EUROLYGA 2023

J. Plaza: „Paskutinės Eurolygos rungtynės taps puikiu reginiu“

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ susirems su Bambergo „Brose“ ekipa. Kauniečiams tai bus paskutinės varžybos Eurolygoje. Tačiau nepaisant šį sezoną nepalankiai susiklosčiusios situacijos, „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza komandos gerbėjams žada puikų reginį.

J. Plaza tikina ruošiantis krepšininkus Lietuvos rinktinei.<br>L. Pileckas
J. Plaza tikina ruošiantis krepšininkus Lietuvos rinktinei.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Apr 3, 2013, 9:29 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:27 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Treneris taip pat pabrėžė, kad nepaisant sunkumų, „Žalgiris“ šį sezoną žaidė gerai ir pasiekė laimėjimų. J. Plazą džiugina ir pasiekimai Jungtinėje lygoje, kur „Žalgiris“ pirmauja ir greičiausiai Lietuvos krepšinio istorijoje pirmą kartą užsitikrins geriausiųjų vardą.

„Nežinau, ar visi supranta, kad tai pirmas kartas istorijoje. Reikia suprasti ir tai, kad visos komandos keičiasi. Dauguma tobulėja, gauna naujus trenerius, naujus žaidėjus. Tuo tarpu mes kažką tik prarandame. Tačiau mes dėl to neverksime. „Žalgirio“ filosofija žaisti, neleisti aimanuoti, o kovoti dėl geriausių rezultatų“, - tikino J. Plaza.

Komentuodamas netikėto pralaimėjimo prieš Klaipėdos „Neptūną“ priežastis, J. Plaza tikino, kad dėl to kalta jo parinkta strategija. Tačiau kartu treneris pripažino, kad strategijos keisti nežada, nepaisant to, kiek nesėkmių bus patirta.

„Pažiūrėkite, kokie žaidėjai rungtyniavo. Tokiose varžybose aš visada leidžiu žaisti jauniems krepšininkams. Taip, galbūt mes dėl to patiriame pralaimėjimų, tačiau jie gauna labai svarbios patirties. Tarkim, kai M. Kuzminskas turės žaisti Lietuvos rinktinėje, jūs norėtumėt, kad mes būtume nepralaimėję LKL rungtynių ar kad jis turėtų daugiau patirties. Tai, ką darome dabar, darome dėl ateities“, - kalbėjo J. Plaza.

Treneris pabrėžė, kad nė viena LKL ar Jungtinėje lygoje žaidžianti komanda nesielgia kaip „Žalgiris“ ir į aikštę leidžia tik pajėgiausius krepšininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.