EUROLYGA 2023

J. Plaza: „Planavome bauduoti, tačiau leisdavome varžovams mesti“ (V. Romanovo komentaras)

Po Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimo Zagrebo „Cedevita“ komandai 106:108 šeimininkų treneris Božidaras Maljkovičius pagyrė iki galo kovojusią Lietuvos ekipą, tačiau pareiškė, kad „Cedevita“ kol kas žaidžia tik 70 proc. pajėgumu. Joanas Plaza po mačo pasveikino varžovus ir sukritikavo savo komandos žaidėjus, kurie, pasak stratego, paskutinėmis sekundėmis turėdavo bauduoti varžovus, o ne leisti jiems mesti.

J. Plaza teigė, kad Kauno krepšininkai paskutiniais momentais turėjo bauduoti varžovus, o ne leisti jiems mesti.<br>M. Kulbis.
J. Plaza teigė, kad Kauno krepšininkai paskutiniais momentais turėjo bauduoti varžovus, o ne leisti jiems mesti.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2012, 4:03 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:13 AM

Kauno „Žalgirio“ treneris J. Plaza: „Sirgaliai arenoje ir prie televizijos ekranų, ko gero, mėgavosi žaidimu. Abi ekipos žaidė atvirą krepšinį. Tai buvo įdomus mačas. Nežaidėme aukščiausiu lygiu. Momentais, kuomet turėdavome du ar tris šansus išsaugoti pranašumą ir laimėti, mes leisdavome „Cedevita“ komandai atsikovoti kamuolį puolime. Nors ir planavome svarbiausiais momentais bauduoti, leisdavome jiems mesti tritaškius. Be to, nepataikėme svarbių baudų metimų. Neišnaudojome progų laimėti.“

„Cedevita“ treneris B. Maljkovičius: „Nugalėjome puikią komandą. Mano buvęs asistentas J. Plaza turi labai gerų krepšininkų. Varžovai nedarė kvailų klaidų ir žaidė protingai. Noriu padėkoti savo krepšininkams. Po šio džiaugsmo turime tęsti pradėtą darbą vietinėje lygoje. Šiuo metu dar žaidžiame 70 proc. pajėgumu, tačiau šįvakar mano auklėtiniai žaidė puikiai prieš gerus varžovus. Metėme daug baudų metimų. Tai geras dalykas. M. Gelabele pasirodė neįtikėtinai. V. Ilievskis, B. Wrightas, L. Andričius, P. Suputas, M. Tomas ir M. Greenas buvo puikūs.“

„Žalgirio“ įžaidėjas M. Popovičius: „Tai buvo gražios akiai rungtynės, tačiau negalime būti patenkinti, nes nelaimėjome. Mūsų pralaimėjime didelį vaidmenį atliko pramesti baudų metimai. Varžovai nusipelnė šios pergalės. Sunku žaisti 50 minučių tuo pačiu ritmu, tačiau toks yra krepšinis. Rungtynės su dviem pratęsimais yra įmanomos ir Europoje, ne tik NBA.“

„Žalgirio“ klubo savininkas Vladimiras Romanovas po rungtynių Zagrebe portalui kaunodiena.lt teigė: „Jaučiama, kad mūsų komanda pavargusi ir jai reikia poilsio. Tuo „Cedevita“ pasinaudojo, fantastiškai pataikė savo metimus. Žalgiriečius išmušė iš vėžių kaimiškas žaidimas Rygoje, jie taip ir nesugebėjo atsigauti po tų neteisingai pralaimėtų rungtynių. Šiose rungtynėse mūsų treneris Joanas Plaza nepasitikėjo jaunimu, o vyresniems žaidėjams pritrūko „fizikos“. Šie du pralaimėjimai parodys, ar „Žalgiris“ sugebės atsigauti psichologiškai ir vėl džiuginti geru žaidimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.