EUROLYGA 2023

J. Plaza: „Nežinau, ar pajėgsiu išlaikyti sieną aplink komandą“

Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėms su Malagos „Unicaja“ ekipa „Žalgiris“ ruošiasi bandydamas atsiriboti nuo klubą kankinančių problemų. Kauno komandai pergalė Malagoje penktadienį bus svarbi kaip oras, todėl klubo treneris Joanas Plaza neslepia iš paskutiniųjų bandantis krepšininkus sutelkti tik žaidimui.

J. Plazos vedami krepšininkai išvykoje pralaimėjo ketverias, laimėjo penkias rungtynes.<br>L. Pileckas
J. Plazos vedami krepšininkai išvykoje pralaimėjo ketverias, laimėjo penkias rungtynes.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Feb 28, 2013, 6:28 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:55 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Rytojaus rungtynės bus tikrai sunkios, nes jie – stipri komanda, kuri gali žaisti bet kur ir su bet kuo. Kalbant apie mus - išvykoje žaidėme devynis kartus. Keturis pralaimėjome, penkis nugalėjome, tačiau skirtumas būdavo mažesnis, nei keturi taškai. Tai, ko aš išmokau šį sezoną, kad turime kovoti bet kokiomis aplinkybėmis. Tai ir darysime šį penktadienį Malagoje“, - sakė J. Plaza.

Treneris pabrėžė, kad nepaisant visų komandą ištikusių problemų, nei jis, nei „Žalgirio“ krepšininkai nesiruošia pasiduoti. Stratego manymu, svarbu ir supratimas, kad visi – klubas, gerbėjai, miestas, miesto valdžia, miestiečiai - yra bendruomenė, o ne atskiri dariniai.

„Šiandien svarbi diena komandai, nes miesto valdžia sprendžia, kokią poziciją užimti dėl „Žalgirio“, - sakė treneris.

Kalbėdamas apie žaidėjų nuotaikas J. Plaza kaip visada kartojo besistengiantis aplink komandą pastatyti sieną, pro kurią neprasmuktų jokie žaidimui trukdantys dalykai. Tačiau strategas iškart pripažino nebežinantis, kiek ilgai pajėgs tai daryti.

Trenerio kol kas netenkina ir naujoko Donnie McGratho žaidimas. J. Plaza iš krepšininko tikisi daugiau ir laukia, kol jis susižais su komanda.

„Jis žaidžia svarbioje pozicijoje. Jei žaidi kaip snaiperis, tau tereikia įmesti, kai gauni kamuolį. Jei esi aukštaūgis, kovoji dėl kamuolių. Tačiau Donnie yra kūrėjas, todėl taip ir turi žaisti. Žinoma, reikia įvertinti ir tai, kad jis su mumis treniruojasi tik keletą dienų“, - kalbėjo J. Plaza.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.