EUROLYGA 2023

Po mačo Kaune D. Bauermannas liaupsino E. Bendžių, J. Plaza ragino mokytis iš klaidų

Dirkui Bauermannui pavyko padaryti tai, ko Vilniaus „Lietuvos ryto" aistruoliai laukė beveik dvejus metus. Vokietis, prieš tris savaites perėmęs Vilniaus komandos vairą, sugebėjo ją paruošti svarbiam mūšiui su principiniu varžovu. Vilniaus "Lietuvos rytas" paskutiniosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliaraus sezono rungtynėse išvykoje po pratęsimo 73:70 palaužė Kauno „Žalgirį" ir išsaugojo antrą vietą turnyrinėje lentelėje. Vilniaus komanda paskutinį kartą „Žalgirį" buvo įveikusi 2011-ųjų metų pavasarį.

J. Plaza vylėsi atsigriebti per finalinę LKL seriją, D. Bauermannas (kairėje) džiaugėsi puikia pergale.<br>M. Kulbis
J. Plaza vylėsi atsigriebti per finalinę LKL seriją, D. Bauermannas (kairėje) džiaugėsi puikia pergale.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Apr 14, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:05 AM

„Jeigu tiki savo jėgomis, kamuolys pradės kristi į krepšį. Labai didžiuojuosi savo žaidėjais, kurie parodė širdį kovojant su tokia komanda. Mums tai svarbi pergalė, kuri ne tik pakėlė nuotaiką, bet ir leido užimti antrąją vietą, kuri dėl suprantamų priežasčių yra labai svarbi.

Tai buvo įtemptos, aukšto lygio rungtynės ir jos parodė aukštą Lietuvos krepšinio lygį. Labai didžiuojuosi būdamas viso to dalimi.  Rungtynes pradėjome labai prastai, iš dalies pats esu dėl to kaltas. Pakeitėme starto penketo žaidėjus, nes jis nerungtyniavo taip gerai, kaip galėjo.

Žinoma, kalbant apie šias rungtynes, pirmiausia reikia pradėti nuo E. Bendžiaus. Jis yra labai talentingas, protingas, inteligentiškas žaidėjas. Atvykęs čia pažinojau daugumą žaidėjų, bet apie jį nežinojau nieko. Tris savaites jis kasdien stebino savo puikiu darbu, protingu žaidimu. Nėra jokių abejonių, šį vakarą jis žaidė nuostabiai“, - kalbėjo D. Bauermannas.

„Labiausiai džiaugiuosi, kad esant dideliam skirtumui, parodėme charakterį, nepasidavėme ir trys savaitės sunkaus darbo atsipirko. Žinojau, kad E. Bendžius yra labai talentingas žaidėjas, turi taiklią ranką. Jis dirba labai daug ir jis šį vakarą lemiamais momentais tempė komandą", - kalbėjo Vilniaus „Lietuvos ryto" aukštaūgis Mindaugas Katelynas.

Kauno komandos strategas J. Plaza apgailestavo, kad jo komanda išdalino daug dovanų varžovams, bet pernelyg neliūdėjo dėl nesėkmės.

„Sveikinu varžovus su pergale - per tokias rungtynes, kai prireikia pratęsimo, bet kuri komanda gali laimėti. Varžovai kovojo ir tikėjo savo jėgomis.

Be to, mes suteikėme jiems dovanų - prametėme net 18 baudų metimų. Be to, labai netaikliai metėme iš toli. Tačiau dabar ne Kalėdos, kad dalintume dovanas. Bet mes turėjome galimybių laimėti, tikiuosi, kad iš klaidų pasimokysime.

Per LKL čempionatą patobulėjo mūsų jaunimas. Turbūt aistruoliai nusivylę, kad pralaimėjome, bet po 10 ar 15 dienų mes susitiksime su šiuo varžovu, ir tikiu, kad mes pasimokysime iš savo klaidų“, - kalbėjo J. Plaza.

„Sunku kalbėti po tokių rungtynių. Dabar bus įvairiausių spekuliacijų. Dėl pralaimėjimo patys esame kalti - prametėme net 18 baudų. Iš tokių dalykų ir susideda pralaimėjimai. Sunku net paaiškinti šį pralaimėjimą“, - kalbėjo Kauno komandos puolėjas Mindaugas Kuzminskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.