EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ strategą J. Plazą skaudina gandai apie sutartas rungtynes

Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza pirmadienio vakarą išreiškė nusivylimą dėl pasklidusių gandų, neva jo auklėtiniai tyčia savaitgalį pralaimėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai.

Po savaitgalį vykusių „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynių į šalies krepšinį buvo įpiltas šaukštas deguto – paskleisti gandai neva rungtynių baigtis buvo sutarta. J. Plaza teigė, kad yra nusivylęs tokiomis nepagrįstomis kalbomis.<br>M. Kulbis
Po savaitgalį vykusių „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynių į šalies krepšinį buvo įpiltas šaukštas deguto – paskleisti gandai neva rungtynių baigtis buvo sutarta. J. Plaza teigė, kad yra nusivylęs tokiomis nepagrįstomis kalbomis.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2013, 8:58 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:46 AM

„Žalgiriui“ po pratęsimo vilniečiams nusileidus 70:73 didžiulį nepasitenkinimą reiškė Kauno komandos gerbėjai. Vienas jų viešai išmetė turėtą abonementą į Nemuną. Gandus paskatino „Prienų“ strategas Virginijus Šeškus, kuris turėtų atsakyti prieš LKL. „Lietuvos ryto“ klubas dėl šmeižto kreipėsi į lygą ir pareikalavo trenerio paneigti gandus arba pateikti įrodymus.

Pirmadienį pirmosiose LKL ketvirtfinalio rungtynėse „Žalgiris“ 94:51 sutriuškino Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkus. Į spaudos konferenciją po mačo užsukęs J. Plaza pirmiausia norėjo pakalbėti apie paskleistus gandus ir teigė, kad yra nusivylęs pasklidusiomis kalbomis.

„Prieš užduodami man klausimus, leiskite pakalbėti apie savo mamą. Kodėl noriu pakalbėti apie mamą? Ji, kuriai beveik 80 metų, pirmą kartą per savo gyvenimą keliavo taip toli. Ji iš Barselonos atskrido į Vilnių. Jeigu galvojate, kad kviesčiau savo mamą leistis į 3000 km kelionę pirmą kartą jos gyvenime tik tam, kad ji pamatytų, kaip jos sūnus pralaimi rungtynes, tai kvaila“, - teigė J. Plaza, kurio žodžius cituoja portalas basketnews.lt.

„Žalgirio“ strategas teigė, kad jis visada kovoja tik dėl pergalių.

„Mano komanda visuomet kovoja. Keliu dešinę ranką ir atsakau už savo žaidėjus. Niekada nežaidžiu su taškų skirtumu: laimėti mažiau nei 11 taškų ar daugiau. Ne. Niekada gyvenime, - aiškino treneris. - Kai dirbau Ispanijos čempionate, mano asistentas pareiškė, kad reiktų pralaimėti rungtynes, nes atkrintamosiose varžybose tuomet lauks silpnesnis varžovas. To asistento su manimi nebėra. Niekada šiuo klausimu nesukčiavau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.