EUROLYGA 2023

VDU studentus ispaniškų šokių mokęs J. Plaza: „Esu siaubingas šokėjas“

Pirmadienio vakarą Vytauto Didžiojo universitete (VDU) Kaune „Žalgirio“ krepšinio komandos vyriausiasis treneris Joanas Plaza pristatė Ispanijos Katalonijos regioną – kalbą, tradicijas, kultūrą ir pasaulėžiūrą.

Joanas Plaza pristatė Ispanijos Katalonijos regioną – kalbą, tradicijas, kultūrą ir pasaulėžiūrą.<br>M. Kulbis
Joanas Plaza pristatė Ispanijos Katalonijos regioną – kalbą, tradicijas, kultūrą ir pasaulėžiūrą.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Dec 11, 2012, 12:29 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:43 PM

Pabrėžęs, kad Kaune jaučiasi, kaip namuose Katalonijoje krepšinio strategas akcentavo savojo krašto toleranciją tiek rasei, tiek kitokiam požiūriui, tiek kalboms.

„Ispanijos regioninis multikultūralizmas. Katalonija“ pavadintą renginį organizavo VDU Užsienio kalbų institutas ir M. de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas.

Kelioms dešimtims susirinkusiųjų J. Plaza pasakojo apie Katalonijos ekonomiką, tradicijas, žmonių gyvenimo būdą. Nors patį pristatymą, atsiprašęs dėl savo anglų kalbos žinių, vyras gan sausai perskaitė iš popieriaus lapo, netrūko ir emocijų sukėlusių akimirkų.

„Turbūt nežinote, bet Katalonija pirmauja pasaulyje pagal organų donorystę“, - didžiavosi rašytojas.

Kalbėdamas apie tradicijas treneris itin noriai pasakojo apie populiarų katalonų užsiėmimą – žmonių piramides. Pasak J. Plazos, pomėgis, kai net šeimos dalyvauja įvairiuose festivaliuose ir jų nariai lipa vieni ant kitų norėdami sukurti kuo aukštesnį gyvą bokštą, itin populiarus.

„Tai šiek tiek pavojinga, būna, kad kas nukrenta, užsigauna, bet nesu girdėjęs, kad tokie kritimai būtų mirtini“, - sakė vyras.

Tiesa, J. Plaza susirinkusiems negalėjo paaiškinti, kaip kilo tradicija iš žmonių statyti piramides. Treneris tik pasijuokė, kad toks paprotys atsirado gerokai anksčiau prieš jo gimimą. Nepaisant to, publika J. Plazzai negailėjo ovacijų, ypač po to, kai treneris sušoko kelis populiaraus tautinio šokio žingsnelius.

„Tik nepagalvokite, kad vaikštau į diskotekas. Prisipažinsiu, kad esu siaubingas šokėjas“, - atviravo J. Plazza.

2000-2001 metų sezone J. Plazos treniruojama jaunimo komanda „Joventut de Badalona“ laimėjo Ispanijos 20-mečių čempionatą. 2005 m. jis pradėjo dirbti treneriu tituluočiausiame Ispanijos ir Europos klube Madrido „Real“, nuo 2006 m. – vyr. treneriu. Pirmąjį sezoną vadovaudamas komandai, J. Plaza padėjo jai laimėti tarptautinę ULEB taurę ir buvo išrinktas metų treneriu.

2006-2007 m. sezone jo treniruojama „Real“ tapo Ispanijos aukščiausios lygos ACB čempione, o J. Plaza buvo išrinktas šios lygos metų treneriu.

Nuo 2012 m. vasaros J. Plaza treniruoja Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandą, kuriai jis padėjo sėkmingiausiai istorijoje pradėti Eurolygos sezoną – 5 pergalėmis iš eilės – ir užsitikrinti vietą kitame etape. J. Plazos vedamas „Žalgiris“ šiame sezone LKL, VTB jungtinėje lygoje ir Eurolygoje kol kas patyrė iš viso tik 3 pralaimėjimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.