EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgirio“ treneris J. Plaza: „Visi žino, ko gali tikėtis iš mūsų“

13 pergalių iš eilės ir šaltas dušas mače su Rygos VEF. Tokią bendrą įsibėgėjusio sezono statistiką turėdamas Kauno „Žalgiris“ pasitinka antrąjį Eurolygos ratą. Ketvirtadienį C grupės lyderiai išvykoje žais su Kroatijos čempionais Zagrebo „Cedevita“ krepšininkais, kuriuos Eurolygos starte sutriuškino 90:62.

J. Plaza įsitikinęs, kad visi varžovai į „Žalgirį“ pradėjo žiūrėti labai rimtai.<br>N. Povilaitis
J. Plaza įsitikinęs, kad visi varžovai į „Žalgirį“ pradėjo žiūrėti labai rimtai.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2012, 8:55 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:40 AM

Kauno „Žalgirio“ klubas yra vienas iš trijų klubų, Eurolygoje žengiančių be pralaimėjimų. Tačiau elitinio turnyro galiūnas savaitgalį netikėtai buvo priverstas praryti karčią piliulę - Kauno ekipa 72:77 pralaimėjo VTB jungtinės lygos rungtynes Ramūno Butauto treniruojamai Rygos VEF komandai.

Kauniečių treneris Joanas Plaza viliasi, kad po šio pralaimėjimo prasidės nauja „Žalgirio“ pergalių serija, kuri užtikrintai nuties kelią į kauniečiams beveik pasiekiamą Eurolygos „Top 16“ etapą.

„Jei duotumėte man popieriaus lapą, aš tikrai sutikčiau pasirašyti, kad visą sezoną mes iškovotume trylika pergalių ir tada patirtume vieną pralaimėjimą“, - tikino J. Plaza.

„Vis tiek turėjo ateiti ta diena. Gal net ir gerai, kad pralaimėjome dabar. Padarysime išvadas, paanalizuosime klaidas. Juk tai nebuvo lemiamos rungtynės“, - pralaimėjimo nesureikšmino „Žalgirio“ aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius.

- Kokio mačo tikitės su „Cedevita“? - žurnalistai paklausė J. Plazos.

- Tai bus sunkios rungtynės dėl kelių momentų. Jei varžovai nori išsaugoti viltis patekti į „Top 16“, jie privalo laimėti namuose. Praėjusią savaitę jie nugalėjo „Caja Laboral“ klubą, pagerino savo žaidimą nuo to laiko, kai prieš pusantro mėnesio žaidėme Kaune.

– Kiek netikėtai suklupote Kaune VTB jungtinės lygos mače su Rygos VEF. Ar tai jums buvo netikėtumas?

– Tai tikrai nėra tragedija. Jei duotumėte popieriaus lapą, aš tikrai sutikčiau pasirašyti, kad visą sezoną mes iškovotume trylika pergalių ir tada patirtume vieną pralaimėjimą. Tai būtų nuostabu. Be to, manau, kad tai yra normalu. Kai žaidi tiek daug rungtynių ir iškovoji tiek pergalių, visi - žaidėjai, treneriai, žurnalistai - truputį atsipalaiduoja. Tai normalu.

Mes dabar žaisime 5 rungtynes iš eilės išvykose. Beje, du mačus išvykoje žaidėme mažiau nei per 72 valandas. Treniravomės šeštadienį naktį, to nėra buvę per mano karjerą. Bet tai ne pasiteisinimai. Varžovai buvo labiau „išalkę“, buvo geriau pasirengę, o mes labai prastai mėtėme baudų metimus, nebuvome tinkamai pasiruošę mačui.

– „Cedevita“ žaidimas šiuo metu gerokai kokybiškesnis nei Eurolygos starte?

– Taip. Bet šiuo metu visos komandos gerina žaidimą. Jei dabar kovotume su „Olympiakos“, „Caja Laboral“ ar „Anadolu Efes“ komandomis, jos taip pat būtų stipresnės. Be to, dabar jau nebeveiktų netikėtumo faktorius. Visi žino, ko gali tikėtis iš mūsų, žino, kad „Žalgiris“, „Maccabi“ ir „Regal Barcelona“ šiuo metu yra geriausios Eurolygos komandos ir kiekviena komanda nori tas komandas nugalėti.

Tikiuosi, kad tiek aš pats, tiek mano žaidėjai supras, kokios sunkios rungtynės mūsų laukia. Bet viskas priklausys nuo mūsų. Ir viską turime įrodyti žaidimu, o ne kalbomis.

– Ar visi komandos žaidėjai sveiki?

– Yra krepšininkų, kurie turi šiokių tokių problemų su sveikata. Lavrinovičiai nėra geriausios sportinės formos, bet jie stengiasi ir dirba iš visų jėgų. Mums dabar svarbiausia neprarasti daugiau žaidėjų, nes laiko poilsiui beveik neturime. Tačiau aš nesiteisinu. Jeigu aš čia dirbsiu visus metus, pamatysite, kad aš neieškau pasiteisinimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: atakos Charkive ir naujas Rusijos gynybos ministras