EUROLYGA 2023

J. Plaza: „Mačas su „Unicaja“ - pats svarbiausias šį sezoną“

Penktadienio vakarą „Žalgiris“ susigrums su Malagos „Unicaja“ ekipa. Namuose pergalę iškovoti bandysianti komanda prašo didžiausio galimo sirgalių palaikymo ir žada nepamirštamą reginį žiūrovams. Tačiau kartu „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza pripažįsta – pergalė prieš „Unicaja“ yra gyvybiškai būtina.

Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris Joanas Plaza teigė, kad visi krepšininkai bus pasirengę kovai, strategui nerimą kėlė tik D. Lavrinovičiaus fizinė būklė, nes krepšininkas dėl sveikatos problemų prie komandos treniruočių prisijungė tik ketvirtadienį.<br>L. Pileckas
Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris Joanas Plaza teigė, kad visi krepšininkai bus pasirengę kovai, strategui nerimą kėlė tik D. Lavrinovičiaus fizinė būklė, nes krepšininkas dėl sveikatos problemų prie komandos treniruočių prisijungė tik ketvirtadienį.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 3, 2013, 9:57 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:58 AM

„Dvejos artimiausios rungtynės „Žalgiriui bus svarbiausios šiais metais. Ir nesvarbu, kas buvo prieš tai ir kas bus po to. Šie mačai bus svarbiausi. Pergalės labai svarbios, nes labai norėtume žaisti dėl pirmosios ir antrosios vietos grupėje. Žinoma, jei teks, kovosime ir dėl trečiosios“, - kalbėjo strategas.

J. Plaza prieš kovą su Malagos ekipa neslėpė besitikintis palaikymo ir iš žiniasklaidos, ir iš sirgalių. Trenerio manymu, žalgiriečiai girdėdami pilnutėlės salės palaikymo šūksnius lengviau įveiks stiprius priešininkus.

„Jei nesužaisim gerai, turėsime problemų. Taip ir pasakiau savo žaidėjams. Jie žais taip gerai, kaip galės. Žinoma, Darjušas Lavrinovičius nesitreniravo visą savaitę. Šiandien bus pirma diena, kai jis grįžta į treniruotes. Tai problema, tačiau likusi komanda pasiruošusi kovoti su „Unicaja“, - sakė J. Plaza.

„Žalgirio“ strategas tikino, kad po pralaimėjimo vienu tašku Atėnų „Panathinaikos“ ekipai žaidėjai jaučiasi gerai. Pralaimėjimą Kauno komanda išvykoje patyrė, kai 66:67 nusileido Atėnų ekipai. Likus žaisti 7 sekundes kamuolys priklausė „Žalgiriui“, iš krašto pakankamai erdvės turėjęs D. Lavrinovičius atakavo, tačiau kamuolys išsisuko iš krepšio.

„Suprantame, kad padarėme klaidų, kurios leido laimėti priešininkams. Dėl to kalti tik mes patys ir pasistengsime tų pačių problemų išvengti žaisdami su Malagos ekipa. Aišku tik tai, kad turime žaisti šimtu procentų. Jei žaisime prasčiau, turėsime problemų“, - tikino J. Plaza.

Gerbėjų palaikymo per „Žalgirio“ arenoje penktadienio vakarą vyksiančias rungtynes tikėjosi ir komandos puolėjas Tremmellas Dardenas. Anksčiau „Unicaja“ ekipoje žaidęs krepšininkas tvirtino, kad nejaučia didelių sentimentų buvusiai komandai ir šis žaidimas nieko neišsiskirs iš kitų.

„Kaip ir visada, bandysiu žaisti kuo geriau. Svarbiausia pasiekti pergalę. Tai bus geras mūšis, nes jie turi gerų žaidėjų, yra stipri komanda.“, - sakė T. Dardenas.

Rungtynių pradžia - sausio 4 d., penktadienį, 19 val. 25 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.