EUROLYGA 2023

M. Katelynas: „Lietuvos rytas“ dažnai turi problemų su „Prienais“

„Zubčič!“ - suriko Nemanja Nedovičius galingai įkrovęs kamuolį į krepšį vakarinėje Vilniaus „Lietuvos ryto“ treniruotėje. Šalia stovėjęs legionierius iš Kroatijos Tomislavas Zubčičius nusišypsojo. Vilniečiai ruošiasi trečiadienį vyksiančioms pirmosioms Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio serijos rungtynėms su „Prienų“ komanda.

M. Katelynas.<br>D. Umbrasas
M. Katelynas.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Apr 23, 2013, 11:09 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:12 PM

Ši komandą reguliariajame sezone skaudžiai pamokė vilniečius. Išvykoje „Lietuvos ryto“ krepšininkai prieniškiams pralaimėjo 76:82.

„Lietuvos rytas“ dažnai turi problemų su „Prienais“. Jie žaidžia netradicinį krepšinį, mums svarbiausia į jį neįsivelti. Turime žaisti savo žaidimą nuo pat pradžių, neleisti jiems įsijausti, nes kai jie pradeda pataikyti, tai nebesustoja.

Žinau, kad jų gretos yra praretėjusios, bet lygiai tokioje pat situacijoje jie buvo, kai paskutinį kartą kartą žaidėme“, - kalbėjo „Lietuvos ryto“ puolėjas Mindaugas Katelynas.

Kaip pavojingiausius varžovų žaidėjus krepšininkas įvardijo Gediminą Oreliką ir Gintarą Kadžiulį.

„Pas juos bet kuris žaidėjas gali iššauti. Priklauso nuo to, kuriam krepšys atsirakina. Bet šitie du yra vieni pavojingiausių“, - kalbėjo M. Katelynas.

Paklaustas, kaip sustabdyti komandą, kuri daug improvizuoja, „Lietuvos ryto“ treneris Dirkas Bauermannas, atsakė nemanąs, kad „Prienų“ žaidimas – padrikas.

„Visada sunku žaisti prieš tokią komandą. Jei būtų vienas būdas nugalėti, kiekviena Eurolygos komanda jį žinotų. Kai kas sako, kad jie žaidžia padrikai, bet taip nėra. Jų veiksmai yra suprantami, jie išnaudoją talentą. Sunku gintis prieš tokią komandą, bet tikrai įmanoma“, - kalbėjo strategas.

Treneris pasidžiaugė, kad komandai pavyko išvengti traumų.

„Džiaugiuosi, kad žaisime pilnos sudėties. Manau, kad tai buvo pergalės prieš „Žalgirį“ priežastis. Turime trylika puikių krepšininkų. Gaila, kad galėsime panaudoti tik dvylika. Dar labiau gaila, kad net ir visus dvylika išnaudoti bus sunku“, - apgailestavo D. Bauermannas.

Treneris nesiėmė vertinti „Prienų“ stratego Virginijaus Šeškaus pasisakymų po paskutiniųjų LKL reguliariojo sezono rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“. V. Šeškus kalbėjo apie galimą mačo rezultato sutarimą.

„Nemanau, kad jis tai ir turėjo galvoje. Jis labai geras treneris, puikus žmogus. Nemanau, kad kas nors galėtų būti toks nepagarbus mums, sirgaliams, Kaunui, krepšiniui ir taip kalbėti“, - sakė D. Bauermannas.

Trečiadienį rungtynės vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje, o ne „Lietuvos ryto“ arenoje, kur dažniausiai būdavo žaidžiamos LKL rungtynės, išskyrus mačus tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“. D. Bauermannas tikisi, kad arena trečiadienį nebus pustuštė.

„Tikiuosi sirgaliai ateis mūsų palaikyti ir bus mums užnugaris pirmose sudėtingos pusfinalio serijos rungtynėse“, - vylėsi vokietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.