įpusėjus antrajam kėliniui O. Lafayette'as greitos atakos metu pelnė du taškus ir išvedė savo komandą į priekį - 32:31, tačiau varžovų atsakymas buvo skaudesnis - S. Erdenas pelnė du taškus su pražanga. Baudos jis neįmetė - 33:32.

Ilgesnį laiką atsilikinėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iki kėlinio pabaigos likus 1 min. 39 sek. išlygino rezultatą – po T. Dardeno tritaškio rezultatas buvo 37:37.

Paskutinė kėlinio minutė buvo karšta - „Žalgiris“ turėjo progą išsiveržti į priekį, tačiau I. Jaaberas suklydo. Netrukus „Anadolu Efes“ nesugebėjo pralaužti kauniečių gynybos. Atsakomojoje atakoje pasižymėti svečiams nepavyko ir ekipos į didžiąją pertrauką išėjo esant lygiam rezultatui – 37:37.

Trečiasis kėlinys

Pirmojoje atakoje šeimininkams nepavyko pataikyti iš po krepšio. Nepaisant to, „Anadolu Efes“ atsikovojo kamuolį, netrukus vėl nepataikė, tačiau ir dar kartą atsikovojo kamuolį. Prie baudų metimo linijos stojo S. Erdenas, savo ekipą išvedęs į priekį 39:37.

Sužaidus pusantros minutės vėl prabilo M. Popovičius, įsmeigęs tritaškį – 40:39. Netrukus gindamiesi kauniečiai tvirtai prirėmė varžovus, kurie liko nieko nepešę - baigėsi atakos laikas. Netrukus J. Farmaras vėl išvedė šeimininkus į priekį, tačiau I. Jaaberas nubraukė varžovų pastangas - 43:41.

Sužaidus tris minutes jau 15-ąjį tašką pelnė M. Popovičius, švystelėjęs tritaškį – 46:41.

Netrukus „Anadolu Efes” sirgaliai susiėmė už galvų – vėl taikliai nuo trijų taškų linijos atakavo M. Popovičius – 49:41.

„Anadolu Efes“ treneris neturėjo ir ką pasakyti – įpusėjus kėliniui dar vieną tritaškį įmetė M. Popovičius, kuriam tai buvo 7-asis iš 8 taiklių tolimų metimų - 52:43.

Iki kėlinio pabaigos likus žaisti beveik keturias minutes I. Jaaberas taikliai atakavo nuo baudų metimo linijos – 56:47.

Iki kėlinio pabaigos likus minutei „Žalgiris“ pirmavo 58:51, tačiau Kauno komanda neketino nurimti ir J. Foote'as metimu iš po krepšio atstatė devynių taškų pranašumą – 60:51.

Ketvirtasis kėlinys

Lemiamo kėlinio starte šeimininkai skirtumą sumažino iki 7 taškų - 53:60. „Žalgiris" savo ataką buvo priverstas užbaigti paskubomis. Netrukus „Anadolu Efes" dar sumažino skirtumą - 55:60. Įsijautusius varžovus netrukus nubaudė D. Lavrinovičius, įsmeigęs tritaškį - 63:55.

Sužaidus tris minutes R. Kaukėnas po savo reido privertė „Anadolu Efes" trenerį prašyti minutės pertraukėlės - 65:55.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui Kauno komanda pirmavo 67:59. Netrukus „Žalgiris" smogė jau eilinį smūgį nuo trijų taškų linijos - po taiklaus D. Lavrinovičiaus metimo rezultatas buvo 70:59. Netrukus D. Lavrinovičius įdėjo į krepšį - 72:59.

Iki kėlinio pabaigos likus trims minutėms kauniečiai pirmavo 72:62.

Iki mačo pabaigos likus minutei dar vieną tritaškį smeigė D. Lavrinovičius - 77:62.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.