EUROLYGA 2023

J. Plaza: „Stabilumo tikiuosi ne tik aikštėje“

Nesibaigiančių problemų bei pasikeitimų varginamas Kauno „Žalgiris“ ruošiasi Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėms su Madrido „Real“ ekipa. Mačas ketvirtadienį su E grupės lyderiais žada būti itin sunkus. Tačiau „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza šį kartą prakalbo ne tik apie tai, kad tikisi gero žaidimo. Treneris neslepia, kad komandai labai reikia stabilumo ne tik aikštėje.

J. Plaza tikisi, kad finansinė komandos situacija taps stabili.<br>L. Pileckas
J. Plaza tikisi, kad finansinė komandos situacija taps stabili.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Mar 6, 2013, 6:05 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 11:51 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Pasak J. Plazos, „Žalgirio“ krepšininkai šiuo metu tiesiog daro tai, ką privalo daryti – žaidžia krepšinį ir bando nugalėti.

„Visi yra tikri, kad „Real“ pateks į Eurolygos finalo ketvertą. Galbūt bus ir „Bracelona“ ekipa, gal ir CSKA. Tačiau dėl „Real“ visi yra tikri. Todėl turime gerai žaisti. Esu treniravęs daugumą „Real“ žaidėjų, žinau, kad jie trokšta pergalių. Todėl ir mes turime trokšti nugalėti“, - sakė treneris.

„Žalgirio“ strategas tikino net neabejojantis, kad priešininkai rytoj rungtyniaus taip gerai, kaip tik gali. 

„Mes negalime jiems to leisti. Todėl turėsime žaisti puikiai ir solidžiai. Tačiau tai bus sunku, net jei ir žaisime visu pajėgumu“, - tikino J. Plaza.

Strategą džiugina tai, kad dauguma komandos žaidėjų nesiskundžia sveikata. 

„Svarbu žaisti kaip nugalėtojams. Net jei ir pralaimi, reikia kovoti iki paskutinės minutės ir nepasiduoti. Todėl tikiu, kad paskutinėmis žaidimo minutėmis sirgalių minia tikrai bus patenkinta mumis“, - neabejojo treneris.

Kalbėdamas apie „Real“ ekipoje žaidžiantį Martyną Pocių, „Žalgirio“ strategas apgailestavo, kad krepšininkas dėl traumos praleis rungtynes. Pasak J. Plazos, lietuvis greičiausiai norėtų sužaisti mačą prieš „Žalgirį“. Tačiau laikinas M. Pociaus pasitraukimas iš komandos nesumažina „Real“ keliamos grėsmės. Ispanų ekipa turi pakankamai ilgą atsarginių žaidėjų suolelį, kad galėtų pakeisti traumuotą krepšininką ir nesusilpninti savo komandos.

J. Plaza taip pat pakartojo tradicinį savo teiginį, kad po to, ką per pastaruosius mėnesius iškentė „Žalgiris“ ir kaip jo auklėtiniai kovojo - pergalės tikrai nusipelno.

Vos prieš keletą dienų prie „Žalgirį“ užgriuvusių problemų ir pasikeitimų prisidėjo ir faktas, kad „Kauno Žalgirio rėmėjo“ direktorius Arnoldas Masalskis nuo kovo 1 dienos atšauktas iš pareigų. Naująja direktore paskirta Auksė Zakrienė, įstaigai jau trumpai vadovavusi 2012 metų birželio mėnesį.

„Tikiuosi artimiausiu metu sužinoti daugiau. Tikiuosi, kad pasikeitimai suteiks komandai stabilumo. Ateidamas treniruoti „Žalgirį“ norėjau suteikti stabilumo aikštėje. Manau, kad tai ir padariau. Tačiau labai svarbu, kad stabilumas būtų visur“, - apie pasikeitimus kalbėjo J. Plaza.

Treneris taip pat neslepia, kad kai kurie žaidėjai jau sulaukė pasiūlymų iš kitų klubų. Tačiau J. Plaza tikina, kad kol kas niekas iš komandos trauktis nesiruošia. Esą krepšininkai supranta, kad niekur kitur, o būtent „Žalgiryje“ šiuo metu jie gali gauti neįkainojamos patirties ir tobulėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.