EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgiryje“ po I. Jaabero pasitraukimo - klausimai be atsakymų

Trys mėnesiai. Tiek Ibrahimo Jaabero karjera truko Kauno „Žalgiryje“. Praėjusių metų spalį Mantą Kalnietį Kauno komandoje pakeitęs 28-erių amerikietis, turintis ir Bulgarijos pilietybę, greitai tapo vienu lyderių, todėl žinia apie jo išvykimą pribloškė Kauno komandos trenerius ir žaidėjus. Su žiniasklaida bendraudami komandos atstovai tik gūžčioja pečiais ir tikina, kad šis žaidėjo, uoliai išpažįstančio islamą, žingsnis jiems buvo visiškai netikėtas.

I. Jaaberas Kauno „Žalgiryje“ žaidė tris mėnesius.<br>M. Kulbis
I. Jaaberas Kauno „Žalgiryje“ žaidė tris mėnesius.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 31, 2013, 8:05 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:00 PM

Vienas Kauno ekipos lyderių antradienį komandos vadovams nusiuntė laišką, kuriame pareiškė, kad dėl asmeninių įsitikinimų palieka „Žalgirį“. Skelbiama, kad gynėją papiktino palaikymo grupės pasirodymu pertraukėlių metu, taip pat jam neįtiko reklamos ant komandos marškinėlių.

Tiesa, sklando ir kitokios versijos. Neatmetama, kad krepšininkas klubą nusprendė palikti dėl vėluojančių atlyginimų.

Ieškos naujo įžaidėjo?

Komanda artimiausiu metu spręs, ką daryti toliau. Problemų kelia tai, kad šiuo metu rasti pajėgių žaidėjų, kurie užimtų I. Jaabero poziciją, yra sunku.

Pasitraukusį krepšininką turėtų pakeisti ne jaunas, o vyresnis ir daug patirties turintis žaidėjas. Taip pat bus stengiamasi ieškoti ne JAV žaidžiančio krepšininko, kuriam reikėtų adaptacijos.

„I. Jaaberas buvo vienas iš pagrindinių žaidėjų. Turime Adą (A. Juškevičių - red.), kuris gali žaisti toje pozicijoje, tačiau I. Jaaberas buvo labiau patyręs ir buvo labai naudingas komandai. Teks dabar Adui pasikeisti ir visiškai jį pakeisti“, – sakė „Žalgirio“ puolėjas Paulius Jankūnas.

„Žinot, jo tikėjimas yra toks, jis labai religingas. Su tokiu žmogumi labai sunku. Jei jis taip nusprendė, jo niekas neperkalbės. Jis buvo paprastas vyrukas, viskas su juo buvo gerai. Gaila, kad taip nutiko, visa komanda tikėjo, kad jis liks iki sezono pabaigos, padės mums žaisti ir laimėti. Bet tai yra jo sprendimas ir mes jo negalime kaip nors paveikti“, - pasakojo P. Jankūnas.

J. Plaza ragina pamiršti problemas

„Žalgirio“ stratego Joano Plazos teigimu, panašu, kad komanda nuo pat pradžių yra pasmerkta kentėti. Esą nuo sezono pradžios žalgiriečius lydi traumos, žaidėjų praradimai.

„Iš savo patirties, kurią įgijau dirbdamas su kitais klubais, galiu pasakyti tik tai, kad dabar reikia tik susitelkti ir bandyti kuo geriau padaryti tuos dalykus, kuriuos privalai padaryti. Turime eiti toliau, susitelkti, tikėtis gerbėjų palaikymo ir pamiršti šią problemą“, - sakė treneris.

Prieš ketvirtadienio rungtynes su Berlyno ALBA ekipa J. Plaza tikino, kad „Žalgiris“ privalo gerbti varžovus. Kitu atveju gali laukti itin nemalonus siurprizas ir pralaimėjimas namuose.

Bus pamoka

„Žalgirio“ sporto direktorius Vitoldas Masalskis I. Jaaberą apibūdino kaip pavyzdingą žaidėją.

„Tik dabar, kai pergalvoji jo visą gyvenimą, kol jis nebuvo vedęs, buvo momentas, kai jis atsisakė žaisti už Bulgarijos rinktinę Europos čempionate, nes tuomet buvo Ramadanas. Manau, kad tai jau antras atvejis, kai jis pasirinko šeimą. „Žalgiriui“ teks išmokti šitą pamoką“, - sakė V. Masalskis.

Jis krepšininką įvardijo kaip pavyzdį. Žaidėjas visada buvo tvarkingas, niekada nevėluodavo į treniruotes, atlikdavo tai, ko reikalaudavo treneris, niekada neklausinėdavo apie pinigus, nekeldavo pretenzijų. Tai jį ypač išskyrė iš komandos legionierių.

Krepšininkas kol kas yra Kaune, tvarko prieš mėnesį gimusio sūnaus dokumentus, be kurių negali išvykti iš šalies.

„Jis komandos vadybininkui parašė laišką, kad nebus treniruotėje ir nebemato savęs „Žalgirio“ sudėtyje. Buvome labai nustebę. Maždaug po 20 minučių jis atsiuntė dar vieną laišką“, - sakė V. Masalskis.

Direktoriaus teigimu, iš krepšininko laiško galima suprasti, kad artimiausiu metu žaisti krepšinio jis neketina. Tačiau neaišku, ar toks sprendimas priimtas dėl moralinių įsitikinimų, ar dėl sutarties su „Žalgiriu“ sąlygų. Jei I. Jaaberas žaistų kitoje komandoje, jam tektų sumokėti didžiulę kompensaciją „Žalgiriui“.

„Manau, kad jo vertybių kriterijai buvo labiau žmogiški, o ne piniginiai“, - neabejojo V. Masalskis.

Eurolygos „Top 16“ etape I. Jaaberas per 19 minučių rinkdavo po 4,8 taško, atkovodavo po 2,4 kamuolio ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.