EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgiris“ laukia sužeisto žvėries iš Vitorijos

Kauno „Žalgirio“ kelyje - pralaimėjimų šį sezoną purtoma, neįprastai žemai Eurolygos turnyro lentelėje esanti ir su treneriu Duško Ivanovičiumi atsisveikinusi Vitorijos „Caja Laboral“.

Papildoma J. Plazos užduotis - stumti užmarštin pralaimėjimų kartėlį.<br>M. Kulbis
Papildoma J. Plazos užduotis - stumti užmarštin pralaimėjimų kartėlį.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2012, 7:55 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:04 AM

Vieni iš Eurolygos lyderių kauniečiai šį sezoną itin prastai pradėjusią baskų ekipą pasitinka savo kelyje taip pat palikusi keletą duobių - pralaimėjimą Zagrebo „Cedevita“ ir Rygos VEF komandoms.

„Šie pralaimėjimai mums turės reikšmės, bet iš gerosios pusės. Būsime dar labiau susikaupę, susikoncentravę.

Vitorijos komanda turi naują trenerį, nežinome, ką jis pakeis, o pačios komandos žaidėjai - labai pajėgūs. Jie norės prieš naują trenerį pasirodyti, būti agresyvūs“, - kalbėjo P. Jankūnas.

Krizę išgyvenančios Vitorijos „Caja Laboral“ vairą perėmė kroatas Žanas Tabakas. Kauniečių strategas Joanas Plaza gerai žino buvusį Kroatijos rinktinės aukštaūgį, kuris keletą metų dirbo įvairių Ispanijos klubų trenerių štabuose.

„Gerai žinau trenerį ir jo asistentą. Neabejoju, kad nauji treneriai pakeis žaidėjų aktyvumą, energiją, agresiją. Visada taip būna - kai komanda pakeičia trenerį, žaidėjai pradeda žaisti su papildoma motyvacija. Krepšininkai naujam treneriui, taip pat ir žiūrovams, savo žaidimu bando įrodyti, kad ne jie yra atsakingi už permainas.

Varžovai bus labai agresyvūs kovoje dėl kiekvieno taško ar atkovoto kamuolio. Jiems reikia pergalės, jeigu nori išgyventi“, - kalbėjo J. Plaza.

Treneris iš Ispanijos puikiai pažįsta savo šalies krepšinio komandas ir neabejoja, kad permainos Vitorijos klube suteiks naujo impulso skurdžiai rungtyniaujančios komandos žaidėjams.

Papildoma ispano užduotis - įkvėpti savo ekipą naujoms dvikovoms ir stumti užmarštin pralaimėjimų kartėlį.

„Turbūt net nereikia sakyti, kad šios rungtynės mums bus labai svarbios. Kaip ir visos prieš tai vykusios, šios mums bus labai nelengvos. Po penkerių rungtynių išvykoje pagaliau žaisime savo aikštėje ir mums vėl reikia pajusti tą spaudimą, 15 tūkstančių aistruolių palaikymą.

Mums svarbus šis rezultatas, nes mes nusipelnėme pagaliau užsitikrinti vietą Eurolygos „Top 16“. Nuo pat pirmųjų grupės rungtynių esame pirmojoje vietoje. Paskutiniąsias rungtynes pralaimėjome dviem taškais po dviejų pratęsimų, bet buvome verti pergalės.

Vitorijos komandoje įvyko keletas pasikeitimų, bet mes turime parodyti viską, kas geriausia. Ne laikas atsipalaiduoti ar ilsėtis“, - kalbėjo J. Plaza.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.