EUROLYGA 2023

Mėgėjų krepšinis – žymių žmonių pramoga ir darbuotojų laisvalaikis

Lietuvių meilė krepšiniui bėgant metams padėjo atsirasti posakiui, kad Lietuvoje krepšinį žaidžia visi. Kaip kalnuotose vietovėse žmonės myli slidinėjimą, taip Lietuvoje yra mylimas krepšinis.

Daugiau nuotraukų (1)

Jonas Staniulis

Mar 13, 2013, 4:24 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:04 AM

Oranžinį kamuolį žmonės mėgsta ne tik stebėti, tačiau ir su juo žaisti. Šį teiginį galima patvirtinti panagrinėjus Vilniaus krepšinio lygos (VKL) dalyvių sąrašus. 2012 metų rudenį varžytis VKL pradėjo net 97 komandos bei daugiau nei tūkstantis žaidėjų.

Aikštėje - žymūs žmonės

Ko gero, pati įdomiausia komanda plačiajai visuomenei yra „Kažkur matyti“. Toks komandos pavadinimas pasirinktas ne šiaip sau – dauguma šiai ekipai atstovaujančių krepšininkų yra žinomi žmonės.

 Vienas iš aktyviausių krepšininkų šiame klube yra Lietuvai Eurovizijoje atstovavęs Donatas Montvydas.

Be Donato komandoje yra ir gausus būrys praeityje profesionaliai žaidusių krepšininkų: Giedrius Aidietis, Virginijus Sirvydis, Matas Niparavičius, bei 34-aisiais savo gyvenimo metais profesionaliu krepšininku tapęs, Dainius Novickas.

Be to šios komandos garbę gina ir televizijos laidų vedėjas Giedrius Masalskis, filmo „Mes už Lietuvą“ režisierius Andrius Lekavičius, buvęs televizijų laidų vedėjas ir realybės šou dalyvis Henrikas Šimkus, buvęs krepšinio teisėjas ir LNK televizijos veidas Tomas Langvinis, „Humoro klubo“ komikas Paulius Ambrazevičius, buvęs televizijos ir radijo laidų vedėjas Gedas Saročka, sporto žurnalistai Gediminas Žygelis ir Julius Bliūdžius, fotografas Augustas Četkauskas.

Šiai komandai yra atstovavęs politikos apžvalgininkas Artūras Račas, „G&G Sindikato“ grupės lyderis Garbrielius Liaudanskas „Svaras“, politikas Žilvinas Šilgalis, televizijos laidų vedėjas, „Robinzonas“ Rimas Valeikis.

Krepšinis suartina darbuotojus

Laisvalaikį su krepšinio kamuoliu nemažiau mėgsta ir įvairių Lietuvos įmonių darbuotojai. Būtent tam tikslui gyvuoja VKL Įmonių lyga. Laisvu laiku įmonių darbuotojai turi galimybę susirinkti drauge ir smagiai praleisti laiką liedami prakaitą krepšinio aikštėje.

Šį sezoną užsiregistravo keturiolika ekipų.

Mėgėjai rungtyniauja ir užsienyje

Tarptautinė mėgėjų krepšinio lyga sėkmingai gyvuoja jau antrus metus.

Iš viso šioje lygoje rungtyniauja šešios komandos iš penkių Europos šalių. Lietuvos garbę Europoje gina dvi komandos.

Vilniui atstovauja VKL komanda, o Kaunui – Kauno krepšinio lyga. Pirmojo sezono metu vilniečiai pasipuošė sidabro spalvos medaliais, o kauniečiai pralaimėjo kovą dėl bronzos.

Šį sezoną vilniečiai yra reguliaraus sezono lyderiai, o kauniečiai grumiasi dėl antrosios pozicijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.