EUROLYGA 2023

„Chimki“ žaidėjai pradėjo streiką - krepšininkai atsisakė komandinių treniruočių (papildyta)

Finansinių problemų krečiamos Maskvos srities „Chimki“ komandos krepšininkai dar neketina išsivaikščioti, tačiau penktadienio Eurolygos „Top 16” rungtynėms ruošis tik individualiai, o planų dėl pirmadienio mačo Rusijos čempionate su Krasnojarsko „Jenisej“ nekuria, rašo portalas izvestia.ru.

Eurolygos rungtynėms su Tel Avivo „Maccabi“ „Chimki“ krepšininkai ruošis individualiai.<br>P. Mantautas
Eurolygos rungtynėms su Tel Avivo „Maccabi“ „Chimki“ krepšininkai ruošis individualiai.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2013, 6:21 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:41 PM

Po pirmadienio vakaro Jungtinės lygos rungtynių su Zgoželeco „Turow“, kurias Rimo Kurtinaičio auklėtiniai laimėjo 91:72, krepšininkai ir „Chimki“ vadovai, pasak liudininkų, apie žaidimą nediskutavo.

Krepšininkams buvo svarbiau išgirsti naujienų apie finansinę padėti ir kada jiems bus pradėti mokėti atlyginimai, vėluojantys jau tris mėnesius.

Pasak izvestia.ru, krepšininkams buvo žadamas mėnesio atlyginimas ir prašoma kantrybės, tačiau žaidėjai emocingai reagavo į pasikartojančius prašymus palaukti pinigų ir patikino, kad kantrybės taurė – perpildyta. Krepšininkams ir „Chimki“ vadovybei susitarti nepavyko ir žaidėjai ėmėsi veiksmų – atsisakė komandinių treniruočių, tačiau sutiko žaisti Eurolygoje su Tel Avivo „Maccabi“.

Antradienį visa situacija dar gali pasikeisti – kalbama, kad Maskvos regiono valdžia gali garantuoti pinigus krepšininkams.

Tačiau „Chimki“ klubui yra iškilusi ir kita grėsmė. Netgi gavus pinigus iš valdžios, kuri ir yra pagrindinė klubo rėmėja, ekipos situacija gali pablogėti.

Rusijos žiniasklaidoje jau ne pirmą dieną kalbama, kad „Chimki“ lyderiai jau yra gavę viliojančių pasiūlymų iš kitų klubų. Kai kurie žaidėjai nėra linkę dar ilgai laukti „Chimki“ pažadų ir per keletą dienų gali išvykti, pasinaudodami nemokamais atlyginimais, kaip galimybe nutraukti sutartį.

Gelbės regiono valdžia?

Finansine klubo padėtimi susirūpino ir Maskvos srities valdžia. Regiono sporto ministras Olegas Žolobovas žiniasklaidą informavo, kad valdžios atstovai jau pirmadienį rengė susitikimus, kuriuose buvo aptariama ant bankroto ribos atsidūrusio klubo padėtis.

„Galiu tik pasakyti, kad tiek ministerija, tiek Maskvos srities valdžia visus savo reikalavimus 2012-aisias metais įvykdė. Tai - visiems prieinama informacija, galite ją patikrinti. Be jokių abejonių, bus įvykdyti ir 2013-ųjų metų pažadai. Tačiau tai nėra pinigai vien „Chimki“ klubui, tai - lėšos visam regiono krepšiniui.

Klubo vadovai suklydo formuodami biudžetą. „Chimki" labai rizikavo, nes neturėjo ilgalaikių kontraktų su rėmėjais. Labai gaila, kad klubas niekada taip ir neturėjo rimto rėmėjo. Juk „Chimki" - stiprus prekinis ženklas, kuris gali atkreipti labai rimtų kompanijų dėmesį“, – teigė Maskvos srities sporto ministras.

O. Žolobovas patikino, kad valdžia sieks išgelbėti klubą, tačiau perspėja, kad laukia sunkus ir rimtas darbas, kuris nebūtinai gali baigtis sėkmingai.

„Mes suprantame, kad biudžete pinigų nėra, o diktuoti sąlygas rėmėjams nepavyks. Tai labai sudėtingas, subtilus darbas. Burtų lazdelės neištrauksime ir problemų taip neišspręsime. Gubernatorius pareiškė - jeigu mes dabar galime padėti komandai, neturime sukurti iliuzijų. Klubas susidūrė su rimtomis problemomis, o pasikliauti vien valstybinėmis lėšomis ateityje nebus įmanoma", - kalbėjo Maskvos srities sporto ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.