EUROLYGA 2023

Į Eurolygos „Top 16“ etapą jau patekę žalgiriečiai sieks pirmos vietos grupėje, J. Plaza neslėpė pasididžiavimo (komentarai)

„Užsitikrinome vietą „Top 16“ etape, tačiau to negana“, - po pergalingų rungtynių Kauno „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza neslėpė ambicijų. „Žalgiris“ Vitorijos „Caja Laboral“ neleido įmesti nė 50 taškų ir varžovus sutriuškino 82:45. Įspūdingą pergalę iškovojusios komandos treneris nepamiršo pagirti žaidėjų ir kaip visada emocingai kalbėjo apie komandos tikslus.

J. Plaza gyrė savo žaidėjus.<br>P. Mantautas
J. Plaza gyrė savo žaidėjus.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Nov 23, 2012, 10:50 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:21 AM

„Nors šį sezoną Eurolygoje jau turime daugiau pergalių, nei pernai, to nepakanka. Komanda yra alkana ir turi toliau demonstruoti tokį žaidimą. Kitą savaitę laukia ne tik rungtynės su „Lietuvos rytu“ šalies čempionate, bet ir susitikimas Eurolygoje su Pirėjo „Olympiakos“. Pastarasis mačas gali nulemti kam atiteks pirmoji vieta grupėje. Mums tai būtų puikus įdirbis prieš kitą etapą“, - kalbėjo J. Plaza.

Treneris gyrė Rimantą Kaukėną ir Darjušą Lavrinovičių, kurie rungtyniauja nepaisant skausmo.

„Rimas praėjusią savaitę, grįžęs iš Zagrebo turėjo operaciją, jis gulėjo ligoninėje. Prieš rungtynes su Zagrebo „Cedevita“ jam buvo leidžiami nuskausminamieji po kojos nagu. Ar įsivaizduojate koks tai skausmas? Net aikštėje iš rūbinės girdėjome kaip jis rėkia iš skausmo. Bet jis ėjo į aikštę ir stengėsi. D. Lavrinovičius praėjusią savaitę dėl nugaros skausmų praleido penkias treniruotes. Jie nepelnė daug taškų, bet stengėsi ir kovojo. Didžiuojuosi, kad treniruoju tokius žmones“, - emocingai kalbėjo J. Plaza.

„Caja Laboral“ treneris Žanas Tabakas gyrė žalgiriečių gynybą ir pripažino, kad jo komanda turi rimtų problemų.

„Nuo pat rungtynių pradžios neradome būdo kaip įveikti „Žalgirio“ gynybą. Tai lėmė ir psichologiniai dalykai. Mano komanda nėra nei fiziškai, nei psichologiškai žaisti prieš tokią agresyvią gynybą. Fiziniai dalykai yra lengvai ištaisomi, tačiau psichologija – kas kita. Mūsų pasitikėjimas savimi – labai žemas. Visa komanda yra tokios būklės, kad gavusi kelis dūrius nesugeba atsigauti“, - kalbėjo Ž. Tabakas.

Rimantas Kaukėnas, „Žalgirio“ gynėjas: „Komanda pakeitusi trenerį dažnai žaidžia geriau, kartais net aukščiau savo galimybių. Mums buvo svarbu žaisti gerai ir laimėti šias rungtynes. Pralaimėjome Zagrebe ir Rygoje, nors galėjome to išvengti. Buvo svarbu patiems žaisti geriau ir ištaisyti savo klaidas.“

Mindaugas Kuzminskas, „Žalgirio“ puolėjas: „Žinojome, kad ši pergalė mums užtikrintų vietą „Top 16“ etape, labai norėjome laimėti ir mums pavyko. Prisirinko pilna arena žiūrovų, ačiū jiems už tai, tikimės, kad nenuvylėme. Iš vienos pusės dabar bus ramiau, nes jau esame kitame etape, bet yra kiti tikslai. Reikia užimti kuo aukštesnę vietą grupėje, kad gautume lengvesnius varžovus „Top 16“ etape. 

Marko Popovičius, „Žalgirio“ gynėjas:"Žinojome, kad jie su nauju treneriu žais labiau užsidegę ir turės ką įrodyti. Jie gera komanda, šiemet Ispanijos čempionate nugalėjo "Barcelona", privalome gerbti komandą, kuri iškovojo tokią pergalę. Žaidėme savo žaidimą, šį vakarą būti aikštėje buvo vienas malonumas. Įrodėme, kad pirmoji pergalė prieš "Caja Laboral" nebuvo atsitiktinumas. Šiame etape įrodėme, kad galime nugalėti daug gerų komandų, tačiau ties tuo nesustosime."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.