EUROLYGA 2023

M. Popovičius: „Jie pralaimėjo vieną kovą, bet ne karą“ (komentarai)

Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) išlieka nepralaimėjęs - kauniečiai pirmadienio vakarą 90:79 nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“, kuriam tai buvo pirmoji nesėkmė po keturių pergalingų mačų.

M. Popovičius (su kamuoliu) buvo rezultatyviausias "Žalgirio" komandoje.<br>M. Kulbis
M. Popovičius (su kamuoliu) buvo rezultatyviausias "Žalgirio" komandoje.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2012-11-27 12:52, atnaujinta 2018-03-15 02:20

Kauno klubo treneris Joanas Plaza po rungtynių pasidžiaugė, kad jo komanda, nepaisant slogaus starto, susitelkė ketvirtajame kėlinyje išvengė duobių ir nusitiesė kelią į pergalę.

„Mes tikėjomės sunkių rungtynių. Juk susitiko dvi Eurolygos komandos. Matėme, kaip vilniečiai pastarajame mače su „Barcelona“ labai gerai sužaidė du kėlinius. Pradžioje mes nebuvome agresyvūs, netaikliai mėtėme iš toli, bet vėliau susitvarkėme, pradėjome žaisti drausmingiau, pagerinome kovą dėl atšokusių kamuolių, pačioje pabaigoje privertėme varžovus klysti ir, manau, nusipelnėme pergalės. Bet mes stiprėjame, tobulėjame ir tai darome kiekvieną dieną.

Dėl starto penketo - visiems svarbu ir naudinga, kad duotume kuo daugiau žaisti jauniems žaidėjams, jaunajai kartai. Mes turime jiems suteikti galimybę, suteikti kuo daugiau žaidimo minučių. Nesvarbu, kiek čia dirbsiu - mėnesį, metus, trejus metus.

Niekas man čia atvažiavus nepasakė, kad reikia leisti tuos jaunus žaidėjus. Tai aš dariau dirbdamas savo šalyje, tą noriu daryti ir čia“, - kalbėjo J. Plaza.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneriui Dariui Maskoliūnui dar kartą teko pripažinti, kad jo treniruojama komanda, kelyje sutikusi tokį galingą varžovą, dar negali brandžiai žaisti visas 40 minučių.

„Eilinį kartą turiu konstatuoti faktą, kad dar nesame pasiruošę visas 40 minučių su tokio lygio komanda. Kaunamės, dirbame, bet lemiamais momentais nesužaidžiame protingai puolime, gynyboje. Pradedame skubėti, pernelyg greitai bandome išsigelbėti.

Vyrai atidavė visas jėgas, tris kėlinius laikėmės plano, bet „pasėdome“ fiziškai, o tai išprovokavo klaidas, pametėme protingą žaidimą.

Dėl varžovų starto penketo - „Žalgiris“ žaidžia vieną gražiausių žaidimų Europoje, todėl treneris gali improvizuoti rungtynių pradžioje.

Taip, jie šluoja visus varžovus, yra įspūdingos formos, tačiau tai nereiškia, kad mes negalime jų nugalėti. Reikia tik kovoti, kamuolys apvalus.

Prisiimu kaltę sau, kad pernelyg ilgai laikiau aikštėje R. Seibutį. Bet buvo toks momentas, kai vis dar ieškojome šanso pavyti varžovus. Bet tokio kūno sudėjimo žaidėjas kaip Renaldas, nemanau, kad jis bus labai pavargęs ir turės jėgų Eurolygos mače su Belgrado „Partizan“. N. Nedovičius žaidė ilgai, nes nesulaukė reikiamo keitimo“.

„Lietuvos ryto“ gynėjas Simas Buterlevičius po rungtynių pasidžiaugė, kad komandai pavyko tirs kėlinius lygiai kovoti su žalgiriečiais.

„Tris kėlinius žaidėme lygiai, parodėme, kad jie nėra nenugalima komanda, kad su jais galima kautis, galima juos nugalėti. Sugriuvome, kai jie pradėjo naudoti zoninę gynybą, padarėme klaidų ir leidome jiems perimti iniciatyvą“, - sakė S. Buterlevičius.

Žalgiriečiai šios pergalės nesureikšmino ir neskubėjo džiaugtis. Jie žino, visas sezonas dar prieš akis.

„Nesvarbu ar varžovai – jauna komanda, ar joje pilna žvaigždžių, su „Lietuvos rytu“ žaisti visada sunku. Žaisdami su mumis jie turi didesnę motyvaciją, kaip ir mes. Kad rungtynes pradėjome su jaunais žaidėjais nereiškia, kad negerbiame varžovų. Gerbiame, o žaisti buvo labai sunku. Kai rezultatas pakrypo varžovų naudai, treneris į aikštę leido kitus krepšininkus.

Jie pralaimėjo vieną kovą, bet ne karą. Sezonas ilgas, prieš akis dar daug rungtynių“, - sakė 20 taškų prie „Žalgirio“ pergalės pridėjęs gynėjas Marko Popovičius.

„Tiek LKL, tiek VTB jungtinės lygos turnyruose duodame daugiau pažaisti jaunimėliui. Savo žaidimu ir kova turime įrodyti, kad esame verti minučių Eurolygoje.

Rungtynes pradėjome gal ne taip, kaip norėjome, antroje pusėje atsitiesėme ir iškovojome pergalę, ką ir turėjome padaryti. „Lietuvos rytas“ pradėjo labai gerai, pataikė net tokius metimus, kurie jiems šiek tiek neįprasti. Jie nenustebino, juk analizavome.

Nesvarbu, kad jiems nesiseka kituose frontuose, bet tarpusavio mačai, kai žaidžia su „Žalgiriu“, visada būna skirtingi. Sunku nuspėti kas laimės. Jie visada prieš mus žaidžia su dviguba energija, kaip šiandien“, - kalbėjo 10 taškų pelnęs „Žalgirio“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.