EUROLYGA 2023

Po pergalės Eurolygoje „Žalgirio“ žaidėjai dėkojo treneriui ir vieni kitiems

Rimanto Kaukėno dvitaškis aidint finalinei sirenai įtvirtino gražią ir labai svarbią Kauno „Žalgirio“ pergalę Eurolygos „Top 16“ etape. Kauniečiai penktadienio vakarą antrajame „Top 16“ ture 75:63 nugalėjo Malagos „Unicaja“ ekipą ir iškovojo pirmąją pergalę.

Kauno krepšininkai iškovojo svarbią pergalę.<br>M. Kulbis
Kauno krepšininkai iškovojo svarbią pergalę.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 5, 2013, 3:41 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:18 AM

„Rungtynės nebuvo labai gražios, bet labai emocingos, agresyvios. Daug nešvaraus žaidimo. Daug broko padarėme, bet pergalė labai džiugina“, - po mačo sakė R. Kaukėnas.

„Aš didžiuojuosi šita komanda. Daug kas šiandien nepavyko, bet tobulėjimui ribų nėra. Taip pat trūksta brolio, jis žaidžia jausdamas skausmą. Bet jau atsigauna, tikiuosi, kad greitai jis galės žaisti taip, kaip gali. Laukiame grįžtant visų traumuotų žaidėjų“, - po rungtynių sakė Kšištofas Lavrinovičius.

„Kol sezonas klostosi gerai, nesinorėjo pralaimėti. Jei būtume pralaimėję, tai būtų apsunkinę mūsų situaciją. Dar nieko, aišku, nepadarėm, bet džiaugiamės, kad iškovojome pergalę. Visi nuopelnai turi būti treneriui. Manau, kad visa komanda yra dėkinga jam“, - tikino M. Kuzminskas.

Kauniečių treneris Joanas Plaza pabrėžė, kad jo treniruojama komanda nesužaidė pagal galimybes, tačiau buvo tinkamai nusiteikusi mačui.

„Pirmas dalykas, kurį pasakiau savo žaidėjams, kad tai nebuvo geriausios sezono rungtynės. Komanda yra žaidusi ir geriau. Buvo daug nervingų epizodų, daug nesėkmių. Tačiau komanda žaidė tinkamai nusiteikusi. Atsikovojusi svarbius kamuolius komanda suteikdavo ir progų varžovams, kuriomis jie pasinaudodavo.

Tačiau po geros sezono pradžios laimėjus daug rungtynių komanda patiria stiprų spaudimą. Tačiau „Top 16“ etape iki šiol „Žalgiris turėjo ilgą pralaimėjimų virtinę“, - po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

„Jaunimas mokosi ir tobulėja darydamas klaidas. M. Kuzminskas žaidžia vis geriau, tačiau padaro ir klaidų. Bet tai normalu jaunam žaidėjui“, - tikino J. Plaza.

Treneris taip pat pabrėžė, kad skirtumas rungtynėse buvo, jog „Žalgirio“ penki žaidėjai pelnė bent po dešimt taškų, o priešininkų - tik du. Kita statistika tarp abiejų komandų panaši, tačiau „Žalgiris“ atkovojo aštuoniais kamuoliais daugiau.

J. Plaza išskyrė Paulių Jankūną. „Jis savo kovingumu uždegė komandą kovai ir visada buvo reikiamose vietose reikiamu laiku“, - pabrėžė J. Plaza.

Malagos ekipos treneris Jasminas Repeša pasidžiaugė, kad jo komanda ilgą laiką sėkmingai gynėsi ir kovojo dėl kamuolių, tačiau apgailestavo, kad apmaudžios klaidos leido pabėgti varžovams, kurie pagavo pergalę.

„Sveikinu „Žalgirį“ su pelnyta pergale. Kol gerai tvarkėmės atkovotais kamuoliais ir žaidėme kantriai, viskas buvo gerai. Tačiau darydami kvailas klaidas leidome „Žalgiriui“ pelnyti taškus ir blogai organizavome kovą dėl atšokusių kamuolių.

Gynyba visas rungtynes buvo nebloga, išskyrus pirmą kėlinį. Tačiau reikia turėti galvoje, kad mūsų komanda labai jauna, kai kurie žaidėjai pirmą kartą žaidžia Eurolygoje, o „Žalgiris – itin patyrusi komanda. Mes dar turime prisitaikyti prie tokio žaidimo. Tačiau tai nėra pasiteisinimas“, - sakė Malagos ekipos strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.