EUROLYGA 2023

Į antrinę lygą savo noru persikėlęs D. Motiejūnas laukia mainų

Donatas Motiejūnas trečiąkart palieka NBA klubą „Houston Rockets” ir keliasi į antrinę komandą. Šįsyk to pageidavo pats Lietuvos krepšininkas, norintis žaisti ir galbūt būti labiau matomas kitoms NBA ekipoms.

„Rockets” šį sezoną sužaidus 43 rungtynes, D. Motiejūnas (kairėje) NBA rungtynėse aikštėje praleido tik 43 minutes.<br>AP
„Rockets” šį sezoną sužaidus 43 rungtynes, D. Motiejūnas (kairėje) NBA rungtynėse aikštėje praleido tik 43 minutes.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus ( „Lietuvos rytas")

Jan 24, 2013, 6:58 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:42 AM

„Rockets” vadovai nustebo, nes nėra įprasta, kad krepšininkas pats panorėtų palikti NBA – tegu ir trumpam.

Tačiau taip pasielgė D. Motiejūnas, paprašęs išleisti į antrinės lygos komandą „Rio Grande Valley Vipers”, kuri rungtyniauja per 500 kilometrų nuo Hjustono esančiame Teksaso valstijos Hidalgo mieste.

„Donatas pats paprašė sakydamas: „Aš noriu žaisti, o ne sėdėti ant suolo”, – pasakojo Lietuvos žaidėjui atstovaujantis krepšinio agentas Virginijus Bulotas. – Jis pasakė „Rockets” vadovams: „Geriau žaisti kuo daugiau ten, o paskui jūs nuspręskite, ką daryti toliau.”

Galbūt per tą laiką kas nors paaiškės ir įvyks kokie mainai.”

Žada, bet žaisti neleidžia

NBA pirmenybėse „Rockets” sužaidė 43 rungtynes, o šį sezoną elitinėje pasaulio krepšinio lygoje debiutavęs D. Motiejūnas iš viso aikštėje praleido 43 minutes – mažiau, nei trunka vienas NBA mačas (48 min.).

22 metų 213 cm ūgio lietuvis pasirodė aikštėje tiktai 14 NBA rungtynių, dažniausiai gaudavo žaidimo laiko likučius mačų pabaigoje, kai nugalėtojas jau niekam nekeldavo abejonių.

Vidutiniškai per 3,1 min. jis pelnė po 1,6 taško pataikęs pusę metimų (9 iš 18), bet šie skaičiai neturėjo reikšmės.

Vakarų konferencijoje aštuntojoje pozicijoje žengianti „Rockets” (22 pergalės ir 21 pralaimėjimas) yra įsitraukusi į lenktynes dėl vietos atkrintamosiose varžybose, ir treneris Kevinas McHale’as nė vienos tikros galimybės jaunajam lietuviui nesuteikė.

„Donatas klausė klubo vadovų ir trenerių, galbūt jis ką daro negerai.

Jie sakė, kad yra viskuo patenkinti, žadėjo, kad jis gaus žaisti, tačiau laikas bėga, pusė sezono praėjo, o Donatas lieka ant atsarginių suolo”, – kalbėjo V. Bulotas.

Tarsis dėl galimų mainų?

V. Bulotas ketina kitą mėnesį vykti į Jungtines Valstijas ir susitikti su „Rockets” klubo vadovais, tarp kurių yra skautų padalinio direktoriumi dirbantis Artūras Karnišovas.

Gali būti, kad viena temų bus galimi mainai, pagal kuriuos D. Motiejūnas atsidurtų kitame NBA klube.

„Bandysime kalbėtis įvairiomis temomis, – sakė D. Motiejūno atstovas. – Tačiau viskas priklauso nuo „Rockets” ketinimų. Mes galime ko nors prašyti, norėti, bet negalime paveikti klubo sprendimų.”

2011 metais NBA naujokų biržoje D. Motiejūną pasirinkęs Hjustono klubas praėjusiais metais su juo sudarė ilgametį kontraktą, pagal kurį šiemet lietuvis uždirbs 1,36 mln. dolerių (3,5 mln. litų).

Krepšininkui vis keliaujant iš NBA į „D-League” sutarties sąlygos nesikeičia.

Migracijai ribų nėra

D. Motiejūnas dusyk jau buvo išsiųstas stažuotis į „D-League”.

Antrinėje „Rockets” komandoje „Rio Grande Valley Vipers” Lietuvos krepšininkas per du trumpus etapus sužaidė 4 rungtynes, per kurias pelnė po 23,5 taško ir atkovojo 8,3 kamuolio.

Dėl antrosios stažuotės D. Motiejūnas prasilenkė su Lietuvos rinktinės treneriu Jonu Kazlausku, kuris su Krepšinio federacijos prezidentu Arvydu Saboniu buvo nuskridęs į „Rockets” rungtynes Toronte, kad pasikalbėtų su NBA žaidžiančiais lietuviais.

Po blykstelėjimų antrinėje lygoje „Rockets” pakviesdavo jį atgal į Hjustoną, bet ten D. Motiejūnas vėl ilgam sėsdavo ant atsarginių suolo.

Šįsyk jis vyksta į „D-League”, o priešinga kryptimi paskui Patricką Beverley keliauja ir kitas „Rockets” jaunas krepšininkas Terrence’as Jonesas.

Anksčiau NBA klubai į antrinę lygą savo žaidėjus galėjo siųsti tik kartą, bet po lokauto jokių ribų migruoti nebeliko.

D. Motiejūnas trečią kartą keliasi į „D-League”, šį kart paprašęs „Rockets” vadovų ten jį palikti ilgiau.

Kiti NBA lietuviai – traumuoti

D. Motiejūnui persikėlus į „D-League”, šiuo metu NBA varžybose nebepasirodo nė vienas Lietuvos krepšininkų.

Abu „Toronto Raptors” lietuviai – Linas Kleiza ir Jonas Valančiūnas – rungtynes stebi iš šalies vilkėdami kostiumais, nes gydosi traumas.

Prieš mėnesį rungtynėse dešinės rankos bevardį pirštą susižeidęs J. Valančiūnas jau atsikratė įtvaro, šią savaitę pradėjo treniruotis su komanda ir netrukus turėtų grįžti į aikštę.

L.Kleiza praleido 11 pastarųjų „Raptors” rungtynių. Jis turi bėdų dėl kelio, kuris buvo operuotas 2010–2011 metų sezoną.

„Nepatyriau traumos, tiesiog turi ataugti raumuo. Kai jis padidės ir bus toks kaip anksčiau, galėsiu žaisti, – portalui basketnews.lt sakė L. Kleiza. – Po praėjusio sezono nebuvo laiko pailsėti, su rinktine rengėmės atrankos turnyrui, olimpinėms žaidynėms, koja silpnėjo, tad dabar negaliu žaisti.”

L. Kleizai nerungtyniaujant netyla gandai, kad lietuvis kartu su dar dviem „Raptors” krepšininkais gali būti išmainytas į „Los Angeles Lakers” žvaigždę Pau Gasolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.