EUROLYGA 2023

J. Plaza: „Dėl pralaimėjimo kaltas ir aš, ir žaidėjai“

Ketvirtosiose Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse „Žalgirio“ krepšininkai pralaimėjo trečią kartą. Dvikovoje su Maskvos CSKA Kauno ekipa nusileido 73:87 (15:16, 16:22, 20:27, 22:22). Po itin nemalonaus pralaimėjimo „Žalgirio“ strategas Joan Plaza neslėpė – klaidų padarė tiek žaidėjai, tiek jis pats.

Pasak J. Plazos, aišku tai, kad tokia stipri komanda, kaip CSKA pralaimi itin nedaug varžybų, net kai žaidžia išvykoje.<br>M. Kulbis
Pasak J. Plazos, aišku tai, kad tokia stipri komanda, kaip CSKA pralaimi itin nedaug varžybų, net kai žaidžia išvykoje.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

2013-01-18 13:11, atnaujinta 2018-03-13 18:23

Iškart po mačo J. Plaza pirmiausia pasveikino geriau nei „Žalgirį“ žaidusią CSKA ekipą. Treneris pripažino, kad pergalės nepavyko pasiekti dėl daugelio priežasčių.   

„Padarėme per daug klaidų žaisdami prieš tokią stiprią komandą. Šiandien buvo gan blogai priimami sprendimai puolime. Galbūt ir sėkmė nusisuko. Gynyboje komanda stengėsi, gynėsi įvairiomis gynybos sistemomis. Bet kai varžovai pataiko iš toli net 60 procentų metimų, bet kokia gynybos sistema sunkiai veikia. Šiandien komanda stengėsi, bet kova buvo gan chaotiška. Buvo pralaimėti trys kėliniai, tik paskutinis lygiomis. Baudų metimų komanda pataikė tik 56 procentus. Tačiau tai nėra tik žaidėjų kaltė, aš irgi jaučiuosi kaltas“, - sakė J. Plaza.

Pasak trenerio, aišku tai, kad tokia stipri komanda, kaip CSKA pralaimi itin nedaug varžybų, net kai žaidžia išvykoje. Tačiau ir „Žalgiriui“ dar niekas neprarasta – ekipa žais ir kovos dėl kuo aukštesnės vietos Eurolygoje.

„Žalgiris“ stengiasi per visas rungtynes, atkakliai kovoja. Kol kas tikrai dar niekas neprarasta“, - įsitikinęs J. Plaza.

Tuo tarpu CSKA vyriausiasis treneris Ettore Messina savo žaidėjams negailėjo pagyrų. Tačiau strategas kartu perspėjo, kad komanda atsipalaiduoti nežada, nes laukia dar dešimt Eurolygos rungtynių.

„Pasveikinau savo žaidėjus, nes jie žaidė puikiai. CSKA tiek puolime, tiek gynyboje sužaidė labai geras rungtynes prieš komandą, kurią laikau pretendente į Eurolygos aštuntuką, o gal ir ketvertuką. Pagrindiniai dalykai, kurie lėmė pergalę, tai kova dėl atšokusių kamuolių, pavyko neleisti „Žalgiriui“ atkovoti kamuolių puolime. Pavyko gerai atlaikyti spaudimą, nors galbūt šešiolika padarytų klaidų to ir nerodo. Taip pat pavyko apsiginti nuo „Žalgrio“ žaidėjų, kurie meta iš toli“, - sakė E. Messina.

“Pagrindinės pralaimėjimo priežastys – bloga gynyba. Daug padėjom vieni kitiems, bet ta pagalba šiandien gal buvo per didelė truputį. Jie puikiai skirstė kamuolius laisviems žmonėms ir pataikė 60 procentų tritaškių. Sunku gintis prieš komandą, kur visi žaidėjai meta, o šiandien jie daug pataikė. Šiandien jie buvo stipresni, todėl belieka tai pripažinti ir ruoštis kitoms varžyboms. Šiandien jau pralošėm, viskas“, - sakė Paulius Jankūnas.

„Pradėjom pirmas kelias minutes labai blogai, jie buvo atitrūkę. Paskui pradėjom kibiau gintis, pasivijom, net keliais taškais pirmavom. Paskui jie pradėjo pataikyti tritaškius, atitrūko keliais taškais. Paskui jau nepagavom žaidimo savo, nespėdavom gynyboj. Jie labai gerai perdavinėjo kamuolį, pataikė gerai tritaškius“, - įspūdžius po rungtynių pasakojo Kšištofas Lavrinovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.