EUROLYGA 2023

Kas „Žalgiryje“ kompensuos P. Jankūno netektį?

Kšyštofas Lavrinovičius ir Mario Delašas turėtų pabandyti atstoti Paulių Jankūną. Kauno „Žalgirio” kapitonas dėl dešiniojo peties traumos šį sezoną komandai padėti nebegalės – jam reikės operacijos.

Pastarąjį mėnesį P. Jankūnas rungtyniavo saugodamas dešinį petį įtvaru. Dar vieno varžovų smūgio „Žalgirio” komandos kapitono petys neatlaikė.<br>M. Kulbis
Pastarąjį mėnesį P. Jankūnas rungtyniavo saugodamas dešinį petį įtvaru. Dar vieno varžovų smūgio „Žalgirio” komandos kapitono petys neatlaikė.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus ( „Lietuvos rytas")

2013-02-19 14:35, atnaujinta 2018-03-11 13:36

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Kai atrodo, kad blogiau būti jau negali, dar viena slogi žinia pasiekė „Žalgirį”.

Nežinią dėl pagrindinio rėmėjo Ūkio banko problemų išgyvenantys LKL čempionai likusią sezono dalį turės verstis be P. Jankūno.

Tikėjosi išskirtinio sezono

Po pirmadienį Kauno klinikose atliktų papildomų tyrimų paaiškėjo, kad 28 metų 204 cm ūgio puolėjui plyšo dešiniojo peties sąnario kapsulė.

Krepšininkui bus atlikta operacija. Po jos reabilitacija trunka apie keturis mėnesius. Vadinasi, sezonas „Žalgirio” kapitonui jau baigtas.

„Gydytojai nusprendė, kad rizikuoti nebegalima ir reikia operacijos, – sakė P. Jankūnas. – Labai gaila, kad viskas taip susiklostė, bet nuo traumų nė vienas nėra apsaugotas.

Šis sezonas galėjo būti išskirtinis, bet aš tikiu komanda, savo draugais. Stengsiuosi palaikyti juos nuo atsarginių suolo.”

Buvo svarbus po krepšiais

P. Jankūnas pirmą sykį petį susižeidė gruodžio 7 dieną Eurolygos rungtynėse su Milano „Emporio Armani”.

„Tada Paulius greitai grįžo į aikštę ir mums labai padėjo, – priminė „Žalgirio” treneris Joanas Plaza. – Šis sužeidimas yra rimtesnis.”

Varžovai vėl užkliudė žalgiriečiui petį per praėjusį ketvirtadienį Bamberge prieš „Brose” 88:87 laimėtas rungtynes, kurios sustiprino Kauno komandos viltis kautis dėl kelialapio į Eurolygos ketvirtfinalį.

Kauno klubas jau paskelbė, kad kapitono pareigas iš P. Jankūno perims kroatas Marko Popovičius, tačiau pakeisti kovingą puolėją aikštėje bus ne taip paprasta.

Kieta gynyba aikštėje pasižymintis P. Jankūnas Eurolygos varžybose rinko po 8,2 taško ir atkovojo po 4,8 kamuolio (daugiausia komandoje).

Devintą sezoną „Žalgiryje” rungtyniaujantis krepšininkas užima devintąją vietą pagal atkovotus kamuolius (886) per visą Eurolygos istoriją.

Per karjerą tik vieną sezoną svetur (2009–2010 m. „Chimki”) žaidęs P. Jankūnas su „Žalgiriu” 6 kartus iškovojo LKL čempiono žiedą.

Kas stos į puolėjo vietą?

P. Jankūnas nežaidė sekmadienį „Žalgirio” laimėtose Jungtinės lygos rungtynėse su Krasnojarsko „Jenisej”.

Per šią dvikovą Kauno komandoje sunkiojo puolėjo poziciją aikštėje dalijosi K. Lavrinovičius ir M. Delašas.

Šie žaidėjai turėtų likti P. Jankūno pozicijoje ir ateityje, nes dar vienas sunkusis puolėjas Tadas Klimavičius gydosi kryžminių raiščių traumą ir tikriausiai nesuspės grįžti į aikštę iki sezono pabaigos.

K. Lavrinovičius anksčiau šį sezoną žaidė ir kaip vidurio puolėjas, bet po septynių mėnesių pertraukos po pėdos traumos grįžus į aikštę Robertui Javtokui su juo „Žalgiris” turi tris tikrus „centrus”, įskaitant Darjušą Lavrinovičių ir Jeffą Foote’ą.

Mačą su „Jenisej” dėl čiurnos traumos praleidęs amerikietis Tremmellas Dardenas netrukus turėtų grįžti į aikštę ir žaisti ketvirtadienį Eurolygos rungtynėse Kaune su Atėnų „Panathinaikos” ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.