EUROLYGA 2023

Seimas nuspręs, kada lietuviai galės matyti nemokamas Eurolygos transliacijas

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Seimas spręs, kada lietuviai galės matyti Eurolygos mačus nemokamai.<br>M. Kulbis
Seimas spręs, kada lietuviai galės matyti Eurolygos mačus nemokamai.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2013, 3:37 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:05 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Pasak ministro, įstatyme turės būti numatyta tvarka dėl Visuomenei reikšmingų įvykių sąraše esančių renginių transliacijos. Sąrašą Vyriausybė patvirtino šią savaitę. Š. Biručio teigimu, gali būti numatytas maždaug dvejų metų pereinamasis laikotarpis.

„Mes pasiūlėme, kad tai reguliuotų įstatymas, o ne Vyriausybės nutarimas“, - BNS sakė Š. Birutis, paklaustas, kas galutinai nuspręs, kada bus visuomenei prieinamos nemokamos Eurolygos rungtynių su lietuviškais klubais transliacijos.

„Kai kurie verslo subjektai, kaip šiuo atveju „Viasat“, turi sudarytas tam tikras sutartis. Jeigu jos sudarytos anksčiau negu patvirtintas sąrašas, manau pereinamasis laikotarpis turėtų būti, kol pasibaigs sutarčių galiojimas, kad niekam nebūtų skriaudos“, - teigė ministras.

„Vyriausybė turi tą sąrašą patvirtinti, o visa kita - kaip tai veiks arba pereinamasis periodas ir visi kiti dalykai bus numatyti įstatyme. Jei tai bus priimta įstatyme, tai tas pereinamasis laikotarpis leis transliuotojams, turintiems teises, naudoti tą transliaciją savo nuožiūra. (...) Kaip veikia pereinamasis laikotarpis, bus numatyta įstatyme. Čia, matyt, dar bus galima padiskutuoti“, - kalbėjo Kultūros ministerijos vadovas.

Paklaustas, kada šio įstatymo projektas bus paskelbtas viešai, Š. Birutis minėjo kitą savaitę.

„Vyksta paskutiniai derinimai tarp ministerijų ir, aš manau, kitą savaitę turėtų būti“, - sakė jis.

Visuomenei reikšmingų įvykių sąraše yra Eurolygos vyrų krepšinio turnyro rungtynės, kuriose žaidžia Lietuvos vyrų krepšinio komanda, taip pat žiemos ir vasaros Olimpinės žaidynės, Lietuvos krepšininkų rungtynės pasaulio, Europos čempionatuose ir vasaros Olimpinėse žaidynėse bei turnyrų atrankos į visas šias varžybas, pasaulio, Europos ir vasaros Olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyrų pusfinalių ir finalo rungtynės, nepriklausomai nuo to, ar jose žaidžia Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė.

Į sąrašą įtrauktos ir pasaulio, Europos futbolo čempionatų bei vasaros Olimpinių žaidynių futbolo turnyrų pusfinalių ir finalo rungtynės, nepriklausomai nuo to, ar jose žaidžia Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė, ir Lietuvos dainų šventė.

Lietuvos visuomenei reikšmingų įvykių, transliuojamų televizijoje, sąrašui pernai lapkritį pritarta Briuselyje vykusiame Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyvos priežiūros komiteto posėdyje, jam pernai gruodį taip pat pritarė Europos Komisija (EK).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.