EUROLYGA 2023

M. Balčiūnui - Lietuvos sporto universiteto palaikymas

Lietuvos sporto universitetas (LSU) pareiškė paramą teisėsaugos įtariamam Lietuvos krepšinio

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-01-23 16:08, atnaujinta 2018-03-13 09:59

„Lietuvos sporto universiteto rektorius prof. habil.dr. Albertas Skurvydas ir visa universiteto bendruomenė neabejoja LSU kancleriu Mindaugu Balčiūnu ir jo galimybėmis dirbti universitete“, - rašoma trečiadienį universiteto išplatintame pranešime.

Teisėsaugos sprendimas, kaip teigia rektorius A. Skurvydas, universiteto bendruomenei buvo netikėtas.

„Mindaugas rengia įdomius ir ne tik universitetui svarbius projektus. Jis yra patyręs vadybininkas, žinantis ir galintis įgyvendinti sudėtingus uždavinius. Vienas iš įdomiausių projektų, sulaukęs sporto visuomenės dėmesio, - bendros Lietuvos sporto universiteto, Anglijos Vusterio universiteto ir Lietuvos krepšinio federacijos vykdomos tarptautinės krepšinio trenerių magistro studijos. Rudenį Vusterio universitetas Mindaugui Balčiūnui suteikė garbės profesoriaus vardą, tai - svarbus įvertinimas“, - teigia LSU rektorius.

Lietuvos sporto universiteto kancleriu M. Balčiūnas paskirtas praėjusių metų rugsėjį, pagrindinė LSU kanclerio užduotis - įgyvendinti universiteto Tarybos patvirtintą strategiją.

„Lietuvos sporto universiteto laukia nemažai iššūkių. M. Balčiūnas - svarbi mūsų bendruomenės dalis. Turime daug įdomių projektų, siekiame tarptautiškumo, esame ir būsime unikali aukštoji mokykla rengianti sporto, sveikatinimo ir kitų sričių specialistus. Mindaugas yra universiteto absolventas, puikiai žinantis mūsų aukštosios mokyklos siekius. Neabejoju, kad jo laukia daug įdomių iššūkių, o savo idėjas sėkmingai įgyvendins“- pranešime cituojamas prof. A. Skurvydas.

M. Balčiūnui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo.

Drauge su M. Balčiūnu buvo sulaikyti Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė.

Panevėžio prokurorai kartu su STT pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo aiškinantis savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“.

M. Balčiūnas neigia kaltę ir žada bendradarbiauti su teisėsauga.

Panevėžio miesto apylinkės teismas praėjusį penktadienį nutarė piktnaudžiavimu ir kyšininkavimu įtariamą Lietuvos krepšinio federacijos generalinį sekretorių M. Balčiūną nuo pareigų nušalinti trims mėnesiams ir šešiems mėnesiams skirti namų areštą.

Kiek anksčiau praėjusią savaitę Panevėžio apygardos teismas nusprendė paleisti į laisvę M. Balčiūną, kurį žemesnės instancijos teismas buvo nusprendęs suimti 20 dienų. M. Balčiūnas areštinėje praleido dešimt parų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.