EUROLYGA 2023

Krepšinio specialistai – apie „Žalgirio“ pergalę, nuovargį ir potencialą

Kauno „Žalgiris“ po nesėkmės namuose prieš Eurolygos čempionus Pirėjo „Olympiakos“ atsitiesė Milane, kur sudėtingame, permainingame mūšyje, po įtemptos kovos 67:65 įveikė „Emporio Armani“. Kas lėmė „Žalgirio“ pergalę, kodėl rungtynės nebuvo rezultatyvios ir ko galime tikėtis būsimose Eurolygos rungtynėse? Mintimis apie mačą su Italijos ekipa pasidalino krepšinio ekspertai Tomas Pačėsas ir Sergejus Jovaiša.

Kauno komanda Milane pergalę šventė 67:65.<br>Eurolyga
Kauno komanda Milane pergalę šventė 67:65.<br>Eurolyga
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Dec 9, 2012, 2:28 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:37 PM

S. Jovaiša ir T. Pačėsas portalui lrytas.lt kalbėjo ne tik apie pergalingą mačą, bet ir ekipos nuovargį, lyderius bei potencialą Eurolygoje.

Pergalės priežastys.

T. Pačėsas: „Nors „Emporio Armani“ didžiąją laiko dalį pirmavo 6-8 taškų skirtumu, „Žalgirio“ krepšininkų koncentracija visų rungtynių metu lėmė Kauno ekipos sėkmę. „Žalgiris“ žaidė agresyvų krepšinį tiek gynyboje, tiek puolime. Išnaudojo savo ilgą atsarginių suolelį. Išlaikė tempą, stengėsi varginti jų lyderius. Manau, labai gerai, jog gana greitai po keturias pražangas surinko jų centro puolėjai I. Bourousis ir R. Hendrixas. „Žalgiriui“ tapo žymiai lengviau žaisti.

Skirtumas du taškai – tai tik vienas metimas. Žaidė labai apylygės komandos, rezultatas tą parodo, galėjome pamatyti ir pratęsimą.“

S. Jovaiša: „Psichologinė atmosfera veikė varžovų komandą. Žvelgiant į sudėtį, „Emporio Armani“ nėra prasta ekipa, tačiau ji dažnai blaškėsi. Mačo pabaigoje tai kainavo varžovams paleistą iniciatyvą ir mūsiškių pergalę.“

Lyderiai.

T. Pačėsas: „P. Jankūno indėlis 4-tame kėlinyje bei I. Jaabero puikus vadovavimas visų rungtynių metu – yra lemiami faktoriai, leidę „Žalgiriui“ laimėti. Kapitonas pataikė labai svarbų tritaškį bei puikiai sužaidė paskutinį ketvirtį, gerai apsigynė ir sėkmingai atakavo. Taip pat galima pagirti M. Popovičių bei T. Dardeną, jie - puikios formos.

S. Jovaiša: „Visi po truputį tam tikrais momentais gerai sužaisdavo, tokio ryškaus lyderio nebuvo. Galima būtų keturis krepšininkus įvardinti, kurie svariau prisidėjo prie pergalės. Tai ir P. Jankūnas, ir I. Jaaberas, ir T. Dardenas, ir M. Popovičius“.

Varžovai.

T. Pačėsas: „Emporio Armani“ yra neparanki „Žalgiriui“ komanda. Daug italų ekipos žaidėjų sugeba pataikyti iš toli, neblogai ištampo gynybą. I. Jaaberas puikiai gynėsi tiek Milane, tiek mače Kauno arenoje prieš K. Langfordą, kuris nebuvo toks rezultatyvus kaip įprasta. Tokiai ekipai neleisti namuose pelnyti 70 taškų yra puikus „Žalgirio“ agresyvios gynybos laimėjimas.

Italų komanda savo lyderiams neturėjo lygiaverčių keitimų. Reiktų tik pagirti „Žalgirį“, gerai atlikti namų darbai, išanalizuotas varžovų žaidimas.“

S. Jovaiša: Jei varžovai būtų žaidę taip, kaip Kaune rungtyniavo, vargu ar turėtume šansų. Bet ne kokio italų žaidimo priežastys - galbūt psichologinė įtampa, galbūt nuovargis atsiliepė.

Psichologinė atmosfera veikė varžovų komandą. Žvelgiant į sudėtį, „Emporio Armani“ nėra prasta ekipa, tačiau ji dažnai blaškėsi. Mačo pabaigoje tai kainavo varžovams paleistą iniciatyvą ir mūsiškių pergalę.“

Forma.

T. Pačėsas: „Tiek I. Jaaberas, tiek M. Popovičius bei R. Kaukėnas demonstruoja puikų žaidimą. Pritrūko aukštaūgių rotacijos. Tai nebuvo M. Delašo ir J. Foote'o vakaras, tačiau jie leido pailsėti P. Jankūnui ir K. Lavrinovičiui.

S. Jovaiša: „Komanda atrodė geriau nei Zagrebe bei gerokai solidžiau nei Kaune mače su „Olympiakos“. „Žalgirio“ krizė eina į pabaigą, kurią lėmė intensyvus grafikas: VTB jungtinė lyga, ilgos kelionės, intensyvus treniruočių režimas.

Buvo matyti prošvaisčių, jog komandos forma taisosi į gerą pusę. Tikiuosi, kad sėkmingai, gražia pergale namuose baigsime pogrupio varžybas.

Lyginant „Žalgirio“ puolimą pirmose 6-iose rungtynėse ir paskutiniuose trijuose mačuose, skiriasi kaip dangus nuo žemės. Trūko energijos, aistros - tai atsispindi kuklesnis taškų skaičius. Potencialas tikrai yra, tik reikia truputį „Žalgiriui“ pailsėti, fiziškai atsigauti.

K. Lavrinovičius atrodė lyg būtų kelias dienas nevalgęs ir priverstinai išvarytas į aikštelę. Trūko pagalbos iš kitų aukštaūgių – M. Delašo ar J. Foote'o. Gerai, jog mačo pabaigoje užtikrintai sužaidė P. Jankūnas. Vidutiniški pasirodymai su pavieniais blykstelėjimais – taip būtų galima apibūdinti I. Jaabero, M. Popovičiaus, T. Dardeno, R. Kaukėno žaidimą.

Mačiau „Žalgirio“ norą laimėti, nors ir be galo buvo sunku fiziškai ir psichologiškai. „Žalgiris“ naudojosi susidariusiomis aplinkybėmis ir iškovojo pergalę.

Kartais gynyboje pasitaikydavo tam tikrų spragų, kuriomis varžovai pasinaudodavo. Tačiau tai galime pateisinti nuovargiu, kuris neleisdavo sėkmingai apsiginti iki varžovų atakos pabaigos. Puolimui galioja tokios pačios priežastys. Tikslumui trūko jėgų.“

Lūkesčiai.

T. Pačėsas: „Žalgiris“ turi ypatingą potencialą, nepamirškim, jog prie komandos prisijungs dar ir kiti traumas išsigydę ar pailsėję nuo krūvio aukštaūgiai.“

Trenerių štabas turi daug galimybių ir variantų. Prieš Kauno komandą yra labai sunku žaisti, nes krepšininkai greitai iš atakos grįžta į gynybą, nuolat vargina varžovus aktyviu žaidimu. Jei priešininkas turi trumpesnį atsarginių žaidėjų suolelį, palūžta rungtynių metu.

S. Jovaiša: „Viskas krypsta į gerą pusę, po pergalės išvykoje galbūt bus namuose lengviau prieš turkų klubą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.