EUROLYGA 2023

J. Plaza dėl situacijos „Žalgiryje“: „Nesuprantu, kodėl miestas nepadeda klubui“

Kauno "Žalgirio" treneris Joanas Plaza pastaruoju metu priverstas sukti galvą ne tik dėl taktinių sprendimų, bet klubo, kurį treniruoja, finansinės padėties. Pirmą sezoną „Žalgirį" treniruojantis ispanas įsitikinęs, kad Kauno klubą reikia išsaugoti ir dėl to, kad į Lietuvą jis pritraukia turistų srautus.

J. Plaza skatino padėti Kauno „Žalgirio“.<br>P. Mantauto nuotr. iš archyvo
J. Plaza skatino padėti Kauno „Žalgirio“.<br>P. Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2013, 11:46 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 6:11 AM

 „Turime daryti viską, kad „Žalgiris“ išliktų. Išliktų ne tik dėl Kauno, bet ir dėl visos Lietuvos. Reikia surasti išeitį. Dabar visi yra šiek tiek išsigandę dėl situacijos, tačiau reikia padėti, galvoti apie išeitis. Juk dėl „Žalgirio“ daug žmonių aplanko Lietuvą“, - po 86:71 laimėtų Jungtinės lygos rungtynių su Rygos VEF komanda kalbėjo Kauno „Žalgirio“ treneris.

Penktadienį „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas buvo nuvykęs į Kauno miesto savivaldybę ir sukėlė tikrą audrą - valdininkams pareiškė, kad šie netęsi savo pažadų, pareikalavo papildomų 10 milijonų litų, išvadino miesto politikus melagiais ir nelaukęs susitikimo pabaigos išėjo iš posėdžių salės. V. Romanovas taip pat pareiškė, kad ketina parduoti klubą ir atskleidė, kad žaidėjams yra skolingas 25 milijonus.

J. Plaza, pasinaudojęs proga, skambiais epitetais ragino gelbėti skolų prispaustą komandą ir papildė V. Romanovo retoriką, kad savivaldybė yra prisižadėjusi milžinišką finansinę injekciją „Žalgiriui".

„Nesuprantu, kodėl miestas nepadeda klubui, nors yra prisižadėjęs. Nesuprantu, kodėl Lietuva nepadeda. „Žalgiris“ juk gali dingti iš žemėlapio. Šiandieną Kauno „Žalgiris“ yra Lietuvos vėliavnešys. Visas pasaulis Lietuvą žino tik dėl „Žalgirio“. Žinoma, tai mano kvaila nuomonė. Tačiau aš nesuprantu, kodėl negalima daugiau padėti klubui“, - kalbėjo „Žalgirio“  treneris.

Pirmą sezoną „Žalgirį" treniruojantis ispanas įtikinėjo, kad Kauno klubas – ne tik miesto, bet ir visos Lietuvos reikalas.

„Aš nesuprantu finansinių ir politinių dalykų. Žinau, kad yra ir kitų klubų, tačiau „Žalgiris“ yra pagrindinis šios šalies klubas. Čia žaidė ir Arvydas Sabonis“, - kartodamas, kad tai tik jo nuomonė, kalbėjo J. Plaza.

Pats V. Romanovas po „Žalgirio" rungtynių su VEF gyrė žaidėjus.

„Penktadienį Kauno miesto savivaldybėje surengtas šou nesugadino „Žalgirio“ nuotaikos rungtynėse su Rygos VEF komanda. Pakiliai žaidė broliai Lavrinovičiai, Rimantas Kaukėnas, sportinę formą atgavęs komandos kapitonas Paulius Jankūnas ir kiti mūsų krepšininkai.

Jie galėjo laimėti ir 30 taškų skirtumu, laimėjome 15 – kos, nes mūsų treneris ruošė Eurolygos kovoms traumą išsigydžiusį Robertą Javtoką. Gaila, kad dėl to teko paaukoti jauną ir perspektyvų Jeffą Foote‘ą, kuris nežaidė šiose rungtynėse", - kaunodiena.lt sakė V. Romanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.