EUROLYGA 2023

J. Plaza prieš mačą su CSKA: „Mums finalo ketvertas vyksta dabar“

Prieš ketvirtadienio Eurolygos „Top 16“ etapo ketvirtojo turo mačą su Maskvos CSKA ekipa Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza neslėpė susirūpinimo. Dvikova Kaune  gali tapti lemtinga visam komandos sezonui, todėl žalgiriečiams būtina pergalė.

J. Plaza tikina, kad rungtynės bus itin svarbios.<br>L. Pileckas
J. Plaza tikina, kad rungtynės bus itin svarbios.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 17, 2013, 12:23 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:58 PM

„Mano nuomone, CSKA tikrai pateks į finalo ketvertą ir nesvarbu, kaip baigsis rytojaus rungtynės Kaune. O mums finalo ketvertas vyksta dabar. Nepaisant pergalės ar pralaimėjimo, būti tarp geriausių aštuonių Eurolygos komandų mes tikrai nusipelnome“, - sakė J. Plaza.

Kauniečių ekipos strategas taip pat pabrėžė, kad komanda treniruojasi itin sunkiai ir pasiruošusi kovoti iki galo. Galimybę žaisti lygiavertį žaidimą esą rodo ir rungtynių su kitomis Eurolygos komandomis rezultatai, kai buvo pralaimima vos taško skirtumu.

Per tris „Top 16“ etapo mačus Kauno krepšininkai išvykose patyrė du apmaudžius pralaimėjimus vienu taškus - nusileido Atėnų „Panathinaikos“ (66:67) ir Madrido „Real“ (74:75). Antrojo Eurolygos etapo startą pasaldino pergalė namie prieš Magalos „Unicaja“ (75:63).

„Žalgirio“ gynėjas Rimantas Kaukėnas neslepia, kad atkaklios rungtynės taškas į tašką, pasibaigiančios pralaimėjimu vienu tašku, komandai geros nuotaikos neprideda. Tačiau gynėjas supranta, kad būtina žaisti toliau ir siekti pergalės kiekvienose rungtynėse.

„CSKA, kaip ir visų gerų komandų, filosofija yra viena – laimėti. Maskvos klubas visą laiką žaidžia solidžiai ir be didelių bangavimų, visą laiką išnaudoja savo stipriąsias puses“, - pasakojo krepšininkas.

CSKA ekipą R. Kaukėnas vadina protinga, agresyvia ir daug gerų žaidėjų turinčia komanda. Įvardinti silpnų priešininkų pusių žalgirietis negalėjo. Jo įsitikinimu, CSKA galėtų susilpninti nebent jos žaidėjų traumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.