EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris J. Plaza prieš mačą su „Lietuvos rytu“ išbarė savo žaidėjus

Kauno „Žalgiris“ ruošiasi dar vienam LKL mūšiui - šį kartą su principiniu varžovu - Vilniaus „Lietuvos rytu“. Prieš šias rungtynes „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza neslėpė, kad gerokai išbarė savo žaidėjus. Trenerio kritikos komanda nusipelnė po rungtynių su Prienų ekipa, kur žalgiriečių žaidimui nestigo klaidų.

„Žalgirio“ krepšininkams likusios rungtynės lengvos nebus - treneris reikalauja kovoti iki galo.<br>L. Pileckas
„Žalgirio“ krepšininkams likusios rungtynės lengvos nebus - treneris reikalauja kovoti iki galo.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Apr 11, 2013, 11:20 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:36 AM

„Taip, aš esu piktas, bet esu piktas, kad sezonas nenueitų šuniui ant uodegos. Mes galime daryti klaidas, tačiau negalime nuolat jų kartoti. Visada pykstu ant žaidėjų, kurie nesistengia, kai pamatau, kad atsipalaiduoja, kai pirmaujame. Tada man norisi juos prismaugti“, - sakė J. Plaza.

Kalbėdamas apie šeštadienio varžybas su „Lietuvos ryto“ ekipa J. Plaza tvirtino tikintis, kad „Žalgiris“ tiek LKL, tiek VTB lygose iškovos pirmąsias vietas.

„Pralaimėjome tik vienas rungtynes „Neptūnui“. Turime atiduoti visas jėgas, kad laimėtume viską. Žinau, kad kauniečiams patinka tokios rungtynės, todėl padarysime geriausia, ką galime“, - kalbėjo strategas.

Ispanas neslėpė pasipiktinimo, kad nebuvo pritarta Kauno komandos prašymui sutrumpinti LKL finalo seriją, kuriai užsitęsus iki 7 rungtynių, kauniečiams liktų kelios dienos pasiruošimui VTB Jungtinės lygos ketvirtfinalio mačui.

„Nežinau, kokia yra LKL pozicija šalies klubų atžvilgiu. Nekalbėkime tik apie mus - juk „Žalgirio“ vietoje galėjo būti ir „Lietuvos rytas“. Tai nėra logiška. Tiesiog reikia palaikymo, nes Lietuva yra maža šalis. Turime rūpintis klubais ir jaunimu. Tai yra nelogiška ir nenormalu, o niekas šioje situacijoje mums nepadeda. Mano darbas nėra kalbėti, todėl aš užsičiaupsiu ir su savo komanda kovosiu iki galo“, - kalbėjo J. Plaza.

„Žalgirio“ vidurio puolėjas Darjušas Lavrinovičius vylėsi, kad šeštadienio mačui juos įkvėps ir aistruoliai.

„Rungtynės su „Lietuvos rytu“ bus sunkios, labai noriu pagalbos iš sirgalių, kad mus labai palaikytų. Tikrai bus įdomus žaidimas. „Lietuvos rytas“ atvažiuoja ne pralaimėti, atvažiuoja mus nugalėti. Jie darys viską, kad taip ir būtų“, - sakė krepšininkas.

D. Lavrinovičius taip pat prisipažino, kad komanda po rungtynių su Prienų ekipa nuo savo trenerio gavo barti.

„Analizavome, ką darėme blogai, kur stengėmės. Tačiau tos pastangos ne visada naudingos, reikia kartais ir galvą pajungti. Svarbiausia, kad žaidėjai suprastų, ko nori treneris“, - kalbėjo D. Lavrinovičius.

Pasak krepšininko, „Žalgiris“ neieškos silpnų „Lietuvos ryto“ pusių, o laimėti bandys tiesiog žaisdami savo žaidimą.

***

Šeštadienį vyksiančias rungtynes, kurios prasidės 19val., tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto" televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.