EUROLYGA 2023

J. Plaza: „Komanda parodė, kad turi sielą ir gali žaisti su bet kuo“ (žaidėjų komentarai)

„Kaip ir sakiau, mes turime suprasti ir priimti tai, kad šiame sezone „Žalgirio“ dalia yra kentėti. Kentėti traumas, problemas, žaidėjų pasitraukimus. Tačiau šįvakar komanda dar kartą parodė, kad turi sielą ir gali žaisti su įvairiais varžovais tiek namuose, tiek išvykoje“, po triuškinama persvara laimėtų rungtynių kalbėjo Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza, kurio auklėtiniai Eurolygos „Top16” etapo E grupės rungtynėse 92:56 nugalėjo Berlyno ALBA komandą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Feb 1, 2013, 12:13 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:34 PM

Pasak J. Plazos, susidūrus su problemomis galima tik daryti tai, kas priklauso nuo žmogaus. J. Plaza po rungtynių pabrėžė tikintis, kad komanda gali iškovoti pergales. Strategą džiugina ir tai, kad tiek jauni, tiek patyrę žaidėjai gali žaisti gerai, kai trokšta pergalių.

„Sėkmės paslaptis slypi mumyse. Mums atsibodo pralaiminėti tai po tašką, tai po keturis. Neturėjome, kur trauktis. Žaidėme namie stebint sirgaliams, žaidėme su ALBA. Turbūt geriau susikaupėme, geriau pasiruošėme ir pelnytai laimėjome. Neatsipalaidavome iki pat galo, nes treneris nuolat akcentavo pirmauti nuo dešimties iki dvidešimties taškų. Juk šiomis varžybomis sezonas nesibaigė, turime savų užduočių“, - sakė Mindaugas Kuzminskas

„Kaip treneris nuspręs, taip ir bus. Man nėra skirtumo su kuo žaisti, svarbiausia, kad būtų nauda komandai. Adui galima leisti pamėginti žaisti. Jis labai talentingas žaidėjas“, - kalbėdamas apie A. Juškevičiaus žaidimą kalbėjo Kšyštofas Lavrinovičius.

Krepšininkas tiek savo, tiek kitų komandos narių žaidimą įvertino dešimtu.

„Jei komanda laimėjo, tai ir įvertinimas geriausias“, - juokėsi aukštaūgis, kurio brolis Darjušas džiaugėsi ekipos pasitikėjimu savimi.

„Jeigu Adas žais kaip šiandien visus mačus, tai netekčių nejausime. Mūsų komanda žaidžia komandinį krepšinį, todėl daug įtakos vienas žaidėjas gali ir nedaryti. Žinoma, ateityje tai galime pajusti“, - kalbėjo D. Lavrinovičius. Berlyno ALBA treneris Saša Obradovičius teigė, kad tikėjosi, jog „Žalgiris“ savo sirgalių akivaizdoje kovos aršiai. S. Obradovičius paminėjo ir I. Jaabero išvykimą, kaip stimulą, susitelkti ir kovoti. „Sveikinu „Žalgirį“, nes ši komanda nusipelnė pergalės. Ji tikrai buvo geresnė. Ypač trečiojo kėlinio pradžioje, kuomet varžovai mus privertė klysti beveik kiekvienoje atakoje. ALBA ekipai žaidimas „Top 16” etape – puiki patirtis. Žaidėme su vienais iš favoritų“, - kalbėjo S. Obradovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.