EUROLYGA 2023

Lietuvos teisėsauga nustatė Londono žaidynėse pagarsėjusį „olimpinį nacį“

Britų leidinio „Daily Mail“ „Olimpiniu naciu“ pramintas krepšinio sirgalius iš Lietuvos jau žinomas šalies teisėsaugai. Londono žaidynėse rasistinį gestą atlikusiam lietuviui gresia iki dvejų metų nelaisvės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2012, 10:07 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:35 PM

Didžiulis rasistinis skandalas kilo per Lietuvos ir Argentinos krepšinio rungtynes, kuomet į Didžiąją Britaniją atvykęs sirgalius pamatęs du juodaodžius tvarkos prižiūrėtojus juos pasveikino nacių saliutu.

Tokį lietuvio veiksmą užfiksavo filmavimo kameros, netrukus epizodas pasklido internete. Žiniasklaidą pasiekė ir vienos britų poros padaryta fotografija, kurioje ir matosi „Olimpinis nacis“.

Vyras buvo chuliganiškoje lietuvių sirgalių grupėje, kurie stovėjo ir garsiai skandavo per pirmąsias jų šalies krepšinio rungtynes su Argentina sekmadienio naktį. Liudininkai sako, kad jie gėrė ir vaikščiojo po sekciją palei pat priešininkų komandos gerbėjus,“ - rašė „Daily Mail“.

Lietuvos teisėsauga jau nustatė asmenį, užsienio žiniasklaidą privertusią šalies vardą linksniuoti garbės nedarančiame kontekste. Ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra, atlieka Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Ne pirmasis

„Olimpinis nacis“ nebus pirmuoju už rasistinius veiksmus Londono žaidynių metu nubaustas lietuvis. Po Lietuvos ir Nigerijos krepšinio rinktinių rungtynių buvo nubaustas 36 metų Petras Leščkinskas, kuriam teko sumokėti apie 11 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.