EUROLYGA 2023

Sirgaliai neskuba patys gelbėti „Žalgirio“

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įsirašė dar vieną pergallę Eurolygos „Top 16“ etape, Vokietijoje per pratęsimą 88:87 įveikę Bambergo „Brose Basket“.

Aktyviausių aistruolių „Green White Boys“ atstovas prisipažino, kad pastarųjų dienų įvykiai jam nebuvo netikėtumas.<br>P. Mantautas
Aktyviausių aistruolių „Green White Boys“ atstovas prisipažino, kad pastarųjų dienų įvykiai jam nebuvo netikėtumas.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Ingvaras Butautas, sportas.info

Feb 15, 2013, 7:20 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:47 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Tai buvo pirmosios kauniečių rungtynės po triukšmingos savaitės pradžios, kai buvo laikinai apribota „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo kontroliuojamo Ūkio banko veikla.

Jau ilgą laiką sklido kalbos apie vėluojančius komandos krepšininkų atlyginimus, o prieš savaitę V. Romanovas iš savivaldybės pareikalavęs 10 mln. litų, bet negavęs miesto valdžios pažado paremti „Žalgirį“ šia suma, pareiškė perleidžiąs klubą „Žalgirio“ veteranams.

Po to, kai Ūkio bankui ėmė vadovauti valstybės skirtas administratorius, pasigirdo kalbos apie V. Romanovo finansų imperijos subyrėjimą ir galimą to įtaką verslininko valdomiems klubams: „Žalgiriui“ ir Škotijos „Premier“ lygos futbolo komandai Edinburgo „Heart of Midlothian“.

V. Romanovo patikėtinis Škotijoje, „Heart of Midlothian“ direktorius Sergejus Fedotovas puolė raminti klubo gerbėjus.

„Didžioji „Hearts“ dalis priklauso Ūkio banko investicinei grupei (ŪBIG) – tarptautiniam verslo konglomeratui. ŪBIG yra visiškai atskiras subjektas ir veikia nepriklausomai nuo Ūkio banko,” – kalbėjo S. Fedotovas Škotijos spaudai.

Tiesa, labai ramiai nuo to Edinburgo klubo gerbėjai nepasijuto.

Kauno „Žalgirio” fanai pripažįsta, kad ir jiems neramu dėl palaikomo klubo, bet nė vienas iš trijų didžiausių “Žalgirio” fanų klubų lyderių netikėjo, kad su legendine komanda gali atsitikti blogiausia.

„Tikrai ne kaip jaučiamės ir nuotaikos - ne kokios. Tačiau bent jau aš, ir, manau, dauguma negalvoja, kad miesto savivaldybė ir verslininkai paliks „Žalgirį“ likimo valiai. Klubo veteranai yra ir anksčiau įdėję daug darbo ieškant rėmėjų, pinigų. Aišku, tai gali atsiliepti komandos komplektavimui ateityje, bet tikrai nemanau, kad tai bus „Žalgirio“ pabaiga,“ – kalbėjo seniausiai įsikūrusio „Žalgirio“ gerbėjų klubo „Green Death“ prezidentas Robertas Kasperavičius.

Aktyviausių aistruolių „Green White Boys“ atstovas Jonas Paunksnis prisipažino, kad pastarųjų dienų įvykiai jam nebuvo netikėtumas. „Viskas ėjo į tai ir to reikėjo laukti. Buvo tik laiko klausimas, kada taip įvyks,“ - kalbėjo „Green White Boys“ lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.